Algemeen

Schooltas wint Dutch Interactive Award

11.05.12

Fabrique, Q42 en ThiemeMeulenhoff hebben gisteren in Amsterdam een Dutch Interactive Award ontvangen voor Schooltas, de app met daarin de lesmethodes van ThiemeMeulenhoff. Schooltas kreeg de award in de categorie beste community. De jury: “Schooltas is een innovatief concept dat niet alleen de oude en de nieuwe wereld verbindt, maar ook kan zorgen voor een kantelpunt in het onderwijs."

"De potentie van het community-element binnen Schooltas is groot. Het open karakter van het concept biedt daarnaast veel kansen voor de toekomst. Een win-win voor alle betrokkenen. Dit ‘evolutionaire disruptieve’ platform getuigt van visie en durf.”

Schooltas biedt leerlingen en docenten in primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs alle boeken van ThiemeMeulenhoff op een tablet of laptop. Schooltas wil optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van tablets en laptops binnen en buiten de klas. Zo toont Schooltas niet alleen de boeken, maar is het ook mogelijk om zelf content (links, audio en video) toe te voegen en uit te wisselen door het plaatsen van prikkers. In het interactieve schrift maken leerlingen en docenten aantekeningen, opdrachten en plaatsen ze foto’s, video’s en links.
Fabrique en Q42 zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en realiseren van Schooltas.

De Dutch Interactive Awards zijn de awards voor de interactieve branche. Ze werden dit jaar voor de derde maal uitgereikt door Emerce en PIBN. Er waren tien awards te verdienen in verschillende categorieën, uiteenlopend van beste online services tot beste corporate site en beste e-commerce.
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)