Zorgen ouders over internetgebruik kinderen

19.06.17
Het CBS publiceerde een artikel over hoe mensen veiligheid op internet ervaren. We lichten er het deel uit over ouders.
Deel bericht

Disney en schooljudo werken aan Skills for Life

19.09.17
The Walt Disney Company Netherlands en Schooljudo gaan intensief samenwerken om met het vernieuwde Schooljudo-programma nóg meer in de belevingswereld van basisschoolkinderen te kruipen. Vanaf oktober worden de kinderen uitgedaagd om in de jungle van Tarzan of Mowgli te werken aan Skills for Life m...
Deel bericht

Thema Christelijke Kinderboekenmaand 2017: Bibbers in je buik

18.09.17
BCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak organiseert in oktober 2017 voor de 23ste keer de Christelijke Kinderboekenmaand met als thema ‘Bibbers in je buik’. Dit thema heeft raakvlakken met het thema van de algemene Kinderboekenweek ‘Griezelen’.
Deel bericht

Follow the Money: De verplichte schoollunch, goed idee of niet?

18.09.17
In een serie van drie artikel besteedt de journalistieke beweging Follow the Money aandacht aan ontwikkelingen rondom gezonde schoollunches en de vraag of deze al dan niet verplicht zouden moeten worden in het primair onderwijs. In het artikel 'Wetenschappers en cateraars hongeren naar de verplichte schoollunch' (alleen voor abonnees) reageert ook de PO-Raad hierop.
Deel bericht

Meer kinderen in zware jeugdzorg, maar geldpot vaak leeg

18.09.17
Steeds meer kinderen kloppen bij gemeenten aan voor jeugdzorg, terwijl het jaarbudget voor die zorg bij veel gemeenten al op is. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS en het blad Binnenlands Bestuur onder 228 gemeentebesturen.
Deel bericht

Actie voor scholen Sint-Maarten, want 'het is niet normaal wat er kapot is'

16.09.17
"Toen ik de foto's zag, schrok ik heel erg. Ik kon eigenlijk bijna niet slapen." Aan het woord is de 10-jarige Loet. Hij woonde drie jaar op Sint-Maarten met zijn ouders, broertje Peer (8) en zusje Suus (9). Ze zijn sinds enkele maanden terug in Nederland.
Deel bericht

Macron wil mobieltjes verbieden op Franse scholen

15.09.17
Het was een verkiezingsbelofte van Macron en die lijkt hij nu door te zetten: het verbieden van mobieltjes op scholen in Frankrijk. Het gebruik van mobieltjes in de klas was al verboden, maar hij wil nu verder gaan.
Deel bericht

19-jarige Bavelse tiener verdacht van verkrachting van en seks-chats met jonge meisjes

13.09.17
Een 19-jarige jongen uit Bavel staat centraal in een omvangrijke zedenzaak. De scholier, die al drieënhalve maand vastzit, zou via chats naaktfoto’s hebben opgeëist bij tientallen jonge meisjes.
Deel bericht

Wat leren peuters van spelen met een tablet?

10.09.17
Steeds vaker zie je kinderen onder de 2 jaar al met een smartphone of tablet in de weer. Daar leren ze eigenlijk niets van, net zo min als van video of tv. Anders dan vaak gedacht, leren ze van een touchscreen niet meer dan van tv.
Deel bericht

Beperk ongelijkheid door schaduwonderwijs (opinie)

08.09.17
Scholen moeten zelf extra begeleiding bieden aan leerlingen met achterstanden of speciale behoeften.
Deel bericht

Verschillen ouderbijdrage enorm: hoe rijker klasgenootjes, hoe meer je betaalt

08.09.17
Op sommige scholen wordt van ouders verwacht dat ze elk jaar ruim 600 euro aan vrijwillige ouderbijdrage betalen, terwijl op andere scholen niets wordt gevraagd.
Deel bericht

Boete voor auto's bij scholen in Groot-Brittannië: te vervuilend

07.09.17
Je kind met de auto even afzetten bij de schoolpoort - dat mag bij veel gemeenten in Groot-Brittannië niet meer. Daar verbieden ze ouders hun auto te parkeren of te laten draaien.
Deel bericht

De vakantie van de juf was korter, want ze moest doorbuffelen

06.09.17
Als de schoolbel gaat, zit de werkdag van een docent er nog niet op. Ze moeten vergaderen, dossiers bijhouden, oudergesprekken, nog meer vergaderen, documenteren en de eigen kennis op peil houden.
Deel bericht

Commentaar: Moslimouders, mijdt het Haga Lyceum en kies voor een openbare school

06.09.17
Moslimbasisscholen adviseren ouders om het Haga Lyceum te mijden. Hopelijk volgen ze dat advies op.
Deel bericht

Solidariteitsactie voor islamitische school

06.09.17
Buurtbewoners organiseren woensdagochtend een solidariteitsactie voor het Cornelius Haga Lyceum, de islamitische school waar radicalen maandag als protest op het dak klommen.
Deel bericht

Gevoelige gegevens 1800 kwetsbare kinderen op straat

05.09.17
Gevoelige gegevens van bijna 1800 kwetsbare kinderen zijn op straat beland. Het gaat om gedetailleerde informatie, zoals huisadressen en roostertijden van leerlingen in het speciaal onderwijs, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
Deel bericht

Gij zult niet schelden op de leerkracht

05.09.17
Ouders die op hoge poten het klaslokaal binnenstormen, omdat ze een probleem hebben met de leraar. Het komt zo vaak voor, dat basisscholen een gedragsprotocol voor ouders opstellen.
Deel bericht

'Lieve Koning, ik kom niet'

04.09.17
Ieder jaar staat Stijn op Prinsjesdag langs de route van de koets. Dit jaar niet. De jongen krijgt geen vrij van school. Zijn moeder scheef de koning namens hem een brief.
Deel bericht

Verplicht drinkwater op school? Op Bergse school is prik al vier jaar taboe

02.09.17
Dat kinderen van een basisschool in Tilburg vanaf dit schooljaar alleen nog maar water mogen drinken op school, leidde tot woedde bij veel ouders. Het blijkt dat op diverse scholen in West-Brabant de discussie ook al wordt gevoerd en de aanpak in Tilburg is niet helemaal nieuw.
Deel bericht

Canadees onderzoek: Kinderenboeken met dieren minder leerzaam

02.09.17
Kinderboeken over dieren zijn minder leerzaam dan kinderboeken over mensen. Dat zeggen wetenschappers aan de universiteit van Toronto na een onderzoek onder kleuters. Volgens de onderzoekers is het voor kinderen moeilijk zich in dieren te verplaatsen en nemen zij de lessen van pluizige hoofdrolspelers daarom minder goed op.
Deel bericht

Kinderen vaker betrokken bij verkeersongeluk: kijk hier waar

02.09.17
Kinderen tussen de 4 en 18 jaar raken 18 procent vaker betrokken bij verkeersongevallen, in vergelijking met vier jaar geleden. Volgens politie en verzekeraars is sprake van ‘een zeer zorgelijke trend’. Wegen en fietspaden zijn overbelast.
Deel bericht