Carlo Boszhard nieuwe directeur van Benny Vreden

25.07.17

“Ik ben trots!” vertelde Carlo Boszhard vrijdagavond in RTL Summer Night. De presentator en duizendpoot heeft Benny Vreden Kinderproducties overgenomen, het bedrijf dat al ruim 50 jaar afscheidsmusicals en andere muzikale producten voor kinderen op de basisschool maakt. Vanaf 1 september neemt Boszhard het stokje over van Bart Peters, die het bedrijf 20 jaar onder zijn hoede heeft gehad.

Samenwerking
De passie voor musicals komt bij nieuwbakken directeur Carlo Boszhard niet uit de lucht vallen. Hij speelde in diverse grote musicalproducties en ontdekte, naar eigen zeggen, zijn liefde voor de showbizz door de Benny Vreden-musicals waarin hij op school meespeelde. Vanaf het idee voor ‘TV-Kantine de Musical’ werkt Carlo als musicalschrijver sinds 2013 samen met Bart en zijn team aan de jaarlijkse afscheidsmusicals van Benny Vreden.

“Met enorm groot enthousiasme en liefde voor de afscheidsmusical neem ik het stokje over van Bart & Edith Peters, wie ik dankbaar ben voor deze mooie kans en bedank voor onze unieke samenwerking van de afgelopen jaren.” Carlo Boszhard

Benny Vreden Kinderproducties
Benny Vreden is het pseudoniem van Benoni Roelofs (1913-1975), schrijver en zanger die sinds de jaren dertig actief is als conferencier en radiopresentator. In 1964 richten Benny Vreden en zijn zwager Dick de Vilder Benny Vreden Producties op. Samen schrijven ze vernieuwende liedjes voor het basisonderwijs en brengen elke maand een nieuwe single uit die ruim 5000 scholen via een abonnement toegestuurd krijgen.

Met het schrijven van de eerste afscheidsmusical ‘Meester Pennelik’ in 1967 komt een droom uit. Bovendien blijken de opvoeringen uit te groeien tot een echte traditie op Nederlandse scholen: de eindmusical in groep 8. Tegenwoordig sluiten tienduizenden kinderen de basisschool af met een muzikale voorstelling die ze samen op de planken brengen.

Na het overlijden van Benny Vreden neemt muzikant en tekstschrijver Hans Peters (die al sinds 1968 liedjes voor Vreden schrijft) het productiebedrijf over. Zijn zoon Bart Peters groeit op met het bedrijf dat ‘oom Ben’ ooit begon en neemt in 1997 het roer over na het overlijden van zijn vader.

Nu is het de beurt aan Carlo Boszhard om, via Benny Vreden, kinderen te laten genieten van muziek & theater en ze te zien stralen op het podium. Bart gaat zich onder andere richten op de Benny Vreden Foundation, een stichting die zich inzet om jeugd in achterstandssituaties ook de kans te geven zich te ontplooien en hun talenten te ontwikkelen.
Deel bericht

Onderwijsinspectie houdt rekenen en wiskunde tegen het licht

20.09.17
De Inspectie van het Onderwijs gaat volgend jaar onderzoeken wat de oorzaak is van het dalende niveau van het reken- en wiskundeonderwijs in Nederland.
Deel bericht

Gouden Penseel voor Martijn van der Linden en Gulden Palet voor Mattias de Leeuw

20.09.17
De Penseeljury heeft in het Rijksmuseum het prentenboek Tangramkat van illustrator Martijn van der Linden (Lemniscaat) bekroond met het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek dat het afgelopen jaar in Nederland is uitgegeven.
Deel bericht

Monitor Aansluiting Onderwijs Jeugdhulp

20.09.17
Heeft u vanuit uw gemeente of samenwerkingsverband passend onderwijs de ambitie dat ieder kind naar school gaat? De Monitor Aansluiting Onderwijs brengt in kaart in hoeverre betrokken partners op dit moment samenwerken.
Deel bericht

ECNO Najaarsconferentie Taal, lezen en rekenen: wat werkt echt

20.09.17
Op donderdag 16 november 2017 organiseert het ECNO de jaarlijkse conferentie voor het primair onderwijs. Het thema dit jaar is: Taal, lezen en rekenen: wat werkt echt? Jelle Jolles, Karin van de Mortel, Anneke Smits, Kees Vernooy, Marcel Schmeier, Gert Rijlaarsdam e.a.
Deel bericht

Basisschool spreekt zowel pesters, meelopers als hun ouders aan, en dat werkt

20.09.17
Basisschool De Singel in Roosendaal denkt te weten hoe pesters en meelopers het best aangepakt kunnen worden. Ze besteden aandacht aan het fenomeen met een antipestplan. En dat werkt, vinden de kinderen en de juf.
Deel bericht

60 basisscholen testen vanaf vandaag Momento

20.09.17
Begin dit jaar, tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), kondigden schoolleveranciers en grote uitgeverijen Momento aan; het eerste overkoepelende digitale, vakoverstijgende en methode-onafhankelijke dashboard voor de leerkrachten in het basisonderwijs.
Deel bericht

EO-kinderprogramma wint Gouden Roos met Anti Pest Club

20.09.17
Het EO-programma Anti Pest Club is op het Gouden Rozen-festival in Berlijn uitgeroepen tot beste Europese kinderprogramma. In het programma brengt presentatrice Anne-Mar Zwart een bezoek aan basisschoolklassen waar wordt gepest.
Deel bericht

Versnellingsvraag leidt tot uitgewerkte les in virtual reality

19.09.17
De eerste uitgewerkte virtual reality les voor het primair onderwijs in Nederland, een ‘online wiki’ vol inspiratie en praktische tools om lessen te verrijken met behulp van augmented en virtual reality.
Deel bericht

[EduAd] Event voor jonge onderwijsprofessionals: ENERGIZER!

