Algemeen

Docenten professionaliseren met online modules op spons.nl

08.02.12

PERSBERICHT De website van SPONS Learning company, www.spons.nl, is online. Op deze website werken docenten aan hun professionalisering op het gebied van nieuwe media. Dat doen ze op hun eigen tempo met handige, online modules in drie deelgebieden: organiseren, instrueren en verwerken.

Op de website kunnen docenten in hun eigen tijd werken aan modules over onderwerpen als YouTube, Prezi, Activboard en Skype. Een online module is een studie-eenheid van ongeveer drie uur waarin docenten concreet leren werken met een digitale toepassing. Iedere gebruiker bepaalt zelf welke modules hij doet, hoeveel hij er doet en waar en wanneer hij deze modules uitvoert. Iedere cursist krijgt een persoonlijke coach toegewezen die hem of haar ondersteunt bij het doorlopen van de modules. Alle SPONS coaches hebben zelf ruime ervaring in het mixen van vakinhoud met didaktiek en nieuwe media. Bij elke module hoort een bibliotheek. In deze bibliotheek zijn alle filmpjes, werkvormen en lesideeën uit de module te vinden. Ook kunnen docenten vanuit de bibliotheek gemakkelijk samenwerken met andere docenten van hun school. Zo delen docenten kennis en werken ze direct samen aan een digitale lesbank.

TPACK-model
SPONS Learning Company werkt volgens het TPACK-model. Dat gaat er vanuit dat nieuwe media alleen een meerwaarde in je les kunnen zijn als de docent zijn vakinhoud combineert met didaktiek en nieuwe media. In de modules ligt de focus bij de combinatie van didaktiek en techniek. De vakinhoud wordt door de docent zelf toegevoegd.

Kosten
SPONS Learning Company vindt dat het echt goed en didactisch inzetten van nieuwe media niet lukt bij het doorlopen van één module. Daarom is de prijs per module het laagst bij een afname van 10 (of meer) modules per persoon: vanaf € 20,00 per module. Verdere prijzen zijn te vinden op spons.nl.

Daarbij krijgt iedere docent online ondersteuning: hierbij wordt het ingeleverde werk door een expert beoordeeld en krijgt de docent feedback.

Consultancytrajecten en teamsessies
Naast de online modules biedt SPONS Learning Company ook consultancytrajecten en teamsessies aan voor directies en schoolorganisaties. Deze trajecten zijn op maat voor iedere school(organisatie).
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)