Algemeen

Muziekmethode Kazoo genomineerd voor NOT Innovatie Award

21.10.16

Kazoo, de vernieuwende muziekmethode voor het basisonderwijs, is genomineerd voor de NOT Innovatie Award. De doorlopende leerlijn is een initiatief van Het Koninklijk Concertgebouw en wordt ontwikkeld door Blink in nauwe samenwerking met leerkrachten en leerlingen.

Digitale innovatie in samenwerking met leerkrachten
De Kazoo-lessen sluiten aan op het recentelijk ontwikkelde Leerplankader voor kunstzinnige oriëntatie van Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO).

Blink en Het Concertgebouw ontwikkelden de methode volledig in co-creatie met leerkrachten en leerlingen. Al 3500 leerkrachten testten de Kazoo-lessen met succes. Het pakket biedt een digitale doorlopende leerlijn voor groep 1 tot en met 8. In de lessen komen alle muziekdomeinen en genres aan bod. Van pop- en wereldmuziek, tot elektronische muziek, jazz en klassiek. Diverse internationale artiesten werken mee aan Kazoo.

Tania Kross neemt de kinderen mee in het thema over Opera en Marco Borsato en Nielson leren leerlingen hoe je je emoties kan uitdrukken met muziek. Rondom DJ Martin Garrix, die gisteren werd verkozen tot de nr. 1 DJ van de wereld is een dance thema opgebouwd. In dat thema leren leerlingen de onderdelen van een dancenummer en componeren ze zélf een dancetrack met de innovatieve digitale tool Kazoo Muziekstudio.

Ondersteuning voor de groepsleerkracht
‘Onze missie is structureel muziekonderwijs voor alle kinderen. Omdat het zo belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert de breinontwikkeling, vormt je sociale identiteit en levert ook nog eens een bijdrage aan het teamgevoel en plezier in de klas. Toen we voor de ontwikkeling van Kazoo spraken met honderden groepsleerkrachten bleken zij echter vaak een behoorlijke drempel te ervaren bij het geven van muziekles, ze voelden zich er niet comfortabel bij.

Kazoo helpt leerkrachten hierbij door de inzet van digitale tools via het digibord.’ Aldus Jorien Castelein, directeur van Uitgeverij Blink. Naast de digitale innovatie kenmerkt Kazoo zich door de activerende didactiek. Kinderen gaan samen muziek beleven en ontdekken, zelf muziek onderzoeken en maken. De eerste scholen zijn sinds september aan de slag met Kazoo in groep 5 t/m 8.
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)