Jongens steeds slechter in eindtoets van basisschool

18.03.17
Jongens doen het steeds slechter op de basisschool. Hun gemiddelde score op de eindtoets is met 1,5 punt gedaald. ,,De aandacht is gericht op meisjes en we zijn de jongens vergeten.''
Deel bericht

Arbeidsbeperkten nauwelijks aan de slag in het onderwijs

25.03.17
Er werken steeds minder mensen met een beperking bij de overheid. Vooral de scholen schieten tekort.
Deel bericht

Maurice de Hond stapt noodgedwongen op als bestuurder iPad-scholen

25.03.17
Maurice de Hond trekt zich noodgedwongen terug als bestuurder van zijn twee iPad-scholen in Amsterdam. Door gebrek aan animo en organisatorische problemen sluit één van de scholen zijn deuren en gaat de andere school per augustus op in een andere scholenkoepel.
Deel bericht

Leraren: 'We hoeven geen grotere auto, we willen een eerlijk salaris'

25.03.17
Basisschoolleerkrachten werken zich een slag in de rondte voor een veel te laag salaris. Er moet meer geld komen, anders gaan ze staken.
Deel bericht

Succesvolle doorontwikkeling Schoolrijk

24.03.17
De nieuwe versie van Schoolrijk staat live. Al meer dan 1.500 leerkrachten weten dit platform voor digitaal lesmateriaal te vinden. Nu er een compleet nieuwe versie online staat is, verwacht het platform meer leerkrachten te verwelkomen.
Deel bericht

Functiemix geeft blije en scheve gezichten

24.03.17
Met de functiemix kunnen meer leraren doorstromen naar een hogere salarisschaal. Veel leraren vinden dan ook dat de functiemix de loopbaanmogelijkheden vergroot en erkenning geeft. Tegelijkertijd leidt het mislopen van promotie tot teleurstelling en frustratie.
Deel bericht

38% van ouders op zoek naar hulp bij mediaopvoeding

24.03.17
Mediawijzer.net lanceert de MediaDiamant, ontwikkeld door Nederlandse experts in mediaopvoeding. De MediaDiamant is een wegwijzer om kinderen van 0 tot 18 jaar mediawijs op te laten groeien. Het bericht 38% van ouders op zoek naar hulp bij mediaopvoeding verscheen eerst op Mediawijzer.net.
Deel bericht

Nieuw project Talentmix geeft vorm aan talentontwikkeling

24.03.17
Hoe geef je vorm aan Talentontwikkeling binnen het basisonderwijs? Vanuit die vraag is een nieuw project gestart voor de groepen 7/8 onder de naam Talentmix.
Deel bericht

Lagere btw op digitale leermiddelen beetje meer in zicht

24.03.17
Demissionair minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem heeft in Brussel de druk opgevoerd om de btw voor digitale boeken te verlagen naar 6 procent. Daarmee komt ook een verlaging van de btw op digitale leermiddelen een stapje dichterbij.
Deel bericht

Ik Wil Een Prentenboek van start op 7 april

24.03.17
Ik Wil Een Prentenboek! wil het plezier in het voorlezen vergroten en mooi uitgevoerde boeken met spannende en verrassende verhalen delen. Ieder jaar zal er een opnieuw uitgegeven prentenboekklassieker verschijnen voor slechts 2 euro. ?Dit jaar start de actie op vrijdag 7 april met het prentenboek De Gruffalo.
Deel bericht

1,5 miljoen extra voor Amsterdamse scholen in achterstandswijken

23.03.17
Gemeente Amsterdam trekt 1,5 miljoen euro extra uit om scholen in achterstandswijken te steunen. Daarmee kunnen twintig tot dertig scholen extra investeringen doen.
Deel bericht

ECNO Najaarsconferentie Taal, lezen en rekenen: wat werkt echt

23.03.17
Op donderdag 16 november 2017 organiseert het ECNO de jaarlijkse conferentie voor het primair onderwijs. Het thema dit jaar is: Taal, lezen en rekenen: wat werkt echt? Jelle Jolles, Karin van de Mortel, Anneke Smits, Kees Vernooy, Marcel Schmeier, Gert Rijlaarsdam e.a.
Deel bericht

Het dilemma van de kleuterjuf: Is een kind klaar voor groep drie?

23.03.17
Kleuterleerkrachten nemen deze weken misschien wel de moeilijkste beslissing van het jaar: wie is er klaar voor de schoolse taal- en rekenlessen van groep 3, en wie kan beter ‘doorkleuteren’ in een speelse omgeving?
Deel bericht

De generatie die gamend leert

23.03.17
Ze worden generatie Z genoemd. Alle jongeren die vanaf 1992 zijn geboren en voor beeldschermen zijn opgegroeid. Je ziet ze weleens: gefixeerd op hun toestel zitten ze in de trein of lopen ze door de stad.
Deel bericht

Leren via moedertaal springplank voor asielzoekerskinderen

23.03.17
Een meerjarenplan voor nieuwkomersleerlingen maken en de moedertaal van een leerling als opstapje gebruiken voor het leren van Nederlands en andere vakken. Dat zijn de twee belangrijkste aanbevelingen die in de handreiking ‘Ruimte voor nieuwe talenten’ staan.
Deel bericht

Vlaamse juf getuigt: “Een kleuter heeft mij gestampt, gebeten en gekrabd”

23.03.17
Het Katholiek Onderwijs krijgt steeds meer noodkreten van scholen over gewelddadige kleuters. “Vroeger ­gebeurde dat sporadisch, nu élke week”, klinkt het. ­Samen met oudervereniging VCOV organiseerde de koepel een studiedag om het probleem aan te pakken.
Deel bericht

Gratis Lespakket Habitat for Humanity

23.03.17
Het lespakket van Habitat for Humanity is bedoeld voor het PO. Het bevat de basisles iedereen een een thuis en de verdiepingsles wereldwijd wonen.
Deel bericht

De school praat mijn zoon een psychiatrische stoornis aan

22.03.17
Omdat zijn zoon onrustig was in de klas, drong de juf aan op een psychiatrische diagnose. Maar zo’n label geeft een kind een stigma voor het leven, schrijft Ermond van Beek.
Deel bericht

Het iPad-aanbod is eindelijk weer logisch

22.03.17
Van alle aankondigingen gisteren was de nieuwe 9,7-inch iPad misschien wel het meest opvallend. Het is de langverwachte opvolger van de iPad Air 2 en wordt naast de iPad Pro verkocht voor een aanzienlijk lagere prijs dan zijn voorganger.
Deel bericht

'Overmeestering' Amsterdamse basisschool, 'mannen zijn hard nodig'

22.03.17
Het is een chaotisch begin van de dag voor de kinderen van groep 5 van de Peetersschool in Amsterdam. Opgetogen kwebbelen de kinderen over de man die voor de klas staat. "We hebben al heel lang geen meester meer gehad", bekent een van hen.
Deel bericht

Google.org gaat kinderen uit conflictgebieden helpen bij onderwijs

22.03.17
Google.org gaat 2,5 miljoen dollar investeren in de innovatieve lesmethode Can’t Wait to Learn van War Child. De investering is een van de negen uitverkozen projecten wereldwijd die vandaag van Google.org een bijdrage ontvangt voor beter onderwijs.
Deel bericht