Algemeen

Nieuwe interactieve website en magazine Samsam

11.09.14

Samsam, educatief platform voor wereldwijze kinderen in Nederland tussen 8-13 jaar, lanceert op 16 september 2014 een compleet vernieuwde website en magazine.

Kinderen kunnen op de nieuwe site kijken, spelen, leren én zoeken om een echte wereldburger te worden. Voor de leerkracht staat er dagelijks een nieuwsbericht, inclusief mogelijkheden tot verwerking. Het nieuwe magazine - het grootste kindertijdschrift in Nederland - sluit hier naadloos bij aan. De ‘restyling’ komt op het moment dat Samsam zich klaarmaakt voor de toekomst, en haar 40-jarig jubileum in januari 2015.

Dagelijks nieuws
Het dagelijkse nieuwsbericht is een mooie manier om de dag te starten met leerlingen. Zonder voorbereiding kunnen leerkrachten direct starten, ook met de verwerking aan de hand van eenvoudige tips. Leerlingen kunnen op de site informatie vinden over thema’s bij wereldburgerschap, zoals voedsel, water, grondstoffen, veiligheid, maar ook gezondheid, kinderarbeid, onderwijs, etc. Omdat alle artikelen uit het tijdschrift Samsam op de nieuwe website aangevuld worden met foto’s, filmpjes en quizvragen, kunnen leerlingen zich ook verdiepen in onderwerpen. Naast de site is ook het tijdschrift voor in de klas vernieuwd. Niet alleen een compleet nieuwe vormgeving maar ook een nieuwe opzet met een Samsam voor groep 7-8 en voor groep 5-6. Vanaf nu komen beide edities tegelijk, vijf keer per jaar, en hebben ze hetzelfde thema.

Al bijna 40 jaar Samsam
Samsam is een tijdschrift met verhalen en foto’s over het leven van kinderen wereldwijd, waarbij in elke editie een ander thema en land centraal staan. Met Samsam worden al bijna 40 jaar thema’s als wereldburgerschap, duurzaamheid en kinderrechten op bijna elke basisschool in Nederland behandeld. 550.000 kinderen tussen 9-12 jaar lezen Samsam en 24.000 leerkrachten doen dit. In september staan Kinderrechten in Nederland centraal, in oktober Steaks & Soja in Argentinië en in januari presenteert Samsam haar Jubileumnummer over de toekomst. Samsam wordt uitgegeven door NCDO, kenniscentrum voor mondiaal burgerschap.
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)