Algemeen

Eindelijk ‘navigatiesysteem’ voor de klas - Tijdperk papieren werk- en lesboeken definitief voorbij

27.06.16

Er broeit iets in het primair onderwijs. Zo’n 2 duizend basisscholen in Nederland werken in de klas inmiddels dagelijks met een tablet voor elke leerling, en bijna allemaal kozen ze daarbij voor Snappet. Het enige ‘navigatiesysteem’ voor de klas.

Snappet is een totaaloplossing voor elke klas, waarmee alle leerlingen in de les werken op een eigen tablet. Met het bijbehorende platform voor de leerkracht kunnen de leerlingen beter dan ooit worden gevolgd en begeleid. Leerkrachten kunnen 1) eenvoudig zelf de beste leerroutes voor hun klas kiezen en volgen, 2) veilig en effectief veel meer aandacht richten op onderwijzen en 3) zelf bepalen wat er met de vrijgekomen extra ruimte wordt gedaan.

Kortgeleden kregen 500 schooldirecteuren, IB-ers, ICT-ers, en leerkrachten de preview van Snappet 3.0 te zien. Uit het enthousiasme was af te leiden dat de tijd van papieren werk- en lesboeken definitief voorbij is. “We gebruiken in de auto toch ook geen papieren stratenboek meer?”.

Wat sprong er voor de mensen uit de dagelijkse praktijk het meeste uit? De functies op het gebied van verlengde instructie, maar men was het meest onder de indruk van de mogelijkheden om veel meer in te spelen op de individuele behoeften van de leerling. En dat in een klas van 25 tot 30 leerlingen. De methode kan, maar hoeft met Snappet niet meer te worden gevolgd. In plaats daarvan staat centraal wat kinderen nodig hebben om hun eigen streefniveau op een bepaald doel te behalen.
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)