Algemeen

Laatste Schooltv Nieuws uit de Natuur

13.12.13

Na 28 jaar krijgt Nieuws uit de Natuur een nieuw format. Deze week is de laatste reguliere uitzending van het huidige NUDN. Jurre Bosman heeft het programma 8 jaar gepresenteerd, eerst met Mylène Gordinou de Gouberville en de laatste maanden met Vivienne van den Assem.

Vanaf 10 januari gaat NUDN verder als Nieuws? Uit de natuur!

Thema van de laatste schooltv-uitzending in de huidige formule, vrijdag 13 december om 10.35 uur op Zapp, is ‘De maan’. Vivienne bestudeert de maan en wil hier meer over weten. Jurre vertelt iets over de eerste landing op de maan en hij toont ook een maanpak.

Toonaangevend
In oktober 1985 start de eerste aflevering van Nieuws uit de Natuur voor de groepen 5 en 6 van het primair onderwijs. De afgelopen 28 jaar is Nieuws uit de Natuur uitgegroeid tot een toonaangevend programma waar wekelijks meer dan 320.000 kinderen van genieten. Het programma gaat telkens mee met de tijd. Ook nieuws en de actualiteiten krijgen daarom een plek in het programma.

Nieuwe formule
Vanaf vrijdagmiddag 10 januari 2014 om 17.35 uur (Zapp) start er een nieuwe formule dat in eerste instantie afgestemd is op thuiskijkende kinderen. Na uitzending kan iedereen het nieuwe NTR programma Nieuws? Uit de natuur! online bekijken.

Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)