Algemeen

Verhalenfabriek - Inspireren in de klas

12.12.14

Lange tijd was het gewoon duidelijk wat kinderen moesten leren en ook hoe ze het moesten leren. Dat is voorbij. Leerkrachten moeten differentiëren om het aanbod aan te passen aan het niveau van de leerling. En ook heeft iedere leerling zijn eigen pad en eigen doelen om te bereiken ...

Dit betekent dat je als leerkracht inspirator moet zijn, maar ook coach: een leerkracht weet waar zijn leerlingen naartoe willen en wat hun doelen zijn.

Verhalenfabriek – Inspireren in de klas geeft leerkrachten de tools om te inspireren en te coachen. Door verhalen te vertellen, maar ook door de verhalen van de leerlingen zelf te gebruiken. Zo wordt je niet alleen instructeur maar ook inspirator!

In het boek zijn een groot aantal lesvoorbeelden opgenomen.

Auteur: Francine Plaisier en Tim Klein Schiphorst
Illustrator: Marcel Jurriëns
ISBN 978 94 91740 21 3
96 pagina’s hard cover
Prijs € 24,95

Over de auteurs
Verhalenfabriek gunt ieder kind de kans om te kunnen kiezen voor de opleiding van zijn of haar dromen. Dat kan als de basis klopt: goed kunnen lezen, taal goed beheersen, een grote woordenschat opbouwen. Als je kunt lezen, kun je leren. Om je talent optimaal in te zetten voor onze maatschappij, om werkelijk te kunnen bijdragen.

Gestart in 2005 door Francine Plaisier en Tim Klein Schiphorst, beiden begonnen met werken voor het bedrijfsleven en beiden een hart voor leren en ontwikkelen. Meer informatie op www.verhalenfabriek.nl
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)