Algemeen

Steun gevraagd voor Spiegels voor inspiratie

20.05.15

Religie staat de laatste tijd negatief in het nieuws. Groepen met verschillende religieuze en culturele achtergronden staan tegenover elkaar. En dat terwijl religie in onze visie draait om het ervaren van verbondenheid. Verbondenheid met God of de grond van ons bestaan. Maar ook om verbondenheid met elkaar.

Teksten die verbinden
Met het boek Spiegels willen we jong en oud op een toegankelijke manier kennis laten maken met beelden, verhalen en citaten uit verschillende levensbeschouwelijke tradities. We focussen daarbij op de overeenkomsten in plaats van verschillen. De teksten zijn zo geordend dat ze elkaar spiegelen of aanvullen. Thema's die daarbij worden belicht zijn onder andere: godsbeelden, gebed en meditatie, hoop en vertrouwen, naastenliefde, geweldloosheid en innerlijke vrede.

Een kijk-, lees en ontdekboek
Door kleurenfoto's, afwisseling van korte verhalen en citaten uit verschillende bronnen, en een inhoudelijke wisselwerking tussen de teksten wordt Spiegels een echt kijk-, lees en ontdekboek dat uitnodigt tot reflectie en vergelijking. Voor het onderwijs biedt dit een rijkdom aan mogelijkheden. Bij het boek wordt daarom lesmateriaal ontwikkeld voor de bovenbouw van de basisschool en de onderbouw van de middelbare school.

Crowdfundingactie
Om Spiegels te kunnen realiseren, hebben we uw steun nodig. Op 20 april zijn Ingeborg Hendriks en Levendig Uitgever daarom een crowdfundingactie gestart via het platform www.geloofinjeproject.nl. Vanaf een donatie van € 25,- krijgt u het boek opgestuurd zodra het klaar is. Als lid van de VDLG geldt bovendien een speciaal voordeel. Als u uw lidmaatschapsnummer doorgeeft via info@levendiguitgever.nl stort de VDLG € 5,- van uw donatie terug. Mocht de crowdfundingactie onverhoopt niet genoeg geld opleveren dan krijgt u uw totale donatie terug.

Inhoudelijk draagvlak
Naast financiële steun willen we ook een inhoudelijk draagvlak voor Spiegels creëren. Met het boek willen we bijdragen aan meer verbinding tussen mensen met verschillende levensbeschouwelijke achtergronden. We nodigen u daarom uit om mee te denken over de samenstelling van de teksten in Spiegels en de ontwikkeling van het bijbehorend lesmateriaal. We maken graag gebruik van de expertise van docenten levensbeschouwing en godsdienst.

Meer informatie
Voor meer informatie en om geld te doneren verwijzen wij u naar www.geloofinjeproject.nl. Daar vindt u ook een inspiratiefilmpje dat een indruk geeft van de opzet van het boek. Als u inhoudelijk wilt meedenken of als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met Ingeborg Hendriks via het mailadres: zinvoorzin@kpnmail.nl
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)