Jacobine Geel en Hans de Jong nieuwe leden Raad van Toezicht Stichting Petje af Nederland

07.06.18

Met groot genoegen maakt Stichting Petje af bekend dat met ingang van 1 juni Jacobine Geel en Hans de Jong zijn toegetreden als leden van de Raad van Toezicht.

Jacobine Geel (1963) is voorzitter van het bestuur van GGZ Nederland en presentatrice van het televisieprogramma Jacobine op zondag (KRO-NCRV). Hans de Jong (1957) is president van Philips Nederland en onder andere bestuurslid van VNO-NCW en FME. Beiden zijn toegetreden tot de Raad van Toezicht van Stichting Petje af Nederland

Over Petje af
In Nederland zijn gelijke kansen voor ieder kind nog niet vanzelfsprekend. Stichting Petje af is er al jaren van overtuigd dat de plek waar de wieg heeft gestaan, nooit de kansen in de toekomst mag bepalen. Daarom organiseert zij weekendscholen voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar uit sociale achterstandssituaties. Middels een praktijkgerichte onderwijsmethode ontdekken kinderen de wereld en komen zij in aanraking met verschillende rolmodellen, kunst en cultuur. De kinderen worden zich bewust van hun talenten, ontwikkelen een positief zelfbeeld en perspectief voor de toekomst.

Bijvoorbeeld Yassine; hij is elf jaar en zit al bijna drie jaar op Petje af. Het themablok Ondernemen vond hij het meest inspirerend. “Ik word later psychiater en dan begin ik mijn eigen psychiatriepraktijk zodat ik kinderen kan helpen die ADHD hebben.”

Jacobine Geel en Hans de Jong willen er graag aan bijdragen om meer kinderen een kans op een betere toekomst te bieden.

“Vanuit mijn functie bij GGZ Nederland weet ik hoe moeilijk het is om binnen de gezinnen waar deze kwetsbare jongeren opgroeien, mogelijkheden te blijven zien. Het is heel mooi dat Petje af hen helpt om hierin stappen te zetten. Ik zet mij er graag voor in om kinderen een kans te geven. Kinderen én hun ouders, want dat vind ik een van de sterkste kanten van de aanpak van Petje af; dat ook de ouders bij het proces betrokken worden”, aldus Jacobine Geel.

Via de kinderen bouwt Petje af aan een krachtige en betrokken samenleving. Hans de Jong: “Door ons in te zetten voor deze nieuwe generatie krijgen wij er als bedrijven uiteindelijk jonge, enthousiaste medewerkers voor terug. Het is een win-win situatie, voor de kinderen en voor het land in zijn geheel.”

Groei
Directeur-bestuurder Brecht van Schendel van Petje af Nederland is verheugd dat, na het toetreden van Bernard Wientjes per 1 februari, ook Jacobine Geel en Hans de Jong zitting nemen in de Raad van Toezicht. Petje af is gegroeid naar een landelijke organisatie en start het nieuwe schooljaar met 17 weekendscholen door het hele land. “Ik ben heel blij dat deze Raad van Toezicht zijn expertise en kennis wil inzetten om nog meer Petje af-locaties op te richten en meer kinderen in Nederland te helpen”, aldus Brecht van Schendel.

Petje af organiseert al 11 jaar weekendscholen. Dit doet zij in samenwerking met haar founding partners: het Oranje Fonds, Stichting Kinderpostzegels en ondernemersnetwerk De Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Om de landelijke groei te bewerkstelligen is naamsbekendheid, steun en draagvlak bij de gouden driehoek van onderwijs, overheid en het bedrijfsleven van groot belang.

