Algemeen

Spiegels: Een kijk - lees en ontdekboek om je aan te spiegelen

28.04.15

INGEZONDEN BERICHT Het kijk-, lees- en ontdekboek Spiegels nodigt lezers vanaf tien jaar uit om aan de hand van verhalen, citaten, fragmenten uit de jeugdliteratuur en korte informatieve teksten parallellen tussen religies te ontdekken en na te denken over de eigen persoonlijke waarden.

Bron van inspiratie
Eeuwenlange zoektochten naar zingeving in verschillende culturen hebben een rijke bron van verhalen en beelden opgeleverd waar we ons nog steeds aan kunnen spiegelen. Zij vormen de basis van religieuze stromingen als het christendom, de islam, het Jodendom, het hindoeïsme, het boeddhisme en het taoïsme. Het kijk-, lees- en ontdekboek Spiegels nodigt lezers vanaf tien jaar uit om aan de hand van verhalen, citaten, fragmenten uit de jeugdliteratuur en korte informatieve teksten parallellen tussen religies te ontdekken en na te denken over de eigen persoonlijke waarden.

Investeren in verbondenheid
Juist in deze tijd waarin groepen met verschillende religieuze en culturele achtergronden tegenover elkaar staan, is het belangrijk om mensen kennis te laten maken met een positief verhaal. Religie draait in onze visie om het ervaren van verbondenheid: verbondenheid met God of de grond van ons bestaan, en juist daardoor ook verbondenheid met elkaar. Met Spiegels focussen we op de overeenkomsten in plaats van op de verschillen. We laten zien dat de grote religies ons waardevolle inzichten te bieden hebben. Liefde en respect voor het leven in al zijn vormen is daarbij de kern.

Doelgroep
Spiegels is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in religie en spiritualiteit, maar vooral gericht op het onderwijs. Voor kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs willen we lesmateriaal bij het boek ontwikkelen met verdiepende opdrachten en gesprekssuggesties.

Opzet van het boek
Spiegels wordt een kijk- lees- en ontdekboek met mooie kleurenfoto’s en teksten die uitnodigen tot vergelijking en reflectie. Teksten uit de geschreven als de mondelinge verteltraditie worden daarbij afgewisseld met fragmenten uit de jeugdliteratuur en korte informatieve tekstjes. Per dubbele bladzijde komen bij voorkeur teksten uit verschillende religies aan bod die over hetzelfde thema gaan, bijvoorbeeld het verlangen naar een luisterende God, manieren om te bidden, hoop en vertrouwen, vergeving en geweldloosheid, liefde en broederschap, eenheid en verbondenheid. Zo treden de teksten met elkaar in wisselwerking. Achterin wordt informatie over de verschillende religies opgenomen.

Voor onderwijs en thuis
We willen het boek tegen een redelijke prijs in de markt zetten, zodat zoveel mogelijk scholen en mensen thuis ervan gebruik kunnen maken. De richtprijs is € 19,95. We streven ernaar dit boek voor eind 2015 gereed te hebben. Een deel van de opbrengst zal worden geïnvesteerd in het ontwikkelen van lesmateriaal en het geven van workshops levensbeschouwing.

Uw steun
Voor de ontwikkeling (redactie, vormgeving, fotomateriaal) van het boek is € 2.000,- nodig en voor het drukken in een oplage van 1.500 € 4.000,- . In totaal hebben we dus € 6.000,- nodig. Help ons dit bedrag bij elkaar te krijgen. Met uw steun maken we een prachtig boek dat inspireert en verbindt.
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)