Vergrijzing hakt erin, verjonging stokt

18.05.17
Nieuwe cijfers van het ministerie van OCW laten duidelijk zien hoe sterk het personeelsbestand van de scholen vergrijst en nauwelijks verjongt.
Deel bericht

Advies om bijziend kind te voorkomen: weg van telefoon en naar buiten

13.12.17
Steeds meer kinderen worden bijziend en dreigen in toekomst slechtziend of zelfs praktisch blind te worden. Daarvoor waarschuwt Caroline Klaver, hoogleraar oogheelkunde aan het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum.
Deel bericht

Cao-tafel uitgebreid met PO in Actie

13.12.17
Vakbonden AOb, CNVO, FvOv, AVS, PO in Actie en sectororganisatie PO-Raad bereiden zich voor op de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor het primair onderwijs. Dat hebben de cao-partners woensdag 13 december besloten. PO in Actie is daarmee formeel verwelkomd als nieuwe speler aan de onderhandelingstafel.
Deel bericht

Vlogger Ties lanceert game Wheelie Pop

13.12.17
Al fietsend race je door weilanden, over wegen door de stad en zelfs over de lopende band in de smartphonefabriek. Intussen ontwijk je obstakels en probeer je appjes en telefoontjes te negeren.
Deel bericht

OUDERSinACTIE komt in geweer tegen stakingen

13.12.17
OUDERSinACTIE komt in verzet tegen stakingen in het primair onderwijs. De nieuwe oudergroep heeft een petitie online gezet.
Deel bericht

Eén keer per jaar vragenuurtje voor kinderen

13.12.17
Er is over gepraat en nu is het zeker: er komt een speciaal vragenuurtje voor kinderen in de Tweede Kamer. In dat uurtje mogen kinderen vragen stellen aan politici.
Deel bericht

Minder steun voor staking

13.12.17
Veel ouders van basisschoolleerlingen vinden het onzin dat onderwijzers nog meer gaan staken. Maar de actievoerders blijven meer geld eisen van minister Slob (Onderwijs). Als hij die eisen niet inwilligt, volgen er nieuwe acties, zo kondigden zij aan.
Deel bericht

Impuls voor Nederlands onderwijs wereldwijd

12.12.17
Ministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob (onderwijs) investeren in Nederlands onderwijs in het buitenland. Jaarlijks trekken zij hier € 3 miljoen voor uit. Door deze investering kunnen wereldwijd ruim 14.000 Nederlandse en Vlaamse kinderen les krijgen in hun moedertaal.
Deel bericht

Slob: eerst plannen, dan pas geld voor minder werkdruk op basisscholen

12.12.17
Minister Slob blijft erbij dat de honderden miljoenen voor verlaging van de werkdruk in het basisonderwijs niet volgend jaar al beschikbaar kunnen komen.
Deel bericht

Minister Slob grijpt niet in bij leerlingenvervoer

12.12.17
Minister Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs ziet op dit moment geen aanleiding maatregelen te nemen op het gebied van leerlingenvervoer. De problemen die aan het begin van dit schooljaar in veel regio’s speelden, zijn volgens hem opgelost.
Deel bericht

Meer dan 90 procent scholen dicht

12.12.17
Uit de eerste tienduizend stakingsregistraties van de AOb blijkt dat meer dan 90 procent van de scholen van deze stakers dicht zijn. Dat beeld is over heel Nederland hetzelfde. De AOb telt met name leden die op openbare, algemeen-bijzondere en katholieke scholen werken, minder op protestants-christelijke.
Deel bericht

'Onderwijs in het slop, Arie zet je bril eens op'

12.12.17
Tientallen basisschoolleraren zijn dinsdag samengekomen op de Dam in Amsterdam om aandacht te vragen voor de lage salarissen en de hoge werkdruk in het basisonderwijs.
Deel bericht

'Misschien moeten we maar een week gaan staken'

12.12.17
Als de politiek de eisen van de leraren in het basisonderwijs niet inwilligt, gaan de juffen en meesters na de feestdagen opnieuw actie voeren. Van januari tot de zomervakantie zijn dan estafette-acties te verwachten, zegt Jan van de Ven van belangengroep PO in Actie.
Deel bericht

Ook leraren speciale scholen in actie: 'Wij doen zwaarder werk voor minder geld'

12.12.17
Niet alleen leerkrachten in het basisonderwijs voeren vandaag actie, sommige leraren op middelbare scholen staken ook. Het gaat om docenten in het voortgezet speciaal onderwijs.
Deel bericht

Wetenschap & Technologie Academie 2018

12.12.17
Tijdens de W&T Academie gaan leerkrachten en Pabo-studenten een middag aan de slag met wetenschap & technologie-onderwijs.
Deel bericht

Ouders & Onderwijs: Steun ouders neemt per staking af

12.12.17
Basisschoolleraren leggen vandaag voor de tweede keer dit jaar het werk neer. Ze staken voor meer salaris en een lagere werkdruk. Dit terwijl de steun voor de stakingen bij ouders afneemt.
Deel bericht

Leraar is overal behalve in klas

12.12.17
In het hele land staan naar verwachting circa 100.000 basisschooldocenten dinsdag niet voor de klas. Zo kunnen leerlingen hun juffen of meesters buiten zien hardlopen, kerstliedjes horen zingen in een bejaardentehuis of als levend standbeeld bewonderen op de markt.
Deel bericht

Commentaar | Het signaal van de leraren vraagt om een royale handreiking van het nieuwe kabinet

12.12.17
De actiegroep die vorige week halsoverkop vakbond werd, PO in actie, waarschuwde ruim tevoren: wanneer het nieuwe kabinet niet over de brug komt, gaat het basisonderwijs opnieuw plat.
Deel bericht

Begrip voor lerarenstaking, maar hoe moet het met de opvang?

12.12.17
De organisatoren van de landelijke staking in het basisonderwijs verwachten dat ruim 90 procent van de basisscholen dinsdag de deuren sluit. Dat de staking doorgaat is pas een week bekend, dat maakte het regelen van opvang een uitdaging.
Deel bericht

Kritiek op uitzendkrachten voor de klas: 'Tonnen aan onderwijsgeld gaan verloren'

11.12.17
Basisscholen in Amsterdam hebben kritiek op het inhuren van leerkrachten via uitzendbureaus. "Het is te zot voor woorden. Tonnen en tonnen aan geld dat bedoeld is voor goed onderwijs gaan verloren." Uitzendbureaus vinden dat ze niks verkeerd doen.
Deel bericht

Eindtoets-ranking maakt ouders en scholen boos

11.12.17
Vorige week publiceerde RTL Nieuws weer haar jaarlijkse rankinglijst van scholen op basis van de eindtoetsscores van de leerlingen in groep 8. Zoals ieder jaar volgden in de media verbolgen reacties van scholen en ouders. Waarom steeds weer die ophef?
Deel bericht