Meer informatie over Petje af? Kijk dan op www.petjeaf.nl.
Deel bericht
(advertentie)

Oostenrijks parlement verbiedt hoofddoeken op basisscholen

17.05.19
In Oostenrijk heeft het parlement een wet goedgekeurd die het dragen van een hoofddoek in basisscholen verbiedt. Het gaat volgens de maatregel om ‘elk kledingstuk met ideologische of religieuze achtergrond dat het hoofd bedekt’. De regering maakte duidelijk dat de tulband van sikhs of joodse keppels wel nog toegelaten zijn.
Deel bericht

Vierdaagse schoolweek door lerarentekort: 'Alleen de Efteling is hierbij gebaat'

13.05.19
[+ video] Het lerarentekort brengt ouders in de problemen. De dochter van Jeroen kreeg van haar school te horen dat ze vanaf nu een vierdaagse schoolweek had. De oplossing was bedoeld om de druk op de leraren te verlichten, maar legde de taak van docent nu bij de ouders. Jeroen moest zelf les gaan geven.
Deel bericht

Hoe leer je kinderen omgaan met zakgeld

12.05.19
Het is bewezen dat kinderen die al jong leren omgaan met geld minder snel op latere leeftijd in de schulden komen.Dit betekent dat het nuttig is om kinderen al jong zakgeld te geven en op zeker moment ook kleedgeld te …
Deel bericht

School vraagt 1 euro per dag om boterhammen op te eten (B)

07.05.19
Basisschool De Vlek in Dendermonde vraagt 1 euro per dag om je kind ’s middags zijn boterhammen te laten opeten. “Nochtans moet een school het toezicht organiseren voor een hele schooldag”, zegt Jan De Groef die een boze mail stuurde naar het Informatiepunt voor Ouders en Leerlingen in het Basisonderwijs.
Deel bericht

School hoeft gescheiden ouder niet te helpen

07.05.19
Scholen zijn geen partij in een vechtscheiding tussen ouders. Ze hoeven de omgangsregeling van gescheiden ouders niet te faciliteren, oordeelt de Landelijke Klachtencommissie. Wanneer de omgangsregeling niet kan worden nageleefd en wanneer de ouders daarover onderling geen nieuwe afspraak kunnen maken, moeten zij zich weer richten tot de rechter, niet de school, oordeelde de commissie.
Deel bericht

Zonder pukkels op de schoolfoto

06.05.19
Nu heeft de schoolfoto steeds vaker de uitstraling van een professionele studioshoot. Kinderen worden standaard in verschillende poses gefotografeerd. In hippe decors, op trampolines of zittend op oude fruitkistjes, een schapenvacht of een ouderwetse lessenaar. Volgens schoolfotografen zijn het juist de ouders en de scholen die steeds hogere eisen zijn gaan stellen.
Deel bericht

Passend onderwijs gaat thuiszittersproblematiek niet oplossen

06.05.19
Je kunt wetten en regels maken wat je wilt, als ouders niet het gevoel hebben dat hun kind op school welkom is, gaan ze ‘shoppen’. Daarom, concludeert de NRO, daalt het aantal thuiszitters niet. Overigens: Ouders zijn gemiddeld tevreden over de leerlingenzorg binnen passend onderwijs
Deel bericht

Duitsland wil mazelenprik verplichten op crèches en scholen

06.05.19
Als het aan de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn ligt, wordt een inenting tegen mazelen vanaf 1 maart volgend jaar verplicht voor kinderen op crèches en scholen. Om verspreiding van mazelen te voorkomen, moet minstens 95 procent van de kinderen zijn ingeënt. Die vaccinatiegraad wordt in Duitsland niet gehaald.
Deel bericht

Waarom heeft 1 op de 10 kinderen jeugdzorg?

05.05.19
Een snel groeiend deel van de jeugd redt het kennelijk niet zonder hulp, vinden ouders, leerkrachten en zorgverleners. Scholen zijn vaak de eerste halte bij het bestempelen van kinderen als ‘afwijkend’. Hoe minder probleemgevallen, hoe hoger de scores.Bijna nooit wordt tegen ouders gezegd: ‘Beste ouders, uw kind is lastig, maar niet abnormaal.'
Deel bericht

In Oklahoma wil niemand meer van de vierdaagse schoolweek af

05.05.19
De kinderen weten al haast niet meer beter. “Ja, prima hoor”, klinkt het, met nadrukkelijke puberale verveeldheid, als je ze naar de vierdaagse schoolweek vraagt. Het is nu het derde jaar dat ze elke maandag vrij hebben.En de ouders dan? Die hebben de kinderen nu een extra dag thuis. Vervelend, maar school is geen kinderopvang, vinden ze in Wagoner.
Deel bericht

