Je komt nooit meer van de middelbare school af

10.08.17
Populaire kinderen groeien vaker uit tot gelukkige mensen. Onpopulaire kinderen raken juist vaker in een sociaal isolement. Onze jaren op de middelbare school zijn heel voorspellend, zegt hoogleraar Mitch Prinstein.
Deel bericht

Het verdwijnen van de prentenboek app

22.10.17
Waarom uitgevers stoppen met het maken van prentenboek apps: Te grote afhankelijkheid van software(updates) en een slecht verdienmodel.
Deel bericht

Hoe ga je om met motivatie bij leerproblemen?

22.10.17
Je kunt eindeloos praten over je problemen. Zodra je je motivatie of leerprobleem letterlijk met een voorwerp in de hand neemt en er dan mee gaat werken, krijg je heel snel inzicht in de kern van het probleem. Daarnaast dient …
Deel bericht

Hoe ga je om met ophaalmomenten van kinderen

21.10.17
Deel 1 uit de facebook live van september 2017 over vragen met betrekking tot kinderen, opvoeden en kindercoaching. Wanneer ouders hun kind aanmelden voor kindercoaching, is het handig om eerst te beoordelen wat er nodig is.
Deel bericht

Gouden Guppy voor beste peuter- en kleuterapp: dit zijn de genomineerden

21.10.17
Als onderdeel van de Cinekid Media Awards 2017 wordt op woensdag 25 oktober de Gouden Guppy uitgereikt voor de beste app voor kinderen t/m 6 jaar. De genomineerden zijn bekend!
Deel bericht

Kinderombudsman wil meer aandacht voor kinderen in aardbevingsgebied

18.10.17
Er is op alle fronten te weinig aandacht voor kinderen en jongeren in het aardbevingsgebied in Groningen. Dat concludeert Kinderombudsman Margrite Kalverboer op basis van een onderzoek dat woensdag is gepubliceerd.
Deel bericht

Ruim vijftigduizend kinderen meer naar opvang in Nederland

16.10.17
Steeds meer kinderen gaan naar de dagopvang, buitenschoolse opvang en gastouders. Het aantal werkende vrouwen is inmiddels gestegen tot het hoogste niveau sinds 2011.
Deel bericht

Kinderfeestje met de hele klas: niemand voelt zich buitengesloten

15.10.17
Een nieuwe schooldag. Vol frisse moed wandel je naar de basisschool. Aangekomen op het schoolplein zie je dat een van je klasgenootjes enveloppen aan het uitdelen is: uitnodigingen voor zijn verjaardagsfeestje.
Deel bericht

Kinderboekenweek en de NS Kinderboekenruil

13.10.17
Dit jaar kunnen de kinderen op zondag 15 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur hun boek ruilen op station Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal.
Deel bericht

Eigen kookboek voor 10-jarige Shane Kluivert

12.10.17
Na een lucratieve sponsordeal met Nike en een contract bij het jeugdteam van topclub FC Barcelona krijgt Shane Kluivert nu ook zijn eigen kookboek. Kosmos Uitgevers komt begin volgend jaar met het boek vol recepten van de 10-jarige zoon van Patrick en Rossana Kluivert.
Deel bericht

Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd bankpas

12.10.17
Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een bankpas. Was de middelbare school eerst nog het moment waar de meesten die pas kregen, nu is dat vaak al op de basisschool. En dat komt mede door de banken, die de minimumleeftijd voor een eigen pas steeds verder verlagen.
Deel bericht

Geschillencommissie passend onderwijs wekt onvrede ouders

12.10.17
Ouders zijn ontevreden over de uitspraken van de geschillencommissie passend onderwijs. Dat blijkt uit een onderzoek van het onderzoeksinstituut Regioplan dat eind vorige week is vrijgegeven.
Deel bericht

Week tegen Kindermishandeling, 20 t/m 26 november 2017

11.10.17
In Nederland groeien ruim 118.00 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten.
Deel bericht

Cinekid viert jubileum Het Zakmes met vertoning

11.10.17
Het Zakmes bestaat 25 jaar. Om dat te vieren wordt de jeugdfilm eenmalig vertoond op het Cinekid Festival én verschijnt er een nieuwe editie van het kinderboek dat op het festival zal worden gepresenteerd.
Deel bericht

Leraren willen opnieuw staken

10.10.17
Basisschoolleraren nemen geen genoegen met de 720 miljoen euro die Rutte III extra uittrekt voor het verhogen van de salarissen en verlagen van de werkdruk. Ze kondigen aan in november twee dagen te gaan staken.
Deel bericht

Niet elk positief zelfbeeld is gezond

10.10.17
Niet ieder kind dat een positief zelfbeeld presenteert is psychisch even gezond. In de psychodiagnostiek van kinderen moet onderscheid worden gemaakt tussen een gezonde en een kwetsbare positieve zelfwaardering. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Max Güldner.
Deel bericht

Onderzoek: ‘Twee jaar voorschoolse educatie loont’

09.10.17
Kinderen die twee jaar een voorschools programma (vve) volgen scoren beter op taal en rekenen in groep 1 en 2 van de basisschool. Ook kunnen zij zich beter aanpassen op school en maken minder gebruik van extra begeleiding, dan kinderen die één jaar vve volgen.
Deel bericht

Perfectionisme

09.10.17
Veel kinderen, maar ook volwassenen, leiden aan een moderne ziekte: perfectionisme. Alles moet helemaal goed zijn want anders voel je je niet oké. Dit werkt faalangst in de hand en zorgt ervoor dat je moeilijk kunt starten met een taak.
Deel bericht

Hoe voordelig is tweetaligheid?

08.10.17
Kinderen die met twee talen opgroeien, hebben minder cognitief voordeel dan gedacht. Dat blijkt uit recent promotieonderzoek van Evelyn Bosma van de Universiteit van Amsterdam. Zij onderzocht kinderen die opgroeien met Nederlands en Fries.
Deel bericht

Veel school-wc's te vies om op te zitten: 'Ik houd het liever op'

07.10.17
Plas op de vloer, poep op de bril en het stinkt. Zes op de tien kinderen gaan liever niet op school naar de wc, blijkt uit onderzoek in opdracht van het NOS Jeugdjournaal.
Deel bericht

Oudergeleding MR stemt in met hoogte ouderbijdrage

06.10.17
Staatssecretaris Sander Dekker benadrukt dat de oudergeleding binnen de MR instemmingsrecht heeft op de hoogte en de bestemming van de ouderbijdrage.
Deel bericht