Algemeen

Registratie eerste schoolleiders in beroepsregister

27.03.14

De eerste groep schoolleiders is geregistreerd in het Schoolleidersregister PO. Vanaf nu mogen 23 directeuren en vijf adjunct-directeuren zich Registerdirecteur Onderwijs of Registeradjunct-directeur Onderwijs noemen.

Zij voldoen aan criteria die de beroepsgroep zelf heeft vastgesteld. Op 6 mei krijgen zij hun bewijs van registratie op een bijeenkomst van het Schoolleidersregister over de ontwikkeling van de herregistratiecriteria in Amersfoort.

Ursie Lambrechts, voorzitter Schoolleidersregister PO: “Wij zijn erg
blij dat de eerste schoolleiders als Registerdirecteur en
Registeradjunct-directeur geregistreerd zijn. Zij laten hiermee zien dat zij voor hun vak en voor de kwaliteit van het onderwijs staan. Door te blijven professionaliseren kunnen schoolleiders de uitdagingen van het beroep, nu en in de toekomst, aan en vormen zij een voorbeeld voor hun onderwijspersoneel.”

Registratie
Om zich te kunnen registreren als Registerdirecteur Onderwijs (RDO) of als Registeradjunct-directeur (RADO) moeten schoolleiders aantoonbaar beschikken over de basiskwalificaties die staan beschreven in de beroepstandaard voor schoolleiders in het primair onderwijs. Dat kan een afgeronde schoolleidersopleiding zijn of een met goed gevolg afgeronde assessment. Een commissie van onder andere schoolleiders beoordeelt of zij aan de registratiecriteria voldoen. In Cao-afspraken is het registreren verplicht gesteld. Tot nu hebben ruim 5600 schoolleiders zich ingeschreven voor het Schoolleidersregister PO met als doel zich uiteindelijk te registeren.

Uitreiking certificaat op 6 mei
Om de vier jaar zullen schoolleiders zich moeten herregisteren. De herregistratiecriteria die hiervoor gaan gelden worden ook samen met schoolleiders ontwikkeld. Dat gebeurt onder andere op de bijeenkomst van 6 mei waarop het Schoolleidersregister PO samen met de beroepsgroep verder vorm gaat geven aan de methode en criteria voor herregistratie. Schoolleiders die hier over mee willen denken, kunnen zich opgeven via www.schoolleidersregisterpo.nl.
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)