Algemeen

Nieuwe aanpak maakt persoonlijker leren mogelijk

26.01.15

Scholen zetten samen met ThiemeMeulenhoff stappen naar persoonlijker onderwijs

De nieuwe, schoolspecifieke aanpak voor gepersonaliseerd leren van ThiemeMeulenhoff stelt docenten in staat om leerlingen te begeleiden in hun leerproces. Niet de lesmethode of het lesprogramma, maar de individuele leerbehoefte van leerlingen staat daarbij centraal.

ThiemeMeulenhoff wil hiermee scholen ondersteunen hun onderwijs te vernieuwen. Door samen te werken met de school sluit de aanpak zoveel mogelijk aan bij het karakter van de school, focus ligt daarbij op het versterken van de vernieuwingskracht van docenten. De aanpak bestaat uit een advies- en begeleidingstraject, de digitale leeromgeving Nextin en bijpassende leerstof.

De vernieuwing komt als geroepen na een lange periode van redelijk homogeen leermiddelenaanbod. Onderwijsinstellingen vragen al langer om leermiddelen die hen beter in staat stellen het onderwijs op de behoeften en mogelijkheden van leerlingen af te stemmen. Nu is er een aanpak die gepersonaliseerd leren mogelijk maakt. Scholen hebben daarmee nu echt iets te kiezen naast de traditionele lesmethoden die momenteel op grote schaal gebruikt worden in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs.

Aanpak voor gepersonaliseerd leren genomineerd voor NOT Innovatie Award
ThiemeMeulenhoff lanceert haar nieuwste onderwijsinnovatie tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), de grootste onderwijs vakbeurs die van 27 t/m 31 januari plaatsvindt in de Jaarbeurs te Utrecht. De aanpak voor gepersonaliseerd leren is door een vakjury genomineerd voor de Innovatie Award Voortgezet Onderwijs, die op dinsdag 27 januari tijdens de beurs zal worden uitgereikt. Eric Razenberg, algemeen directeur van ThiemeMeulenhoff: “De schoolspecifieke aanpak voor gepersonaliseerd leren onderscheidt zich van andere nominaties doordat het eens niet een product betreft, maar een onderwijsvernieuwing in nauwe samenwerking met scholen. Dat maakt deze nominatie ook voor ons heel bijzonder.” ThiemeMeulenhoff won eerder innovatieprijzen met vooruitstrevende onderwijsconcepten als Schooltas en Got it?!

Over ThiemeMeulenhoff
ThiemeMeulenhoff ontwikkelt zich van educatieve uitgeverij tot een ontwerper van onderwijsleerprocessen. Met onze groeiende expertise, ervaring en leeroplossingen zijn wij een partner voor scholen bij het vernieuwen en verbeteren van hun onderwijs. Zo kunnen we samen beter recht doen aan de verschillen tussen lerenden en scholen en ervoor zorgen dat leren steeds persoonlijker, effectiever en efficiënter wordt.
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)