Jacobine Geel en Hans de Jong nieuwe leden Raad van Toezicht Stichting Petje af Nederland

07.06.18

Met groot genoegen maakt Stichting Petje af bekend dat met ingang van 1 juni Jacobine Geel en Hans de Jong zijn toegetreden als leden van de Raad van Toezicht.

Jacobine Geel (1963) is voorzitter van het bestuur van GGZ Nederland en presentatrice van het televisieprogramma Jacobine op zondag (KRO-NCRV). Hans de Jong (1957) is president van Philips Nederland en onder andere bestuurslid van VNO-NCW en FME. Beiden zijn toegetreden tot de Raad van Toezicht van Stichting Petje af Nederland

Over Petje af
In Nederland zijn gelijke kansen voor ieder kind nog niet vanzelfsprekend. Stichting Petje af is er al jaren van overtuigd dat de plek waar de wieg heeft gestaan, nooit de kansen in de toekomst mag bepalen. Daarom organiseert zij weekendscholen voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar uit sociale achterstandssituaties. Middels een praktijkgerichte onderwijsmethode ontdekken kinderen de wereld en komen zij in aanraking met verschillende rolmodellen, kunst en cultuur. De kinderen worden zich bewust van hun talenten, ontwikkelen een positief zelfbeeld en perspectief voor de toekomst.

Bijvoorbeeld Yassine; hij is elf jaar en zit al bijna drie jaar op Petje af. Het themablok Ondernemen vond hij het meest inspirerend. “Ik word later psychiater en dan begin ik mijn eigen psychiatriepraktijk zodat ik kinderen kan helpen die ADHD hebben.”

Jacobine Geel en Hans de Jong willen er graag aan bijdragen om meer kinderen een kans op een betere toekomst te bieden.

“Vanuit mijn functie bij GGZ Nederland weet ik hoe moeilijk het is om binnen de gezinnen waar deze kwetsbare jongeren opgroeien, mogelijkheden te blijven zien. Het is heel mooi dat Petje af hen helpt om hierin stappen te zetten. Ik zet mij er graag voor in om kinderen een kans te geven. Kinderen én hun ouders, want dat vind ik een van de sterkste kanten van de aanpak van Petje af; dat ook de ouders bij het proces betrokken worden”, aldus Jacobine Geel.

Via de kinderen bouwt Petje af aan een krachtige en betrokken samenleving. Hans de Jong: “Door ons in te zetten voor deze nieuwe generatie krijgen wij er als bedrijven uiteindelijk jonge, enthousiaste medewerkers voor terug. Het is een win-win situatie, voor de kinderen en voor het land in zijn geheel.”

Groei
Directeur-bestuurder Brecht van Schendel van Petje af Nederland is verheugd dat, na het toetreden van Bernard Wientjes per 1 februari, ook Jacobine Geel en Hans de Jong zitting nemen in de Raad van Toezicht. Petje af is gegroeid naar een landelijke organisatie en start het nieuwe schooljaar met 17 weekendscholen door het hele land. “Ik ben heel blij dat deze Raad van Toezicht zijn expertise en kennis wil inzetten om nog meer Petje af-locaties op te richten en meer kinderen in Nederland te helpen”, aldus Brecht van Schendel.

Petje af organiseert al 11 jaar weekendscholen. Dit doet zij in samenwerking met haar founding partners: het Oranje Fonds, Stichting Kinderpostzegels en ondernemersnetwerk De Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Om de landelijke groei te bewerkstelligen is naamsbekendheid, steun en draagvlak bij de gouden driehoek van onderwijs, overheid en het bedrijfsleven van groot belang.

