Lees jezelf naar buiten

11.04.17
Wat is het heerlijk om zonder jas naar buiten te gaan. De bloemen zijn weer gaan bloeien, de bomen krijgen groene blaadjes. De natuur is weer wakker geworden. Heb jij al lammetjes geaaid of kuikentjes gezien? Lees jezelf naar buiten met deze fijne boeken.
Deel bericht

Dikkertje Dap in première op Nederlands Film Festival

26.07.17
De familiefilm Dikkertje Dap, gebaseerd op het gelijknamige versje van Annie M.G. Schmidt, gaat zondagmiddag 24 september in première, tijdens de 37e editie van het Nederlands Film Festival.
Deel bericht

Miep Diekmann (1925 - 2017), de 'kenau van de jeugdliteratuur'

11.07.17
Jeugdboekenschrijfster Miep Diekmann is overleden, meldt haar uitgeverij. Diekmann (92) stierf zondag in Scheveningen. Ze produceerde zo'n zeventig kinder- en jeugdboeken, waarvoor de in Assen geboren schrijfster vaak teruggreep op haar eigen jeugdjaren op de Antillen.
Deel bericht

Beleef je favoriete boeken met deze uitstapjes

11.07.17
Avonturen lezen is heerlijk. Maar nog leuker is het om je favoriete verhaal in het echt te beleven. Deze boeken komen tot leven waar je bij staat! Maak een van deze uitstapjes. Bij mooi weer buiten en bij regen lekker binnen.
Deel bericht

BLIKSEM - Nieuw tijdschrift voor kinderen

25.06.17
Sinds kort is BLIKSEM verkrijgbaar, een geïllustreerd magazine voor ´kleine donders´ van vier tot zeven jaar. Het is volgens de makers zo speciaal dat het vraagt om een bijzondere plek in de boekenkast.
Deel bericht

Zilveren Griffels en Penselen 2017 uitgereikt

22.06.17
De Griffeljury heeft gisteren op de MidzomerKinderboekenBorrel in Amsterdam zeven kinderboeken bekroond met een Zilveren Griffel, de vakprijs voor de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. De Penseeljury reikte twee Zilveren Penselen en twee Zilveren Paletten uit.
Deel bericht

'Schuld' van Mel Wallis de Vries wint de Prijs van de Jonge Jury

08.06.17
Het is in totaal al de vijfde keer dat Mel Wallis de Vries de prijs in ontvangst neemt, maar ze is er nog steeds hartstikke blij mee. Ook Anouk Saleming viel in de prijzen: haar boek Paradise now won de Jonge Jury Debuutprijs 2017. Bekijk de video.
Deel bericht

[EduAd] De officiële lespakketten kinderboekencampagnes bestellen t/m 9 juni

07.06.17
U kunt tot en met 9 juni 2017 hier uw materialen en lespakketten en materialen voor de beste kinderboekencampagnes voor het schooljaar 2017/2018 bestellen.
Deel bericht

De Vakantiebieb is weer open

03.06.17
Gratis lezen zonder met boeken te hoeven sjouwen. Wie wil dat nou niet? Download de gratis App Vakantiebieb op een tablet of smartphone en lees heel juni, juli en augustus zonder zorgen (en zonder wifi) het ene na het andere boek.
Deel bericht

Nominaties Thea Beckmanprijs 2017

03.06.17
De nominaties voor de Thea Beckmanprijs 2017 zijn bekend gemaakt. Dit is de prijs voor het beste historische jeugdboek.
Deel bericht

Dag van de Jonge Jury

29.05.17
Op woensdag 7 juni 2017 vindt de Dag van de Jonge Jury plaats. Een uniek eendaags festival waarin jeugdboeken en auteurs centraal staan. Leerlingen volgen workshops en gaan in gesprek met hun favoriete auteurs.
Deel bericht

Hanna Verboom en Jochem Myjer winnen Hebban Award voor Beste Luisterboek

29.05.17
Actrice Hanna Verboom en cabaretier Jochem Myjer zijn de eerste winnaars van de Hebban Awards voor Beste Luisterboeken van het Jaar. Myjer wordt bekroond voor de luisterversie van zijn eigen populaire kinderboek De Gorgels. Er werden bijna vierduizend stemmen uitgebracht.
Deel bericht

Eva Koning is Voorleeskampioen 2017

18.05.17
Eva Koning uit Prinsenbeek (Noord-Brabant) is de beste voorlezer van 2017. Zij won vandaag de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Eva las voor uit Spinder van Simon van der Geest.
Deel bericht

Nominaties Prijs van de Jonge Jury bekend

09.05.17
Wie ontvangt dit jaar de Prijs van de Jonge Jury? Vandaag zijn de drie nominaties bekend gemaakt. De winnaar wordt op 7 juni bekend gemaakt tijdens de Dag van de Jonge Jury.
Deel bericht

Het Kinderboekenweekgeschenk voor 2017 is Kattensoep

09.05.17
Het Kinderboekenweekgeschenk voor 2017 is Kattensoep geschreven door Janneke Schotveld en geïllustreerd door Annet Schaap. Boeli logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Er is iets vreemds aan de hand in opa’s buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa’s buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen.
Deel bericht

Annie M.G. Schmidt-week 2017

04.05.17
Op woensdag 10 mei gaat de Annie M.G. Schmidt-week 2017 van start. Tot en met 20 mei, de geboortedag van Annie, staan Jip en Janneke centraal.
Deel bericht

'Inhoud verhaal voor kinderen belangrijker dan vertelvorm'

03.05.17
Voor kinderen maak het niet uit of ze uit een digitaal of een papieren boek lezen. Wetenschappers van de NYU Steinhardt School of Culture, Education, and Human Development concluderen dat de inhoud veel belangrijker is.
Deel bericht

"Kleuters hebben baat bij digitale prentenboeken"

03.05.17
"Een derde van de kleuters maakt een sprong voorwaarts in leesvaardigheid als ze werken met digitale prentenboeken. Wat mij betreft gaat elke leerkracht hiermee aan de slag." Dat zegt Adriana (Jeanet) Bus, gasthoogleraar bij Taal, Literatuur en Communicatie aan de Vrije Universiteit.
Deel bericht

Kanshebbers voor de Kinderjury 2017

03.05.17
De kinderen van Nederland hebben gestemd. Welk boek uit 2016 was het allerleukst? De top 5 voor elke leeftijdsgroep is bekendgemaakt.
Deel bericht

Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2017

02.05.17
De Vlaamse jonge lezers hebben de beste boeken gekozen. 7.646 lezers van 4 tot 16 jaar lazen de mooiste boeken van het vorige jaar en kozen hun favoriet. De winnende boeken zijn nu bekendgemaakt.
Deel bericht

Ssst! De tijger slaapt is Prentenboek van het Jaar 2018

26.04.17
Ssst! De tijger slaapt, geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Naast dit boek werden negen andere prentenboeken gekozen die samen de Prentenboek TopTien van De Nationale Voorleesdagen 2018 vormen.
Deel bericht