Algemeen

Veilig verstrekken van medicijnen aan leerlingen

12.03.14

Met de invoering van de Wet Passend Onderwijs kunnen scholen steeds vaker verzoeken krijgen voor het verstrekken van medicijnen. Het spanningsveld tussen de zorgbehoefte van leerlingen en de zorg die een school kan of moet bieden zal alleen maar toenemen. De uitgave ‘VO-signaal: Medicijnverstrekking en medisch handelen’ gaat in op verschillende vormen en risico’s en biedt handvatten voor beleid.

Voion wil met het VO-signaal 'Medicijnverstrekking en medisch handelen' directie en medewerkers informeren en laten nadenken over de verschillende invalshoeken die hierbij mogelijk zijn. Hoe ver kan, wil en mag een school hierin gaan? Wat zijn de eventuele risico's? En hoe ga je als school om met aansprakelijkheid? Het VO-Signaal biedt scholen handvatten om aan de slag te gaan met het opstellen van beleid rondom dit thema.

Een veilige school
Voion, het Arbeidsmarkt- & Opleidingsfonds voor het voortgezet onderwijs, ondersteunt scholen bij het bieden van een veilige omgeving voor leerlingen en personeel. Op de kennisbank Voion.nl staan onderzoeken, instrumenten, praktijkverhalen en meer informatie die scholen kunnen gebruiken bij de zorg voor veilig, gezond en vitaal werken. Via de Arbocatalogus-VO worden de arbonormen gepubliceerd die gelden voor het voortgezet onderwijs.

Het VO-signaal ‘Medicijnverstrekking en medisch handelen’ en enkele voorbeeldprotocollen zijn gratis te downloaden via de website www.voion.nl > Publicaties > VO-signaal ‘Medicijnverstrekking en medisch handelen’.

Naast de activiteiten op het gebied van veilig, gezond en vitaal werken, zet Voion zich in voor het oplossen van vraagstukken op het gebied van arbeidsmarkt, mobiliteit, opleiding en professionalisering. Voion werkt voor en samen met werkgevers en werknemers in het voortgezet onderwijs, en wordt bestuurd door de sociale partners in het voortgezet onderwijs.
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)