Meer informatie over Petje af? Kijk dan op www.petjeaf.nl.
Deel bericht
(advertentie)

'Hallo allemaal': Zilveren Nipkowschijf voor De Luizenmoeder

21.06.18
De populaire comedyserie De Luizenmoeder, met in de hoofdrol Ilse Warringa als Juf Ank,heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen. De serie van AVROTROS speelt zich af op een basisschool en toont een komische uitvergroting van het gedrag van ouders en schoolpersoneel.
Deel bericht

Kleurrijk eerbetoon aan nagellakheld Tijn

20.06.18
Bijna een jaar na zijn overlijden heeft nagellakheld Tijn Kolsteren een eigen monument gekregen in het nieuwe onderkomen van het Rode Kruis in Den Haag. Dat werd gisteren onthuld door zijn ouders en broertje.
Deel bericht

Kinderorganisaties: Nederland biedt onvoldoende zorg aan kwetsbare kinderen

19.06.18
De situatie voor kinderen in Nederland is afgelopen jaar verbeterd, maar hulp aan kwetsbare kinderen schiet in te veel gevallen tekort. Een zorgwekkend record is het fors gestegen aantal kinderen dat in de gesloten jeugdzorg zit ...
Deel bericht

WHO erkent gameverslaving, maar wanneer ben je verslaafd?

18.06.18
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkent vanaf vandaag gameverslaving als een officiële verslaving. Het is de eerste grote instantie die dat doet. Toch is er nog veel discussie: want ben je verslaafd als je veel gamet?
Deel bericht

Afkicken omdat je te veel gamet: 'Ik vergooide mijn leven'

17.06.18
Hij zat zo'n vijf uur per dag achter een spelcomputer en stal op een gegeven moment zelfs om spullen in games te kunnen kopen. "Het ging zo ver dat ik mijn hele leven vergooide om te gamen", vertelt Raoul (15). Hij werd in een kliniek behandeld voor zijn verslaving.
Deel bericht

Depressie bij kind vaak over het hoofd gezien

16.06.18
Depressieve kinderen worden vaak te laat geholpen omdat hulpverleners hun klachten niet herkennen. Dat kan ook op de lange termijn een probleem zijn, omdat de ontwikkeling van kinderen door een depressie vertraging kan oplopen. Een groot landelijk onderzoek moet daar verandering in gaan brengen.
Deel bericht

Een op de zeven kinderen heeft gehoorschade, link met muziekspelers

15.06.18
Zo'n 14 procent van de kinderen rond de 10 jaar heeft gehoorschade door lawaai. Zij zijn ook vaker dan leeftijdsgenootjes gevoelig voor harde geluiden of hebben last van oorsuizen. Dat komt naar voren uit een onderzoek in het kader van de grootschalige studie Generation R van het Erasmus MC.
Deel bericht

Volgend jaar extra geld voor kinderopvang en kinderbijslag

09.06.18
De kinderopvangtoeslag, de kinderbijslag en het kindgebonden budget gaan omhoog. Dat heeft het kabinet formeel besloten. Zoals aangekondigd in het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie gaat er in totaal 1 miljard euro naar ouders met kinderen.
Deel bericht

‘Het kind wordt stelselmatig onderschat’

09.06.18
Kinderen hebben het niet slecht in Nederland. Maar ze worden wel slecht gehoord, vindt prinses Laurentien. Kinderparticipatie móét.
Deel bericht

Stakingen docenten: 'Kinderen zijn de dupe en ouders moeten het maar oplossen'

08.06.18
'Daar gaan we weer', zullen veel ouders denken. Basisschoolleraren krijgen er salaris bij, maar dat vinden ze alsnog niet genoeg en er wordt mogelijk weer gestaakt. 12 september wordt genoemd als mogelijke stakingsdag. Tot grote ergernis van Rob Pauwels van de actiegroep ‘Ouders in actie’.
Deel bericht

GGD wil 3800 Schiedamse ouders bevragen

06.06.18
'Hoe gaat het met uw kind?' heten de vragenlijsten die worden verspreid; eentje voor de groep kinderen tot vier jaar en eentje van vier tot twaalf jaar. Vragen gaan over de gezondheid van het kind, maar ook het voedingspatroon, hoe het kind beweegt, hoe het hoort en speelt, de school en de omgeving van het kind: gaat het naar kinderopvang, komt het in ruimtes waar wordt gerookt?
Deel bericht

Mandy's zoon gaat al 3 jaar niet naar school: 'In groep 4 kreeg hij een burn-out'