19.09.17
Zin in een inspirerende én ontspannen middag? Kom op 11 november naar hét event voor jonge onderwijsprofessionals van CNV Onderwijs: ENERGIZER! Met Tim Douwsma als gastheer.
Deel bericht

Miljoenennota: Eerste stap gezet maar achterstand nog niet ingelopen

19.09.17
Geen 1,4 miljard, wel 270 miljoen euro. Dat bedrag trekt het demissionaire kabinet extra uit voor de ‘verbetering van en nieuwe arbeidsvoorwaarden in het primair onderwijs’, zo staat nu zwart op wit in de Onderwijsbegroting die vandaag op Prinsjesdag werd gepresenteerd.
Deel bericht

€270 miljoen voor basisschoolleraren

19.09.17
Meesters en juffen krijgen er in 2018 een substantieel bedrag bij op hun loonstrookje. Er is €270 miljoen beschikbaar voor betere salarissen en arbeidsvoorwaarden in het primair onderwijs.
Deel bericht

Disney en schooljudo werken aan Skills for Life

19.09.17
The Walt Disney Company Netherlands en Schooljudo gaan intensief samenwerken om met het vernieuwde Schooljudo-programma nóg meer in de belevingswereld van basisschoolkinderen te kruipen. Vanaf oktober worden de kinderen uitgedaagd om in de jungle van Tarzan of Mowgli te werken aan Skills for Life m...
Deel bericht

Badmintonnen op school: gewoon een keer proberen

19.09.17
Badmintonnen tijdens de gymles is niet vanzelfsprekend. Vindt de gymdocent badminton leuk? Dan wordt het badmintonnet nog wel eens in de gymzaal opgehangen, maar anders maken kinderen op de basisschool geen kennis met het spel. En dat is zonde. Op school kennis maken met badminton zorgt er tenslotte voor dat kinderen dit ook meenemen in hun keuze voor een sport.
Deel bericht

Een week tegen pesten is niet genoeg: verhoog de leerlingbetrokkenheid

19.09.17
Alle themaweken ten spijt: scholieren pesten elkaar nog steeds de klas uit, zowel offline als online. Hoe moeten we het wél aanpakken? Leerlingen zijn de sleutel tot de oplossing, aldus Bamber Delver. Het bericht Een week tegen pesten is niet genoeg: verhoog de leerlingbetrokkenheid verscheen eers...
Deel bericht

Kinderen vertellen Kamer hoe miljoenen verdeeld moeten worden

19.09.17
Leerlingen van de basisschool de Tiende Penning in Vierpolders op Voorne-Putten hebben vanmiddag de Kindermiljoenennota 2017 aangeboden aan de Tweede Kamer in Den Haag. Dat deden zij samen met kinderen van andere basisscholen.
Deel bericht

Cyberpesten centraal in week tegen pesten

19.09.17
Digitaal pesten onder scholieren meer onder de aandacht brengen: dat is dit jaar de missie van de jaarlijkse Week Tegen Pesten van 18 tot en met 22 september.
Deel bericht

Kinderen uit Sint-Maarten komen naar Nederland: 'De scholen zijn kapot'

18.09.17
De scholen op Sint-Maarten zijn verwoest, sommige leraren zijn zelfs vertrokken. Onderwijs is er voorlopig niet mogelijk en daarom zijn de eerste kinderen vanuit de Cariben onderweg naar Nederland om hier naar school te gaan. "Op Sint-Maarten is het niet veilig."
Deel bericht

[EduAd] Methode Engels: Take it easy voor groep 1 t/m 8

18.09.17
Deze bewezen methode wordt met veel enthousiasme gebruikt door meer dan 3.000 scholen. Samen met leerkrachten ontwikkelt ThiemeMeulenhoff doorlopend vernieuwingen voor deze methode Engels voor groep 1 tot en met 8. Gratis proefabonnement.
Deel bericht

Thema Christelijke Kinderboekenmaand 2017: Bibbers in je buik

18.09.17
BCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak organiseert in oktober 2017 voor de 23ste keer de Christelijke Kinderboekenmaand met als thema ‘Bibbers in je buik’. Dit thema heeft raakvlakken met het thema van de algemene Kinderboekenweek ‘Griezelen’.
Deel bericht

Follow the Money: De verplichte schoollunch, goed idee of niet?

18.09.17
In een serie van drie artikel besteedt de journalistieke beweging Follow the Money aandacht aan ontwikkelingen rondom gezonde schoollunches en de vraag of deze al dan niet verplicht zouden moeten worden in het primair onderwijs. In het artikel 'Wetenschappers en cateraars hongeren naar de verplichte schoollunch' (alleen voor abonnees) reageert ook de PO-Raad hierop.
Deel bericht