Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel publiceren gezamenlijk nieuwe kinderboekenserie

16.02.17

De drie succesvolle auteurs hebben hun krachten gebundeld en komen als schrijversgenootschap De Lachende Zaag met een reeks IJzersterke Verhalen. Ze leggen zich gezamenlijk toe op het schrijven en verspreiden van nieuwe en oude IJzersterke Verhalen. Waarom? Omdat er nog steeds kinderen zijn die IJzersterke Verhalen nodig hebben!

Persbericht
Amsterdam, 16 februari 2017

De drie grappigste kinderboekenschrijvers van Nederland gaan samenwerken Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel publiceren gezamenlijk nieuwe kinderboekenserie.

Het eerste deel van de serie IJzersterke Verhalen van topauteurs Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel verschijnt op 1 augustus 2017, onder de titel Gruwelijk Grappige Griezelverhalen.

Over Gruwelijk Grappige Griezelverhalen:
Ken je dat verhaal van die vrouw die in de gehaktmolen viel? Of van die jongen met een lintworm van veertien meter in zijn buik? De Lachende Zaag verzamelde negen gruwelijk grappige griezelverhalen, die je beter niet aan je neefje van vier kunt voorlezen, maar waar je per ongeluk toch van in de lach schiet. Aangevuld met afschuwelijke weetjes, ijselijke versjes en gekke geestigheden uit de geschiedenis van De Lachende Zaag.
Zie ook: www.delachendezaag.nl.

Titelinformatie
Tosca Menten, Jozua Douglas & Manon Sikkel als De Lachende Zaag
IJzersterke Verhalen – Gruwelijk Grappige Griezelverhalen
Met illustraties van Katrien Holland
Gebonden | 160 blz. | ISBN 978 90 245 7768 2 | introductieprijs € 7,99, na 31 okt. € 13,99 | leeftijd 8+

Deel bericht

Ik Wil Een Prentenboek van start op 7 april

24.03.17
Ik Wil Een Prentenboek! wil het plezier in het voorlezen vergroten en mooi uitgevoerde boeken met spannende en verrassende verhalen delen. Ieder jaar zal er een opnieuw uitgegeven prentenboekklassieker verschijnen voor slechts 2 euro. ?Dit jaar start de actie op vrijdag 7 april met het prentenboek De Gruffalo.
Deel bericht

Interventie BoekStart/BoekenPret goed onderbouwd

16.03.17
BoekStart/BoekenPret is door de Erkenningscommissie Jeugdinterventies beoordeeld als goed onderbouwd. Het programma wil het lezen van kinderen tussen 0 en 6 jaar bevorderen waardoor de taalontwikkeling en het leesgedrag wordt gestimuleerd.
Deel bericht

Stemmen voor de Kinderjury 2017

08.03.17
De Selectie voor de Kinderjury is een afbakening van alle titels die verschenen zijn in het jaar voorafgaand aan de campagne De Nederlandse Kinderjury 2017.
Deel bericht

Tekenaar Dick Bruna (89) overleden

17.02.17
Dick Bruna is gisteravond in zijn slaap overleden in zijn woonplaats Utrecht. De tekenaar die vooral bekend werd van Nijntje is 89 jaar geworden.
Deel bericht

Gratis app De Kleine Walvis

25.01.17
Vandaag starten de Nationale Voorleesdagen. Bij het prentenboek is een app gemaakt. Gratis downloaden.
Deel bericht

Nationale Voorleesdagen van start met vele Voorleesontbijten

25.01.17
Vanmorgen is de 14de editie van De Nationale Voorleesdagen gestart met vele Voorleesontbijten in het gehele land.
Deel bericht

Week 51

23.12.16
Iedere week geven we leestips voor alle leeftijden. Deze week waren het er dertien, plus een drietal films voor 15+.
Deel bericht

Boekenweetjes wk. 51

22.12.16
2016 is het Jaar van het Boek. In het kader daarvan valt er op Leesplein iedere donderdag wat te leren over boeken en allerlei aanverwante zaken. Vandaag dyslexie, een ritueel en eindejaarslijstjes.
Deel bericht

Grote verschillen in mediagebruik onder Nederlandse bevolking

21.12.16
In de manier waarop Nederlanders kijken, luisteren, lezen en communiceren is in twee jaar een verandering te zien. Dit blijkt uit de card stack Media:Tijd in kaart van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), waarin dagboekgegevens van bijna 3.000 Nederlanders zijn geanalyseerd.
Deel bericht

Toelichting onderzoek leesbevordering jonge kinderen

21.12.16
Uit onderzoek blijkt dat bijna alle bibliotheken leesbevorderingsactiviteiten voor jonge kinderen verzorgen. BoekStart voor baby´s staat met stip op de eerste plaats.
Deel bericht

Samenwerking openbare bibliotheken met het primair onderwijs

20.12.16
Het rapport van het onderzoek naar de samenwerking van de openbare bibliotheken met het primair onderwijs 2015-2016 is nu beschikbaar. In het onderzoek wordt ingegaan op de dienstverlening van bibliotheken aan basisscholen en aan het speciaal (basis)onderwijs.
Deel bericht

De effecten van een schoolbibliotheek op migrantenleerlingen

20.12.16
Onlangs promoveerde Ellen Kleijnen op haar longitudinale studie naar de effecten van een schoolbibliotheek op het leesgedrag van niet-westerse migrantenleerlingen: op vrijetijdslezen, de houding ten aanzien van lezen en de taal- en leesvaardigheid.
Deel bericht

Tekeningen Fiep Westendorp ontdekt

20.12.16
In de bibliotheek van Wageningen Universiteit zijn een twintigtal nooit gepubliceerde tekeningen van Fiep Westendorp opgedoken. De vondst is bijzonder omdat Westendorp erom bekend stond dat ze haar werk zelf beheerde.
Deel bericht

Geef mij maar een boek! 2017

20.12.16
Het nieuwe actieboek van Geef Mij Maar Een Boek! is bekend: de relatief jonge klassieker Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens.
Deel bericht

Digitale hulpmiddelen maken blindenwereld zichtbaar

20.12.16
Het aantal mensen met een visuele beperking neemt toe. Taal- en spraaktechnologie kan het leven van mensen met een visuele beperking vergemakkelijken en hun deelname aan de maatschappij vergroten.
Deel bericht

Fantasy, magie en sciencefiction

19.12.16
Op Leesplein brachten we gedurende het Jaar van het Boek elke maand een ander leesthema onder de aandacht. Vandaag als laatste Magie en Fantasy en sciencefiction.
Deel bericht

Studiemiddag Jeugdliteratuur: M/V/X

19.12.16
Op woensdag 8 maart 2017 organiseert de Universiteit Antwerpen in samenwerking met Iedereen Leest een studiemiddag om de Jeugdboekenmaand in te zetten. Het thema is dit jaar M/V/X.
Deel bericht

Winterlezen

19.12.16
Nog een paar dagen naar school en dan begint de kerstvakantie. Op Leesplein geven we drie weken lang iedere maandag, woensdag en vrijdag een Winterleestip.
Deel bericht

De Leestips van de Jonge Jury op Leesplein 12+

16.12.16
Begin december werden de elf Leestips voor de Jonge Jury 2017 bekendgemaakt. Op Leesplein 12+ stelden we ze allemaal uitgebreid voor.
Deel bericht

Week 50

16.12.16
Iedere week geven we leestips voor alle leeftijden. Deze week waren het er maar liefst 13.
Deel bericht