Algemeen

Regionale Arbeidsmarkt Ramingen 2015-2020 beschikbaar

15.04.15

De Regionale Arbeidsmarkt Ramingen 2015-2020 die CentERdata in opdracht van het ministerie van OCW heeft gemaakt, zijn beschikbaar op de site van Voion. De ramingen geven een prognose over de regionale arbeidsmarkt voor leraren in het voortgezet onderwijs voor de periode 2015-2020.

Regionale verschillen
De onderwijsarbeidsmarkt kent grote regionale en lokale verschillen. Zo zijn er regio’s in Nederland waar nu vanwege daling van het aantal leerlingen weinig of geen vacatures zijn maar waar over enkele jaren grote tekorten worden verwacht. En in een aantal andere regio’s wordt een grote uitstroom van personeel verwacht, terwijl het leerlingenaantal in die regio’s gelijk blijft of beperkt daalt. Omdat scholen tijdig moeten kunnen inspelen op mogelijke kwantitatieve en kwalitatieve lerarentekorten om hun personeelsvoorziening op orde te houden, vindt Voion het belangrijk dat er regionale gegevens over de onderwijsarbeidsmarkt in het vo beschikbaar zijn.

De Regionale Arbeidsmarkt Ramingen 2015-2020
De ramingen zijn gemaakt met Mirror, een door CentERdata ontwikkeld ramingsmodel voor de onderwijsarbeidsmarkt, in opdracht van het ministerie van OCW. Ze geven inzicht in de volgende ontwikkelingen:
• Leeftijdsopbouw
• Werkgelegenheid
• Vervangingsvraag
• Instroom
• Onvervulde vacatures
• Prognoses naar vak (wat betreft werkgelegenheid, vervangingsvraag, instroom en onvervulde vacatures).

Ondersteuning
De consultants van Voion bieden desgewenst verdere ondersteuning in het analyseren en vertalen van de gegevens naar concreet strategisch personeelsbeleid en oplossingsstrategieën binnen uw school. Per saldo wil Voion zoveel mogelijk hulpmiddelen aanreiken die scholen kunnen gebruiken bij het realiseren van hun visie op het onderwijs. Heeft u behoefte aan verdere ondersteuning en advies? Neem dan contact op met een van onze consultants.

U vindt de regionale Arbeidsmarkt Ramingen 2015-2020 op www.voion.nl > Arbeidsmarkt en mobiliteit > Arbeidsmarktcijfers > Arbeidsmarktgegevens

Voion, het A&O-fonds voor het voortgezet onderwijs, zet zich in om samen met scholen vraagstukken op te lossen op het gebied van arbeidsmarkt en mobiliteit, opleiding en professionalisering en veilig, gezond en vitaal werken. Voion werkt voor en met werkgevers en werknemers in het voortgezet onderwijs, en wordt bestuurd door de sociale partners in het voortgezet onderwijs. www.voion.nl
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)