Algemeen

Malmberg lanceert innovatieve methode Zorg voor mbo

29.01.15

Uitgeverij Malmberg introduceert vanaf schooljaar 2015/2016 een nieuwe methode Zorg voor het mbo. Malmberg wil haar positie uitbouwen naar de beroepsgerichte vakken.

Uitgeverij Malmberg gaat met ingang van 2 februari 2015 de methode Allround serviceverlener care voor de zorgsector van AWZW overnemen. Dit concept wordt de basis voor een nieuw te ontwikkelen mbo-methode Verzorgende IG. AWZW is een landelijk werkende academie die succesvolle innovatieve opleidingen en maatwerktrajecten ontwikkelt en op de markt brengt. Malmberg gaat deze methode optimaliseren door deze samen met ROC’s door te ontwikkelen en het materiaal in de praktijk te testen binnen de opleiding.

Met de komst van nieuwe kwalificatiedossiers en de veranderingen in de zorg markt is er behoefte aan ander hoogwaardig, digitaal leermateriaal. Dit materiaal moet een focus hebben op leren in en van praktijksituaties en de cliënt centraal stellen. De nieuwe Zorg methode van Malmberg leidt studenten op tot het werken in zelfsturende zorgteams.

Karin Pals, AWZW: “Het nieuwe KD van de Verzorgende IG is verbreed naar een generalist op MBO 3 niveau die alle taken vanuit wonen, zorg & welzijn kan oppakken in afstemming met de klant en zijn/haar netwerk. De veranderingen in het sociale domein zijn volledig meegenomen in deze methode, die in samenspraak met een landelijke stuur- en klankbord tot stand is gekomen.”

De overname van de methode Zorg past in de strategie van Malmberg om naast methoden voor algemene vakken (zoals Taalblokken en Rekenblokken) ook beroepsgerichte vak methodes voor het mbo te bieden.

John Nouwens, business unit manager Malmberg mbo: “Malmberg heeft een leidende rol in digitaal educatief uitgeven. We doen dit door samen met de klant te ontwikkelen en steeds realistisch te innoveren. Hiermee hebben we een toonaangevende positie verworven op de mbo markt voor algemene vakken. Samen met het mbo-onderwijs willen we nu ook een aanbod ontwikkelen voor het beroepsgerichte vakonderwijs.”

Vanaf 1 september 2015 gaat Malmberg pilots doen op diverse ROC’s. Meer informatie over de nieuwe Zorg methode is vanaf februari beschikbaar op de website van Malmberg: www.malmberg.nl
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)