Carlo Boszhard nieuwe directeur van Benny Vreden

25.07.17

“Ik ben trots!” vertelde Carlo Boszhard vrijdagavond in RTL Summer Night. De presentator en duizendpoot heeft Benny Vreden Kinderproducties overgenomen, het bedrijf dat al ruim 50 jaar afscheidsmusicals en andere muzikale producten voor kinderen op de basisschool maakt. Vanaf 1 september neemt Boszhard het stokje over van Bart Peters, die het bedrijf 20 jaar onder zijn hoede heeft gehad.

Samenwerking
De passie voor musicals komt bij nieuwbakken directeur Carlo Boszhard niet uit de lucht vallen. Hij speelde in diverse grote musicalproducties en ontdekte, naar eigen zeggen, zijn liefde voor de showbizz door de Benny Vreden-musicals waarin hij op school meespeelde. Vanaf het idee voor ‘TV-Kantine de Musical’ werkt Carlo als musicalschrijver sinds 2013 samen met Bart en zijn team aan de jaarlijkse afscheidsmusicals van Benny Vreden.

“Met enorm groot enthousiasme en liefde voor de afscheidsmusical neem ik het stokje over van Bart & Edith Peters, wie ik dankbaar ben voor deze mooie kans en bedank voor onze unieke samenwerking van de afgelopen jaren.” Carlo Boszhard

Benny Vreden Kinderproducties
Benny Vreden is het pseudoniem van Benoni Roelofs (1913-1975), schrijver en zanger die sinds de jaren dertig actief is als conferencier en radiopresentator. In 1964 richten Benny Vreden en zijn zwager Dick de Vilder Benny Vreden Producties op. Samen schrijven ze vernieuwende liedjes voor het basisonderwijs en brengen elke maand een nieuwe single uit die ruim 5000 scholen via een abonnement toegestuurd krijgen.

Met het schrijven van de eerste afscheidsmusical ‘Meester Pennelik’ in 1967 komt een droom uit. Bovendien blijken de opvoeringen uit te groeien tot een echte traditie op Nederlandse scholen: de eindmusical in groep 8. Tegenwoordig sluiten tienduizenden kinderen de basisschool af met een muzikale voorstelling die ze samen op de planken brengen.

Na het overlijden van Benny Vreden neemt muzikant en tekstschrijver Hans Peters (die al sinds 1968 liedjes voor Vreden schrijft) het productiebedrijf over. Zijn zoon Bart Peters groeit op met het bedrijf dat ‘oom Ben’ ooit begon en neemt in 1997 het roer over na het overlijden van zijn vader.

Nu is het de beurt aan Carlo Boszhard om, via Benny Vreden, kinderen te laten genieten van muziek & theater en ze te zien stralen op het podium. Bart gaat zich onder andere richten op de Benny Vreden Foundation, een stichting die zich inzet om jeugd in achterstandssituaties ook de kans te geven zich te ontplooien en hun talenten te ontwikkelen.
Deel bericht

Column: Veeleisend

24.02.18
Voor de derde keer dit schooljaar word ik vriendelijk verzocht een oplossing te zoeken voor mijn kinderen. Als je allebei fulltime werkt, en het met 23 vakantiedagen per jaar moet doen, is vrije tijd afstaan een behoorlijk groot offer.
Deel bericht

Leerlingen verbannen rokende ouders in Zuilen

23.02.18
Leerlingen van basisschool Wijzer aan de Vecht in het Utrechtse Zuilen hebben het gehad met rokende ouders. Groep acht heeft daarom een rookvrije zone ontworpen bij het hek rond de school. Vanmiddag is de feestelijke opening.
Deel bericht

Aanmelden Leraar van het Jaar 2018

23.02.18
Doelstelling van de verkiezing Leraar van het Jaar is kwaliteiten van leraren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs zichtbaar en bespreekbaar maken. En leraarschap op een positieve manier in beeld te brengen. Aanmelden kan tot en met dinsdag 8 mei 2018.
Deel bericht

Schoolstichting Maurice de Hond failliet verklaard

22.02.18
De Amsterdamse rechtbank heeft het voormalige schoolbestuur van Maurice de Hond, stichting Onderwijs 4 Nieuwe Tijd, dinsdag failliet verklaard. DUO, dat onlangs twee ton aan onderwijsgeld terug claimde, zal zich nu als schuldeiser bij de curator moeten melden.
Deel bericht

Subsidieronde Open modules in het primair en voortgezet onderwijs

22.02.18
Het doel van het NCO is om een databestand op te bouwen dat toonaangevend is en gebruikt kan worden voor zowel fundamenteel als beleidsgericht onderwijsonderzoek. In de afgelopen twee jaar is het accent gelegd op het opbouwen van een kernbestand gericht op data van DUO en CBS.
Deel bericht

Statenleden bezorgd over Friese lessen op basisscholen

22.02.18
De provincie moet kritisch beoordelen of de miljoenen die aan Friese lessen in het basisonderwijs worden gegeven wel goed worden besteed. Dat vindt fractievoorzitter Avine Fokkens van de VVD in de Provinciale Staten.Uit onderzoek van NHL/Stenden bleek dat maar op 28% van de 412 basisscholen in Fryslân de kwaliteit van de Friese lessen hoog genoeg is.
Deel bericht

Vijf boeken genomineerd voor Woutertje Pieterse Prijs

22.02.18
Vijf boeken zijn genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek. De titels zijn woensdag bekendgemaakt.
Deel bericht

Bestuurder: Wil ik nog wel in deze sector blijven?

