Algemeen

Samsam lanceert de ReportersClub

20.05.15

Vanaf vandaag kunnen kinderen zelf op onderzoek uit met de Samsam ReportersClub! Samsam maakt kinderen al 40 jaar wereldwijs. Nu krijgen kinderen de kans hun mening te geven over belangrijke thema’s én leren ze vaardigheden die ze in de toekomst goed kunnen gebruiken.

Onderzoekend leren
Met de ReportersClub worden kinderen in groep 5 t/m 8 nog meer betrokken bij de thema’s van Samsam. Aan de hand van spannende missies gaan ze actief aan de slag en geven zélf antwoord op ingewikkelde vragen. Ze gaan samen op onderzoek uit, discussiëren, vormen een eigen mening en presenteren het resultaat digitaal op het DigiBord. Leuk, spannend én ze leren er van.

Spannende missies
Als lid van de ReportersClub krijgen kinderen toegang tot spannende missies. Ze gebruiken hiervoor journalistieke technieken, zoals onderzoeken, foto- en filmreportages maken, interviewen en het schrijven van artikelen. Samsam formuleert missies die altijd bijdragen aan de ontwikkeling tot wereldwijze kinderen en van de vaardigheden van de 21ste eeuw. Leerkrachten kunnen ook zelf een missie bedenken die aansluit bij de lesstof. Zo is de ReportersClub een praktische tool die op elk gewenst moment wordt ingezet.

De wereld door jouw ogen
Kinderen laten met de ReportersClub de wereld door hun ogen zien. Ze ervaren dat het ertoe doet wat zij vinden en dat hun gedrag en houding effect heeft op de rest van de wereld. Aan de hand van thema’s over duurzaamheid, kinderrechten en wereldburgerschap, gaan ze met leuke en leerzame missies aan de slag. Zoals: wat kun je zelf doen tegen plastic soep? Onderzoek waar jouw kleding vandaan komt! Weet jij wie je buren zijn? Op de website en via de app kunnen de kinderen hun reportage presenteren aan ouders, familie, vrienden en leerkrachten. De mooiste reportages worden genomineerd voor de Samsam AwardShow.
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)