Algemeen

Minder onderwijstijd of grotere klassen: praat mee!

02.12.16

Toekomstbestendig onderwijs is een grote uitdaging. Flexibiliteit, leren met ICT, gepersonaliseerd leren en onderwijsteams zijn onderwerpen van nu. Maar hoe kan daarvoor tijd vrijgemaakt worden voor docenten die al hoge werkdruk hebben?

Verminderen we de onderwijstijd, laten we de lessen opvangen door onderwijsassistenten, vergroten we de klassen of schaffen we het taakbeleid af? Zomaar een greep uit de opties om meer ruimte te creëren voor onderwijsverbetering. Het ministerie van OCW wil graag weten hoe onderwijsprofessionals over de mogelijkheden denken. Wat zijn volgens u de voors en tegens en de effecten van de verschillende opties?

Om daarachter te komen heeft Regioplan digitale platforms ingericht waar docenten, schoolleiders en schoolbestuurders hun mening kunnen geven en mee kunnen discussiëren over de manieren om tijd te creëren voor onderwijsverbetering. We nodigen al deze onderwijsprofessionals van harte uit om mee te praten! Hoe meer mensen meedoen, hoe duidelijker het beeld. Uw ideeën tellen mee in het formuleren van beleid.

Ga naar deze site om u aan te melden

Wat is de volgende stap?
Ga naar de vermelde link om u aan te melden en enkele korte vragen te beantwoorden. Daarna ontvangt u van Regioplan een uitnodiging voor een discussiegroep op het platform (voor docenten, schoolleiders of bestuurders; po of vo). U kunt dan meteen uw inbreng geven. Vervolgens leggen we regelmatig nieuwe visies en stellingen voor.
In januari 2017 ligt er een rapportage met bevindingen uit de discussie. Met de uitkomsten kan er door OCW en het onderwijsveld verder worden gewerkt aan de mogelijkheden voor onderwijsverbetering.

Waar kunt u terecht met vragen?
Voor meer informatie kunt u mailen naar onderwijsverbetering@regioplan.nl of telefonisch contact opnemen met medewerkers van Regioplan Heidi Witteman (T: 020-5315343) of Yfke van der Ploeg (T: 020-5315358).
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)