Lessen in burgerschap moeten ook buiten schoolmuren plaatsvinden

17.02.17
Over burgerschap is veel op te steken bij vrijwilligersorganisaties, stelt een bijzondere coalitie van NOC-NSF, CJP en de Nationale Jeugdraad.
Deel bericht

Door kabinet ingestelde Taskforce adviseert basisvoorziening voor jonge kind

28.03.17
‘Maak een ontwikkel- en leercentrum mogelijk in de wet en bied alle kinderen in de leeftijd van twee tot vier jaar gratis toegang tot een voorschoolse voorziening voor zestien uur per week.’ Dat adviseert de Taskforce samenwerking onderwijs en kinderopvang.
Deel bericht

[EduAd] Vrolijke liedjes voor kleuters in de Benny Vreden Tool

28.03.17
p zoek naar gezellige en leuke liedjes om samen met de kleuters te zingen? Dan is de Benny Vreden Tool alles wat je nodig hebt. Niet alleen liedjes over heel veel onderwerpen, maar ook versjes, verhaaltjes, kleurplaten en bewegingsmuziekjes vind je in de tool. Ook voor Pasen.
Deel bericht

Leerkracht basisschool eist zelfde salaris als docenten voortgezet onderwijs

28.03.17
Leerkrachten op de basisschool willen even veel verdienen als hun collega's in het voortgezet onderwijs met een tweedegraads lesbevoegdheid. Ze willen dat daar in het regeerakkoord geld voor wordt vrijgemaakt.
Deel bericht

5.500 kinderen met 'rugzakje' gaan niet naar school

28.03.17
Steeds meer leerlingen met complexe problemen kunnen geen school vinden die ze wil aannemen. Het aantal kinderen dat geen onderwijs krijgt, is de laatste jaren fors gegroeid; al 5.500 leerlingen zitten noodgedwongen thuis.
Deel bericht

MediaDiamant – Wegwijs in mediaopvoeding

28.03.17
De MediaDiamant helpt ouders en professionals om media actief op te pakken in de opvoeding van kinderen van 0 tot 18 jaar, met de focus op de kansen die media bieden.
Deel bericht

Schooluitje eindigt in drama na treinbotsing Harlingen

27.03.17
Bij een botsing tussen een trein en een auto bij een onbewaakte spoorwegovergang in Harlingen zijn vanmiddag twee doden gevallen.
Deel bericht

Slaapgebrek veroorzaakt mogelijk gedragsproblemen

27.03.17
Kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 7 jaar die te weinig slapen, lopen meer risico op het ontwikkelen van concentratieproblemen in hun latere kindertijd. Dit blijkt uit onderzoek van kinderarts Elsie Taveras van het Massachusetts General Hospital dat begin maart is gepubliceerd.
Deel bericht

[EduAd] Afscheidsboekje groep 8

27.03.17
Maak een origineel afscheidscadeau voor de leerlingen van groep 8! Stel online een uniek afscheidsboekje met persoonlijke foto’s en teksten samen. Maak het boekje samen met de kinderen of als verrassing. Het eindresultaat is een prachtig boek vol herinneringen aan de jaren op de basisschool!
Deel bericht

Vooral jongens vinden dat geld gelukkig maakt

27.03.17
Financiële vaardigheden zijn essentieel om mee te doen in de samenleving van de 21ste eeuw. Het platform Wijzer in geldzaken ondersteunt scholen en ouders om kinderen al jong financieel bewust te maken. Tijdens de Week van het geld, van 27 tot en met 31 maart, wordt hiervoor aandacht gevraagd, ...
Deel bericht

Juf of meester: voor de cijfers maakt het niets uit (opinie)

27.03.17
Streven naar meer diversiteit in schoolteams is goed, maar niet omdat de overdaad aan juffen verantwoordelijk zou zijn voor het afnemende schoolsucces van jongens, vindt Jannette Prins, opleidingsdocent aan de pabo.
Deel bericht

Checklist: naar de middelbare school

27.03.17
Op de middelbare school gaat er veel veranderen. Nieuwe leraren, nieuwe klasgenoten, veel boeken en huiswerk. Goed voorbereid beginnen is het halve werk. In dit artikel een uitgebreide checklist van alle spullen en benodigdheden voor de middelbare school.
Deel bericht

[EduAd] Gratis proefmaand Oefenweb

27.03.17
Spelenderwijs online rekenen, taal en Engels oefenen? Ruim 315.000 kinderen oefenen dagelijks op school of thuis met Rekentuin, Taalzee en Words&Birds. Nu gratis uitproberen.
Deel bericht

Kleuter vraagt een flexibele school

27.03.17
Van spelen naar leren. Kinderen die deze majeure overgang maken, zijn nog zo hard aan het groeien dat de stap van poppenhoek naar boek zich doorgaans niet al maanden tevoren aankondigt. Een lastig gegeven, vooral omdat het onderwijs in principe een jaarindeling kent.
Deel bericht

Vechtscheiding kan leiden tot posttraumatische stressstoornis

26.03.17
Bijna de helft van de kinderen wiens ouders in een vechtscheiding liggen, heeft een verhoogd risico op een posttraumatische stressstoornis. Voor hulp kloppen kinderen meestal bij hun moeder aan, maar kinderen stappen hiervoor ook opvallend vaak naar een leerkracht.
Deel bericht

Arbeidsbeperkten nauwelijks aan de slag in het onderwijs

25.03.17
Er werken steeds minder mensen met een beperking bij de overheid. Vooral de scholen schieten tekort.
Deel bericht

Maurice de Hond stapt noodgedwongen op als bestuurder iPad-scholen

25.03.17
Maurice de Hond trekt zich noodgedwongen terug als bestuurder van zijn twee iPad-scholen in Amsterdam. Door gebrek aan animo en organisatorische problemen sluit één van de scholen zijn deuren en gaat de andere school per augustus op in een andere scholenkoepel.
Deel bericht

Leraren: 'We hoeven geen grotere auto, we willen een eerlijk salaris'

25.03.17
Basisschoolleerkrachten werken zich een slag in de rondte voor een veel te laag salaris. Er moet meer geld komen, anders gaan ze staken.
Deel bericht

Succesvolle doorontwikkeling Schoolrijk

24.03.17
De nieuwe versie van Schoolrijk staat live. Al meer dan 1.500 leerkrachten weten dit platform voor digitaal lesmateriaal te vinden. Nu er een compleet nieuwe versie online staat is, verwacht het platform meer leerkrachten te verwelkomen.
Deel bericht

Functiemix geeft blije en scheve gezichten

24.03.17
Met de functiemix kunnen meer leraren doorstromen naar een hogere salarisschaal. Veel leraren vinden dan ook dat de functiemix de loopbaanmogelijkheden vergroot en erkenning geeft. Tegelijkertijd leidt het mislopen van promotie tot teleurstelling en frustratie.
Deel bericht

38% van ouders op zoek naar hulp bij mediaopvoeding

24.03.17
Mediawijzer.net lanceert de MediaDiamant, ontwikkeld door Nederlandse experts in mediaopvoeding. De MediaDiamant is een wegwijzer om kinderen van 0 tot 18 jaar mediawijs op te laten groeien. Het bericht 38% van ouders op zoek naar hulp bij mediaopvoeding verscheen eerst op Mediawijzer.net.
Deel bericht