Algemeen

Nieuwe woordenboekapp van Muiswerk

30.11.15

Muiswerk Educatief lanceert een nieuwe woordenboekapp voor leerlingen in alle typen onderwijs. De app bevat ruim 80.000 veelgebruikte Nederlandse woorden. Leerlingen vinden – vaak ook als zij het woord verkeerd spellen- de verschillende betekenissen van een woord en per betekenis voorbeelden van het gebruik, synoniemen en tegenstellingen. De app is gratis.

Het woordenboek neemt de tijd en de ruimte voor ieder woord en is daarmee een ideale app voor in de klas en thuis.

Beter en meer vinden
Uniek aan dit woordenboek is dat ieder basiswoord uitgebreid en leesbaar wordt omschreven: woordsoort, uitspraak, alle betekenissen, voorbeelden, uitdrukkingen, vervoegingen en verbuigingen. Daarnaast zoekt het woordenboek ook op klank. Zoekt de leerling op ‘kouwgom’ om te kijken hoe hij dat moet spellen, dan verschijnt ‘kauwgum’ in de lijst.

Rijmen voor de Sint
Leerlingen die hulp willen bij het schrijven van Sinterklaasgedichten, kunnen de pro-versie van de app aanschaffen. Daarin kunnen zij zoeken naar een woorddeel aan bijvoorbeeld het eind van het woord. Zo kan een leerling uit een lijst woorden het perfecte rijmwoord kiezen. Daarnaast kunnen ze in de betaalde versie eigen foto's toevoegen bij een woord en de zoekresultaten mailen of printen.
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)