06.06.18
Ian zat in groep 4 toen hij een burn-out kreeg, vertelt Mandy. "Mijn zoon, die autisme en ADHD heeft, werd erg overvraagd in het onderwijs. Hij haalde goede punten, maar had het tegelijkertijd zwaar omdat er te veel van hem verwacht werd". Naar aanleiding van haar ervaringen heeft ze Loek@You heeft opgezet. Een stichting die kinderen en jongeren helpt die zijn vastgelopen in het onderwijs.
Deel bericht

Schoolreisje eindigt in anti-climax: Scheldende ouders en buschauffeur

06.06.18
Een gezellig schoolreisje van Haagse basisschool De Jonge Wereld naar het Archeon eindigde in een anti-climax. Enkele ouders kregen het tijdens de terugreis aan de stok met een buschauffeur. Er werd over en weer gescholden en geschreeuwd. Ouders ontstaken in woede toen de buschauffeur wegreed, terwijl nog niet alle kinderen in de gordels zaten en ze ook nog niet waren geteld.
Deel bericht

Kinderopvangorganisaties waarschuwen: opvang wordt straks duurder

06.06.18
Door strengere regels wordt de kinderopvang volgend jaar een stuk duurder. Daarvoor waarschuwen kinderopvangorganisaties.Dat komt door nieuwe regels. Vanaf januari volgend jaar moet er één leidster zijn op elke drie baby's. Nu is dat er nog één per vier. Dat besluit is genomen omdat blijkt dat persoonlijke aandacht erg belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind.
Deel bericht

Nu echt bewezen: te lang op je telefoon is slecht voor je ogen

05.06.18
Er werd al lang voor gewaarschuwd: te lang achter schermpjes zitten is schadelijk voor kinderogen. Uit onderzoek van het Erasmus MC onder duizenden kinderen, blijkt nu hoe groot het probleem echt is.
Deel bericht

'Wat is er mis met scholengemeenschappen?'

04.06.18
Opinie - Wat is er mis met scholengemeenschappen? Kiezen ouders voor categorale gymnasia om hun kinderen binnen de hoog­opgeleide, witte elite te laten ­opgroeien? Is dat het beste voor je kind? Wij hebben voor onze kinderen een andere keuze gemaakt en ze hebben nog dagelijks profijt van het opgroeien met vele culturen.
Deel bericht

Kinderombudsman wil sneller hulp voor kinderen van ouders met problemen

04.06.18
Kinderen en jongeren die opgroeien met een vader of moeder die problemen heeft, willen dat er sneller wordt ingegrepen als het thuis niet goed gaat. Dat zegt Kinderombudsman Margrite Kalverboer. Ook willen kinderen volgens Kalverboer dat er samen met ze wordt gekeken wat ze nodig hebben, en ze dus ook hulp, informatie en steun krijgen
Deel bericht

Stichting Leergeld Hoogeveen presenteert schoolspullenpasje

02.06.18
Stg Leergeld Hoogeveen presenteert 4 juni om 14.00 uur in de winkel van !pet/The Readshop het schoolspullenpasje. Met dit pasje kunnen scholieren van het VO uit gezinnen die financieel gezien nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen, schoolspullen kopen. Volgens de directeur van Leergeld Nederland, zitten in elke schoolklas gemiddeld twee of drie kinderen die opgroeien in armoede.
Deel bericht

Verbied verslavende games

02.06.18
Net als voor alcohol en roken moet de overheid een actie beginnen tegen verslavende games voor jongeren. ,,We moeten de ‘nix18-campagne’ uitbreiden.''Het gaat Jan Willem Poot van Yes We Can Clinics dan vooral om de virtuele wereldgames waarin jongeren een rol aannemen en gestimuleerd worden zo lang mogelijk door te spelen.
Deel bericht

Ouders bezorgd om veiligheid kinderen online

02.06.18
Veel ouders zijn bezorgd over wat hun kinderen online uitspoken. Maar daar doen ze vervolgens niets mee. Dat blijkt uit een onderzoek dat beveiliger Symantec heeft laten uitvoeren onder meer dan duizend volwassenen. Negen op de tien ouders maken zich zorgen. Zo denken vier op de vijf ouders dat het riskant is als hun kind zonder toezicht een computer of smartphone gebruikt .
Deel bericht