Ryan (7) is de best verdienende YouTuber van de wereld

05.12.18
Hij is pas 7 jaar, maar nu al is Ryan de best verdienende YouTuber van de wereld. Op zijn kanaal Ryan ToysReviewtest hij speelgoed en daarmee verdient hij heel veel geld. Het afgelopen jaar namelijk bijna 20 miljoen euro!
Deel bericht
(advertentie)

8th grade: overtuigende coming-of-age film

20.02.19
Kayla Day (13) zit in de brugklas en staat op het punt naar de middelbare school te gaan. Tijdens een slotbijeenkomst op haar school worden de prijswinnaars van de school bekendgemaakt. Kayla is fysiek geen schoonheid, ze heeft nogal wat babyvet en acne. Nadat onder andere het knapste meisje en de ...
Deel bericht

Oproep: stap bij lesuitval naar leerplichtambtenaar

17.02.19
Een groep ouders uit Zaandam roept ouders in heel het land op naar de leerplichtambtenaar te stappen als hun kind vanwege lesuitval naar huis wordt gestuurd. Ze hopen zo het kabinet te dwingen het lerarentekort op te lossen. De gemeente is immers verplicht op de melding te reageren. Als de leerplichtambtenaar niet ingrijpt, moeten ze de ouder daarover berichten
Deel bericht

2 manieren om een goed compliment te geven

17.02.19
Een goed compliment geven valt nog niet mee. Immers je wilt wel dat het compliment aangenomen wordt, binnenkomt bij de ander en ook nog effect heeft. Complimenten zijn belangrijk want ze geven veel zelfvertrouwen en zorgen ervoor dat er een … Lees verder ? Het bericht 2 manieren om een g...
Deel bericht

Coalitie: Geef schooladvies pas na eindtoets

13.02.19
Leerlingen op de basisschool moeten hun schooladvies pas krijgen nadat de resultaten van de eindtoets bekend zijn. Sinds 2014 krijgen scholieren in februari hun advies, terwijl ze pas in april of mei de eindtoets maken. Regeringspartijen D66, VVD en CDA willen de volgorde weer omdraaien, zodat kinderen later in het schooljaar horen welk niveau zij volgens hun school aankunnen.
Deel bericht

Na de tijgermoeder, fitmom en helikoptermama is er nu de curlingmoeder

11.02.19
Trendwatchers, moederblogs en sociologen kenden het begrip al, maar sinds de uitzending van De Luizenmoeder gisteravond is het begrip 'curlingmoeder' nu ook bij het grote publiek bekend. 'Curlingmoeder' verwijst naar het type moeder dat alle obstakels voor haar kind uit de weg veegt,
Deel bericht

[EduAd] Koopjes in Ochten op 30 maart

11.02.19
Ben jij gek op koopjes? Dan zien we je 30 maart graag in Ochten. Ontdek hartverwarmende koopjes waaronder ontwikkelings-, constructie- en creatief materiaal, fietsjes en meubilair met hoge korting. Voor kinderopvang, basisonderwijs of gewoon voor thuis.
Deel bericht

Je moet leren luisteren

11.02.19
Door Johan de Wilde Meesters die riepen dat je moest leren luisteren en synchroon aan je oren trokken, je vond ze vroeger overal. Ook de toeschouwers zouden een lesje leren als ze zagen hoe de oorschelpen van hun klasgenoten vergrootten. De boodschap is gebleven, straf om de boodschap te versterken gelukkig niet.
Deel bericht

Fabrikant: Stints gaan voor nieuwe schooljaar de weg weer op

10.02.19
Nog voor het nieuwe schooljaar moeten alle 3000 Stints worden aangepast om weer terug op de weg te kunnen. De fabrikant van de Stints heeft zijn klanten een brief gestuurd waarin hij zijn plannen bekendmaakt. Hij wil alle Stints laten vallen binnen het nieuwe toelatingskader voor bijzondere bromfietsen. Het ministerie werkt op dit moment aan dat nieuwe toelatingskader
Deel bericht

Minister noch school kan scholier staken verbieden [Opinie]

07.02.19
De leerlingen kunnen besluiten te staken en moeten daar hoogstens een goed gesprek met hun ouders over voeren. Zij moeten wel rekening houden met de sancties die de school hun kan opleggen, schrijft Marco Frijlink, directeur-­bestuurder van de Vereniging Openbaar ­Onderwijs
Deel bericht

