Algemeen

Anatomie en fysiologie van de mens van Gregoire al 25 jaar een begrip

26.05.16

De uitgave Anatomie en fysiologie van de mens, over de bouw en functie van het menselijk lichaam, bestaat 25 jaar. Het boek is onder de noemer ‘Gregoire’ al jarenlang een begrip. De meest recente editie, van de hand van L. Gregoire en A.T. van Straaten-Huygen, is nu beschikbaar. Het boek is opgebouwd uit drie delen: Fundament, Orgaanstelsels en Levensloop.

In deel 1 worden de tien orgaanstelsels geïntroduceerd, in deel 2 worden ze één voor één uitvoerig besproken en in deel 3 staat de ontwikkeling centraal. Anatomie en fysiologie van de mens geeft meer inzicht in de fysieke mens als totaliteit.

Door de praktische indeling, toegankelijk taalgebruik en aansprekende illustraties is het een prettig studieboek en een betrouwbaar naslagwerk in de beroepspraktijk. Het boek is al vele jaren onderdeel van opleidingen voor beroepen in de gezondheidszorg, sport of bewegen. Het wordt gebruikt door verpleegkundigen, fysiotherapeuten, gezondheidsdeskundigen en leraren lichamelijke opvoeding. Maar ook door biologen, hygiënisten, sporttrainers en verloskundigen.
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)