Algemeen

Kinderboekenfestival op Aruba 2014

17.09.14

Het kinderboekenweekgeschenk voor de Arubaanse
Kinderboekenweek editie 2014 ligt klaar, vers van de pers. De
eerste exemplaren zijn via speciale bezorging gearriveerd in de
bibliotheek op Aruba.

De roep van de shoco is door uitgever Jeroen Hoogerwerf officieel overhandigd op 22 augustus in Amsterdam aan directeur van de bibliotheek, mw. Astrid Britten en vertaler dhr.Mirto Lacle. Het tweetalige kinderboekenweekgeschenk dat kinderen
binnenkort kunnen geschreven door Charlotte Doornhein.

De roep van Shoco is een avontuur van twee kinderen, Ciro en Glenda. Zij gaan op een schoolreisje en leren veel over de natuur, milieu en de cultuur op Aruba. Naast de school van Ciro zijn archeologen in het zand aan het graven. Wat doen ze? En wat doen die shoco’s daar? Kan Ciro de shoco’s redden?

Tijdens het promovendiweekend van de leerstoel Caraïbische Letteren aan de Universiteit van Amsterdam werd het publiek tijdens een literaire manifestatie in het Arubahuis op zondagmiddag 14
september verrast. Auteur Charlotte Doornhein hield een feestelijke presentatie waarbij ze onder andere de cover van haar nieuwste boek toonde. Het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk 2014 E grito di e shoco / De roep van de shoco is speciaal omdat het twee voorkanten heeft. Het is een omdraaiboek met een Papiamento deel en een Nederlands deel.

Dit boek is een cadeau voor de kinderen van Aruba. Vanaf de officiële opening van het Kinderboekenfestival 2014 op 31 oktober wordt het gratis verstrekt door alle deelnemende boekhandels (op Aruba) bij aankoop van een kinderboek, zolang de voorraad strekt.

Uitgave [De Meern]: Levendig Uitgever, 2014, 55 p. ISBN 9789491740206. Illustraties Sheila
Werleman. Papiamento vertaling Mirto Laclé.

Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)