Motorrijders steken gepest jongetje hart onder de riem met escorte naar school

08.08.17
De eerste schooldag is altijd spannend, maar de 11-jarige Amerikaanse Phil Mick had écht geen zin om aan het nieuwe schooljaar te beginnen. Hij werd vorig jaar zo gepest door zijn klasgenoten dat de moed hem in de schoenen was gezonken. Maar dat was buiten vijftig motorrijders gerekend, die besloten om Phil op indrukwekkende wijze af te zetten bij de school.
Deel bericht

'Kinderen gezond leren eten verantwoordelijkheid van ouders'

15.01.18
Verreweg de meeste ouders (82 procent) vinden het hun eigen verantwoordelijkheid om kinderen te leren hoe ze verstandig eten.
Deel bericht

Kinderartsen: verbied verkoop pepdrankjes aan kinderen

15.01.18
Kinderartsen pleiten voor een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 18 jaar. Bij veel jonge patiënten die zich melden met klachten als rusteloosheid, moeheid en hartritmestoornissen, blijkt de pepdrank de boosdoener.
Deel bericht

Media Ukkie Dagen 2018

14.01.18
Met de Media Ukkie Dagen vraagt Mediawijzer.net jaarlijks aandacht van ouders en (professionele) opvoeders voor het belang van mediaopvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. In 2018 vinden de Media Ukkie Dagen plaats van vrijdag 6 april tot en met vrijdag 13 april.
Deel bericht

Wat is toch de succesfactor van Taarten van Abel?

14.01.18
De Amsterdamse banketbakker Siemon de Jong bakt al vijftien jaar taarten met kinderen op tv. Maar vervelen doet Taarten van Abel niet. 'Kinderen zien mij als een vriendje.'
Deel bericht

Ouders halen kinderen van Amsterdamse voorschool nu die geld kost

13.01.18
Nu de voorscholen niet meer gratis zijn, halen veel ouders hun kinderen ervan af. Vaak gaat het om peuters met een taalachterstand, die de voorschool juist hard nodig hebben.
Deel bericht

Het ANWB Kinderfietsenplan

12.01.18
Wist je dat 61.000 kinderen in Nederland onder de armoedegrens leven? Voor gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen, is de aanschaf van een fiets een dure, vaak onmogelijke uitgave. ANWB wil deze kinderen aan een fiets helpen. Het ANWB Kinderfietsenplan doneert een veilige fiets aan kinderen van 10 - 18 jaar.
Deel bericht

Opinie | Na drie jaar matching is het tijd om in te grijpen

12.01.18
Na drie jaar matching is het tijd om in te grijpen, schrijft Jan Bart Dekker, vader van drie kinderen, van wie een via het oude systeem is geplaatst, een met het matching­systeem en een nu in groep 8 zit.
Deel bericht

Ouders betalen steeds meer aan de basisschool

12.01.18
Het basisonderwijs wordt duurder. Ouders geven elk jaar meer uit aan schoolreisjes en andere extra activiteiten voor hun kinderen op de basisschool. In 2006 moesten ouders nog gemiddeld per kind 38 euro per jaar betalen, in 2016 was dat 61 euro.
Deel bericht

Zijn media ook ergens goed voor?

11.01.18
Zorgen over mediagebruik door kinderen zijn er genoeg. Daarom is er voor ouders nu de MediaDiamant: een soort schijf van vijf voor de mediaopvoeding.
Deel bericht

Duizenden leerlingen minder naar vmbo

11.01.18
Het aantal leerlingen op het vmbo is opnieuw met duizenden leerlingen afgenomen. Ouders zien hun kinderen liever naar havo en vwo gaan. Maar lang niet alle leerlingen halen dat niveau en moeten later alsnog een stapje terug doen, constateren middelbare scholen.
Deel bericht

'Verlegenheid is erfelijk'

10.01.18
De hersenactiviteit van kinderen met extreme verlegenheid en hun familieleden vertoont duidelijke overeenkomsten. Dat concludeert Anita Harrewijn in haar proefschrift, waarop zij op 18 januari promoveert aan de Universiteit van Leiden.
Deel bericht

Van meisje naar jongen: zo vertel je dat aan je klas

10.01.18
Gert Bekendam helpt sinds zijn pensionering scholieren bij hun coming-out als ze besloten hebben van geslacht te veranderen. „Mijn agenda is voller dan toen ik nog werkte.”
Deel bericht

'Stress houdt brein en lichaam in topconditie'

10.01.18
Gezonde stress is een bron van succes, kracht en mogelijkheden. Maar slecht gehanteerd veroorzaakt stress lichamelijke en psychische problemen. Op een goede manier met stress omgaan? Veerkracht speelt een essentiële rol, schrijft Theo Compernolle in zijn boek ‘Stress: Vriend en Vijand’.
Deel bericht

Motorische ontwikkeling schiet bij kwart kinderen tekort

09.01.18
Er moet meer aandacht komen voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Bijna een kwart van de Nederlandse kinderen scoort onvoldoende in de bewegingstest. Dat concluderen experts naar aanleiding van de resultaten van een groot onderzoek.
Deel bericht

Aandeelhouders tegen Apple: doe meer tegen smartphoneverslaving

08.01.18
"Apple moet ouders meer opties geven zodat ze het smartphonegebruik van hun kinderen zo goed mogelijk kunnen controleren." Dat schrijven twee aandeelhouders in een open brief aan de raad van commissarissen van het miljardenbedrijf.
Deel bericht

Volgende week duidelijkheid onderwijsacties

04.01.18
Onderwijsorganisaties hakken volgende week de knoop door over het vervolg van stakingsacties in het basisonderwijs. „Het besluit om ermee door te gaan is al genomen, maar wanneer en hoe moet nog uitgemaakt worden”, zegt een woordvoerster van de Algemene Onderwijsbond (AOb).
Deel bericht

Is sociaal wenselijk gedrag fout?

02.01.18
Vaak hoor ik terug van ouders, leerkrachten en hulpverleners dat een kind sociaal wenselijk gedrag vertoont. Het idee is dat dit niet oké is. Maar is dit wel zo?
Deel bericht

‘Wij geven onze kinderen thuisonderwijs’

02.01.18
ascale Hoek (43) uit Den Haag heeft afgesproken met een groepje op de schaatsbaan van het Spoorwegmuseum in Utrecht. Hun kinderen gaan niet naar school.
Deel bericht

Politici verbolgen over stiekeme plaatsing uitgelote kinderen

29.12.17
Raadsleden zijn verbolgen over de stiekeme plaatsing van een groep uitgelote kinderen. Zij mochten onder druk van een rechtszaak als nog naar een van hun voorkeursscholen.
Deel bericht

Uitgelote kinderen stiekem toch geplaatst op voorkeursschool

28.12.17
Uitgelote kinderen van wie de ouders een rechtszaak aanspanden, kregen toch een plek op een van hun favoriete middelbare scholen. Andere ouders voelen zich besodemieterd.
Deel bericht