Nu ook in Nederland dode (16) bij extreme online 'challenge', ouders waarschuwen

15.06.17
Een 16-jarige jongen uit Arkel is in mei om het leven gekomen tijdens een 'choking challenge': het bewust afknijpen van zuurstof om in een roes te raken. Het is een van de vele 'spellen' waarmee jongeren elkaar op sociale media uitdagen tot extreem gedrag. Deskundigen denken dat betere voorlichting nodig is.
Deel bericht

Straf voor badmeesters om verdrinking Syrisch meisje Rhenen

22.06.17
Drie zwembadmedewerkers zijn veroordeeld tot 60 uur werkstraf, omdat ze schuld hebben aan de verdrinking van een meisje tijdens het schoolzwemmen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vanmiddag bepaald.
Deel bericht

VVN en KPN komen met fietsslot dat appen op de fiets onmogelijk maakt

21.06.17
Veilig Verkeer Nederland en KPN brengen eind dit jaar een speciaal fietsslot op de markt, dat voorkomt dat jongeren kunnen appen op de fiets.
Deel bericht

Jongen springt uit bootje wildwaterbaan vanwege spel 'de vloer is lava'

20.06.17
Attractiepark Walibi heeft een jongen een parkverbod opgelegd nadat hij tijdens een spelletje 'de vloer is lava' uit het bootje van de wildwaterbaan is gesprongen.
Deel bericht

40 procent ouders zou kiezen voor kindcentrum

20.06.17
Veertig procent van de ouders met een kind op een reguliere basisschool of kinderdagverblijf, zou hun kind naar een kindcentrum laten gaan als er één in hun buurt zou zijn. Dat blijkt uit het onderzoek Ouders over kindcentra, uitgevoerd door onderzoeksbureau Oberon en op 19 juni overhandigd aan ou...
Deel bericht

Zorgen ouders over internetgebruik kinderen

19.06.17
Het CBS publiceerde een artikel over hoe mensen veiligheid op internet ervaren. We lichten er het deel uit over ouders.
Deel bericht

Mondige ouders vaker in actie tegen scholen

18.06.17
Mondige Rotterdamse ouders laten vaker van zich horen. Ze protesteren tegen de splitsing, verhuizing of sluiting van de school van hun kinderen en boeken soms nog succes ook.
Deel bericht

Welk effect heeft overmatig gebruik van sociale media op leerlingen?

15.06.17
Overmatig socialemediagebruik lijkt een negatieve invloed te hebben op schoolprestaties van (jonge) leerlingen in het voortgezet onderwijs. Dat concludeert Regina van Eijnden, universitair hoofddocent Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze doet hier ondere andere onderzoek na...
Deel bericht

De examenuitslag is binnen: feestje én teleurstelling

14.06.17
Sociale media staan inmiddels vol met blije selfies, schooltassen aan vlagstokken en ontkurkte champagneflessen.
Deel bericht

School uit? Naar adoptieopa!

14.06.17
Een praatje. Een boodschapje, of eventjes de hond uitlaten. Kinderen in Numansdorp kunnen vanaf volgend jaar een opa of oma adopteren.
Deel bericht

Waarom basisschoolleraren gaan staken

07.06.17
Het basisonderwijs gaat op 27 juni één uur staken. Waarom? En is één uur niet wat kort? Plus nog vier vragen.
Deel bericht

Leraren gaan staken voor meer salaris en lagere werkdruk

07.06.17
Docenten in het basisonderwijs gaan staken voor meer salaris en een lagere werkdruk. Leraar Thijs Roovers van de belangengroep 'PO in Actie' heeft dat aangekondigd in het programma Jinek op NPO1.
Deel bericht

Pedagogen: Helemaal beschermen is onmogelijk

06.06.17
Moeten ouders hun dochters van veertien maar binnenhouden en ook de computer in de gaten houden?
Deel bericht

Streng beleid thuisonderwijs Rotterdam is geoorloofd

05.06.17
Rotterdam mag zijn strenge thuisonderwijsbeleid voeren, heeft de rechter in hoger beroep bepaald. Drie ouders die thuisonderwijs geven, hadden een zaak aangespannen tegen de gemeente
Deel bericht

Taalcanon lanceert eerste animatiefilmpje: Hoe leert een kind zijn moedertaal?

04.06.17
Op de Internationale Dag van het Kind, lanceerde het taalcanonteam een animatiefilmpje over kindertaal. Het is het eerste filmpje in een reeks, bedoeld voor het voortgezet onderwijs.
Deel bericht

De Vakantiebieb is weer open

03.06.17
Gratis lezen zonder met boeken te hoeven sjouwen. Wie wil dat nou niet? Download de gratis App Vakantiebieb op een tablet of smartphone en lees heel juni, juli en augustus zonder zorgen (en zonder wifi) het ene na het andere boek.
Deel bericht

Samen voorbereid naar het ziekenhuis met de app Hoi Dokter

02.06.17
Hoi Dokter is een gratis app die families met jonge kinderen helpt bij het voorbereiden, begeleiden en verwerken van een ziekenhuisopname.
Deel bericht

Apple laat kinderen met Swift Playgrounds hun speelgoed programmeren

02.06.17
Swift Playgrounds wordt op 5 juni uitgebreid met de mogelijkheid om robots, drones en muziekinstrumenten te programmeren. ?Swift Playgrounds is een iPad-app waarmee kinderen leren programmeren in Apple's programmeertaal Swift.
Deel bericht

De Vakantiebieb gaat weer open

31.05.17
Gratis lezen zonder met boeken te hoeven sjouwen. Wie wil dat nou niet? Download de gratis app Vakantiebieb op een tablet of smartphone en lees heel juni, juli en augustus zonder zorgen (en zonder wifi) het ene na het andere boek.
Deel bericht

De zonzijde van het schaduwonderwijs

28.05.17
Op dit moment zitten er naar schatting 21.000 kinderen thuis op de bank, omdat ze niet passen binnen de kaders van ons onderwijssysteem. Hiervan is een derde hoogbegaafd. Marion Breij en zoon Luc (12), een jongen met veel potentieel en een IQ van boven de 130 was zo’n thuiszitter.
Deel bericht

‘Voor elk klein dingetje werd ik gestraft’

27.05.17
Fernelis (13) werd mishandeld door zijn stiefvader. Zijn moeder liep weg met haar kinderen en deed aangifte.
Deel bericht