Algemeen

Vierslagleren: extra leraren voor tekortvakken

05.03.15

Nieuwe instroom van leraren op tekortvakken en de professionalisering van leraren in het voortgezet onderwijs op master- of tweedegraadsniveau. Dat is de inzet van het project ‘Vierslagleren’, dat Voion met subsidie van het ministerie van OCW komend schooljaar landelijk uitvoert.

Het project bestaat uit een aantal onderdelen. Zo vinden honderdvijftig startende leraren een baan, waarbij ze een eerste- of tweedegraads opleiding in een tekortvak volgen. Honderdvijftig ervaren leraren behalen een master of tweede bevoegdheid voor een tekortvak en krijgen hiervoor meer ruimte. Het lerarentekort voor een aantal vakken daalt en scholen krijgen meer kwaliteit in huis. Daar profiteert het voortgezet onderwijs over de hele linie van!

Vrijstelling
Ervaren leraren die een master of tweedegraads opleiding in een tekortvak willen volgen, krijgen hiervoor zes extra klokuren per week, gedurende twee jaar vrijstelling. De vrijgekomen uren worden ingevuld door een vervanger. Deze volgt tegelijkertijd een eerste- of tweedegraads opleiding in een tekortvak. De leraren vormen samen een duo en de ervaren leraar begeleidt de starter. Schoolbesturen ontvangen een financiële tegemoetkoming van 16.500 euro per lerarenduo, waarmee zij de verletkosten gedurende twee jaar (deels) vergoed krijgen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het project Vierslagleren? Kijk dan op de site van Voion > Arbeidsmarkt & mobiliteit > Werken in het voortgezet onderwijs > Vierslagleren

Voion, het Arbeidsmarkt & Opleidingsfonds voor het voortgezet onderwijs, werkt voor en samen met werkgevers en werknemers in het voortgezet onderwijs, en wordt bestuurd door de sociale partners in het voortgezet onderwijs. Voion zet zich in om samen met scholen vraagstukken op te lossen op het gebied van arbeidsmarkt, mobiliteit, opleiding, professionalisering, en veilig, gezond &vitaal werken. Voion ontsluit kennis, doet onderzoek, ontwikkelt nieuwe instrumenten en adviseert en begeleidt scholen in (pilot)projecten. Ook initieert en faciliteert Voion netwerken op verschillende niveaus, publiceert good practices en biedt trainingen aan. Meer informatie vindt u op www.voion.nl.
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)