Algemeen

Leer je eindexamen geschiedenis met video's!

15.04.14

Weet u het nog? Uw eindexamen? Zenuwen, stress, trillen. Voor ruim tweehonderdduizend leerlingen breekt nu die spannende tijd aan.

Er is nu een app die de grootste spanning eraf haalt: MijnExamenTrainer voor het vak Geschiedenis. In korte instructievideo's wordt de examenstof helder en duidelijk uitgelegd. Lastige theorie wordt begrijpelijk.

MijnExamenTrainer is een start up en afgelopen twee jaar hebben wij ons uiterste best gedaan om iets nieuws te ontwikkelen: een app om je examen geschiedenis te leren.

Wij, Bart en Bram - allebei historicus en werkzaam in het onderwijs, kwamen op het idee om de lesstof te vertalen naar krachtige video's waarmee alle examenstof wordt afgedekt. In een aansluitende meerkeuzetoets passeren de belangrijkste begrippen nog even de revue. Zo ontstond de app MijnExamenTrainer.

Op basis van de examensyllabus wordt alle theorie behandeld in een serie video's. Voor het vmbo zijn dit 23 filmpjes die de onderwerpen Staatsinrichting en Verzuiling en het Historisch Overzicht behandelen. De 18 filmpjes voor havo/vwo behandelen de onderwerpen De Republiek in een tijd van vorsten en De Verenigde Staten en de federale overheid 1865 - 1965. Na iedere video volgen circa tien oefenvragen.

De geschiedenisdocent heeft zijn uiterste best gedaan de leerlingen klaar te stomen voor het examen. In de weken voorafgaande aan het examen moeten de leerlingen het zelf doen. MijnExamenTrainer helpt de leerling hierbij. Wij willen u daarom vriendelijk vragen deze app te bekijken en bij enthousiasme uw leerlingen/collega's/kennissen te wijzen op MijnExamenTrainer.

App Store - iOS goo.gl/1MVasw (zie ook de gratis lite-versie)
Google Play - Android goo.gl/IH9QIL (zie ook de gratis lite-versie)

Met vriendelijke groet,
Bram van Tongeren
www.mijnexamentrainer.nl
www.youtube.com/MijnExamentrainer
Twitter: @mijnexamentrain
www.facebook.com/mijnexamentrainer
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)