5 redenen waarom je kind niet naar je luistert

05.05.19
Ze weten dat het niet mag en toch doen ze het Honderd keer heb ik het al gezegd en het helpt allemaal niets Zit ik net lekker, komt ze weer uit bed Niets helpt, dreigen niet, boos worden niet, negeren …
Deel bericht

Uitspraak GPO over recht op regulier onderwijs

04.05.19
Er bestaat geen afdwingbaar en onbegrensd recht op regulier (basis)onderwijs. Dat blijkt uit een recente uitspraak van de Geschillencommissie passend onderwijs. De GPO behandelde de zaak van een moeder, die bezwaar maakte tegen het besluit van een reguliere basisschool om haar dochter met syndroom van Down na vier jaar te verwijderen. De school verwees de leerling het S.O.
Deel bericht

Boerkaverbod vanaf 1 augustus van kracht op school

03.05.19
Per 1 augustus treedt de Wet Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding in werking. Ook onderwijsinstellingen krijgen hiermee te maken. De PO-Raad ziet geen meerwaarde van de wet. Zij vindt dat scholen prima in staat zijn zelf beleid te maken met betrekking tot communicatie en kledingvoorschriften. Het verbod geldt voor alle vormen van gezichtsbedekking.
Deel bericht

Je puber begeleiden voor het examen

28.04.19
De examentijd is en blijft een spannende tijd voor de scholieren die nu nog even mogen laten zien en bewijzen dat ze het diploma kunnen halen.Voor de meeste pubers die tot hier zijn gekomen is het de laatste proeve van …
Deel bericht

WHO: jong kind hooguit één uur schermtijd

27.04.19
Kinderen onder de vijf jaar mogen hooguit één uur per dag naar een scherm kijken. Dat staat in een officieel advies van de Wereld Gezondheidsorganisatie. In plaats van spelletjes te spelen of filmpjes te kijken op smartphone, tablet of televisie, moeten jonge kinderen veel meer actief spelen. Dat bevordert hun gezondheid en helpt tegen overgewicht, ook later in hun leven.
Deel bericht

Waarom jongeren slecht slapen (en wat je daar als ouder aan kan doen)

23.04.19
Vier op de tien jongeren tussen de 12 en 24 jaar oud slaapt slecht en te kort. Dit komt door huiswerk, piekeren en mediagebruik. Regels van ouders omtrent mediagebruik en een vaste bedtijd kunnen het slaapgedrag verbeteren.
Deel bericht

Is boosheid een gewoonte die je kunt veranderen?

21.04.19
15 was ze inmiddels en zonder vriendinnen. Ze werd niet opgenomen in groepjes omdat ze, als haar iets niet zinde, begon te gillen en schelden. Toen ze een jaar of 7 was, had ik haar in mijn praktijk gehad samen … Lees verder ? Het bericht Is boosheid een gewoonte die je kunt veranderen? ...
Deel bericht

Kleuters op Nijmeegse school kunnen geen cadeau voor Moederdag maken: juf is te druk

20.04.19
Basisschool de Zonnewende in Nijmegen doet het niet meer: vader- en moederdagcadeautjes knutselen. Kleuters hebben hun cadeau zelden op tijd klaar en dan moet de leerkracht dertig werkjes afmaken. Moederdag valt ook vaak aan het einde van de vakantie. Het cadeau moet mee naar huis en verstopt, maar kleuters kijken nauwelijks een dag vooruit, laat staan twee weken.
Deel bericht

Het weer in de meivakantie

18.04.19
Voor de thuisblijver is het weer aan het begin van de meivakantie bijzonder fraai. De zon schijnt in het Paasweekend volop en het wordt in de middag vrij warm, in het zuiden van het land bereikt het kwik mogelijk de zomerse waarde van 25 graden. Na Pasen houdt het Amerikaanse weermodel het tot Koningsdag vrijwel droog in ons land. De invloed van een hogedrukgebied blijft merkbaar
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)