Geen kijkwijzer, wel kidsversie YouTube in Nederland

06.02.19
YouTube Kids biedt ouders de mogelijkheid om te kiezen welke video's en kanalen hun kinderen bekijken. Het is daarnaast mogelijk om de zoekfunctie uit te schakelen. Verder biedt de app een timer, zodat de kijktijd wordt beperkt tot bijvoorbeeld een half uur. De app werkt in principe zonder Google-account, maar om meer controle te krijgen over wat je kind kijkt is wel een account nodig.
Deel bericht

Ouders Zaanse school pikken vierdaagse schoolweek niet meer

05.02.19
Ouders van leerlingen van CBS Tamarinde in Zaandam willen dat hun kinderen weer gewoon een vijfdaagse schoolweek krijgen. De ouders zijn het zat en hebben een handhavingsverzoek gedaan bij de leerplichtambtenaar van de gemeente. De hoop is dat er maatregelen worden genomen om de lestijd van leerlingen te verhogen.
Deel bericht

Oproep aan scholen om zieke docenten niet te vervangen

04.02.19
Ouders kunnen deze week voor een vervelende verrassing komen te staan. De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) en CNV Schoolleiders roepen directeuren op om geen vervangende docent te regelen bij een ziekmelding.
Deel bericht

Ouders maken zich massaal schuldig aan appen achter het stuur

03.02.19
Een 'schokkend' resultaat uit een ANWB-onderzoek onder basisschoolleerlingen. Bijna 70 procent van de vaders en moeders kan het volgens hun kinderen niet laten om de telefoon tijdens het rijden te laten liggen.
Deel bericht

Ouders moeten kinderen voldoende laten bewegen

31.01.19
De grootste verantwoordelijkheid om kinderen voldoende te laten bewegen ligt bij de ouders en niet bij de scholen. Dat kan bij de sportclub zijn, buiten op straat, of op en rond de school, zo staat in de beleidsreactie van minister Slob. Hij wijst erop dat verschillende partijen zich moeten zich inspannen om het voor kinderen zo makkelijk mogelijk te maken om voldoende te bewegen.
Deel bericht

Ontwikkeling kleuter loopt vertraging op door beeldschermen

31.01.19
Kleuters die veel tijd doorbrengen met een beeldscherm, zoals een iPad, televisie of computer, scoren slechter op ontwikkelingstoetsen dan hun beeldschermloze leeftijdsgenootjes. Sterker nog, de onderzoekers denken dat veel schermtijd een negatieve invloed heeft op de sociale vaardigheden van het kind. Daarnaast worden ook de taal, spraak en beweging van het kind beïnvloed.
Deel bericht

Kun je pubers loslaten?

27.01.19
Wanhopig zijn ze vaak… ouders van pubers. Want pubers gaan steeds meer hun eigen weg en vinden de mening en de regels van ouders maar waardeloos. Bovendien zijn ze niet gemotiveerd voor hun schoolwerk. En ze laten ook nog eens hun … Lees verder ? Het bericht Kun je pubers loslaten...
Deel bericht

Bezetting basisschool Windroos in Deventer om sluiting te voorkomen

27.01.19
In de schoolhal slepen moeders allerhande voedingsmiddelen naar binnen. In de gymzaal keten de kinderen op de veldbedjes en in de klimrekken. De computers worden aangesloten voor Fortnite. De telefoons en tablets zijn volgeladen. Zo’n zestig ouders en kinderen van basisschool de Windroos bezetten de gymzaal in een ultieme poging hun school open te houden.
Deel bericht

Basisscholen met te hoge ouderbijdrage krijgen geen gemeentesubsidie meer

25.01.19
Amsterdamse basisscholen die meer dan 225 euro aan ouderbijdrage vragen, komen vanaf 1 januari 2020 niet meer in aanmerking voor gemeentelijke subsidies. Het gaat hierbij om geld voor bijvoorbeeld een vakleerkracht, zwemles of een conciërge. Wij vragen een hoge ouderbijdrage om leerlingen extra lessen te kunnen geven in Frans, muziek en creatieve vakken.
Deel bericht

Nederlanders lezen voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt

23.01.19
Vanmorgen zijn De Nationale Voorleesdagen feestelijk van start gegaan met Het Nationale Voorleesontbijt. In bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven door het hele land werd voorgelezen aan peuters en kleuters uit het Prentenboek van het Jaar 2019 "Een huis voor Harry".
Deel bericht

Denk niet: ‘Help, daar heb je er weer één!’

22.01.19
Goede samenwerking tussen ouders en school bevordert de ontwikkeling, het welbevinden én het schoolsucces van kinderen. Hoe geef je ouderbetrokkenheid op een positieve manier vorm? Een dubbelinterview met Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad en Lobke Vlaming, directeur van Ouders & Onderwijs in het kader van de campagne ‘Samen zijn wij school’.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)