22.02.18
Wil ik wel in deze sector blijven? Algemeen directeur Jan van der Poel is hoorbaar geëmotioneerd na verwijten van Kamerleden dat de staf in het onderwijs goed betaald wordt en voor de leraren in de klas minder geld beschikbaar is.
Deel bericht

Lerarendebat in Tweede Kamer nog lang niet afgerond

22.02.18
Onderwijsminister Arie Slob kwam nauwelijks toe aan het beantwoorden van de vragen van Kamerleden over het lerarentekort. Het waren er te veel. Wel gaf hij aan vast te houden aan de bedragen die in het regeerakkoord voor onderwijs zijn gereserveerd.
Deel bericht

Leerlingen bouwen een 'leger' aan robots

22.02.18
Honderden kinderen in Friesland hebben op school hun eigen robot gebouwd. Die mochten ze vandaag showen op een bijeenkomst. Een heel leger aan robots stond bij elkaar.
Deel bericht

Slob wil snel cao voor basisonderwijs

22.02.18
Minister Slob hoopt dat de leraren in het basisonderwijs snel duidelijkheid krijgen over hun salaris. De bonden en werkgevers praten al enige tijd over een nieuwe cao; de verwachting is dat er voor de zomer duidelijkheid komt.
Deel bericht

Pesten door broer of zus leidt tot psychische schade

21.02.18
Volgens Britse onderzoekers verhoogt stelselmatig pesten door een broer of zus het risico op psychische aandoeningen op latere leeftijd, zoals een bipolaire stoornis of schizofrenie. De resultaten uit het onderzoek zijn gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift Psychological Medicine.
Deel bericht

AOb: De stofkam gaat ‘m echt niet worden

21.02.18
Het is volgens AOb-bestuurslid Eugenie Stolk naïef om te denken dat de geldzorgen van het primair onderwijs kunnen worden opgelost met onbenutte uitgaven binnen de beschikbare middelen.
Deel bericht

Kamer schoffeert primair onderwijs met onzin over geld

21.02.18
Grote onzin, schofferend en getuigen van struisvogelpolitiek. Dat vindt de PO-Raad van uitspraken van Kamerleden tegen de NOS. D66 en CDA insinueren dat leraren best meer kunnen verdienen als schoolbestuurders salaris inleveren en als wordt bezuinigd op bijvoorbeeld ‘cursussen’.
Deel bericht

Ontwikkelscholen Curriculum.nu bekend

21.02.18
Van het Friese Ferwert tot aan Venlo en van Almelo tot Den Haag. De ontwikkelscholen voor Curiculum.nu komen uit alle windstreken. Vandaag zijn alle 84 scholen geïnformeerd over hun deelname.
Deel bericht

Vanaf volgend jaar meer verlof voor partners na geboorte baby

21.02.18
Voor Joke Ploeg en Ayhan YazGil (beide 33) komt de uitbreiding van het ouderschapsverlof niet op tijd. Hun kindje wordt volgende week al verwacht. Toch zijn ze zeer te spreken over de nieuwe plannen. "Het hoort bij deze tijd. Het is goed voor vrouwen, maar ook voor de binding van vader en kind."
Deel bericht

Soepeler regels voor invalkracht

21.02.18
De Tweede Kamer wil soepeler regels voor invalkrachten op basisscholen. Scholen moeten nu leraren een vast contract aanbieden als ze al een paar keer eerder tijdelijk zijn bijgesprongen. Een Kamermeerderheid bepleit vanwege het nijpende lerarentekort een structurele uitzondering voor het primair onderwijs.
Deel bericht

Manifest schooldirecteuren: 'Meer geld voor kansarme leerling'

21.02.18
Wil Amsterdam alle kinderen erbij houden, dan moet er meer geld naar scholen in achterstandswijken. Een groep schooldirecteuren pleit in een manifest voor structureel 30 miljoen euro extra en meer vrijheid voor de 80 'focusscholen' in de stad.
Deel bericht

Tweede Kamer ziet nog volop geld om leraren beter te betalen

21.02.18
Tweede Kamerleden zien mogelijkheden om geld weg te halen bij de talrijke onderwijsuitgaven waar leraren geen direct profijt van hebben.
Deel bericht

Salarisverschil zet voortgezet speciaal onderwijs klem

20.02.18
Leraren die werken in het voortgezet speciaal onderwijs vallen nog altijd onder de cao voor het primair onderwijs. Daardoor vinden scholen in het vso moeilijk vakdocenten.
Deel bericht