Basisscholen krijgen subsidie voor herintreders

13.11.17
Basisscholen kunnen sinds deze maand subsidie aanvragen als zij een herintreder voor minimaal zes maanden in dienst nemen. Het gaat om een geldbedrag van 2500 euro per herintreder.
Deel bericht
(advertentie)

[EduAd] Take it easy is de meest gebruikte methode Engels voor groep 1 t/m 8

23.03.18
Take it easy is de meest gebruikte methode Engels voor groep 1 t/m 8. En dat is niet voor niets! Engels leren was nog nooit zo easy. Met boeken of volledig digitaal, met native Engels sprekende co-teachers en altijd actueel. Go safe & easy, met Take it easy. Vraag kosteloos een zichtzending aan!
Deel bericht

Gesprekstafel over schooladvies & eindtoets

23.03.18
Welke rol moeten schooladvies en eindtoets spelen in de schoolloopbaan van een leerling? Die vraag staat centraal in drie gesprekstafels die de PO-Raad hierover in april organiseert, aansluitend op drie van de regiobijeenkomsten.
Deel bericht

Onderwijsadviesbureau KPC Groep failliet

23.03.18
De rechtbank Oost-Brabant in Den Bosch heeft de KPC Groep failliet verklaard, meldt de website curatoren.nl.
Deel bericht

[EduAd] Gek op koopjes? Kom shoppen bij de Rolf groep in Ochten!

22.03.18
Op 21 april is de Rolf groep in hartje Ochten de ideale plek om hartverwarmende koopjes te ontdekken. Je vindt er puzzels, speelgoed, meubilair en creatief materiaal voor kinderopvang en basisonderwijs. Gek op koopjes? Dan mag een bezoek niet ontbreken. We verheugen ons op je komst!
Deel bericht

Basisschool Olof Palme uit Drunen wint de Lentekriebels Award

22.03.18
De basisschool Olof Palme uit Drunen wint de Lentekriebels Award 2018. Met deze award prijst Rutgers basisscholen waar relationele en seksuele vorming een vast onderdeel is van het schoolcurriculum. De Drunense basisschool wordt bekroond omdat zij de lessen al jaren op een creatieve en structurele manier vormgeeft.
Deel bericht

Nederland Leest Junior: Voortreffelijk kindermenu op school

22.03.18
Sinds 2016 heeft Nederland Leest ook een Junioreditie. Deze editie is speciaal gemaakt voor basisschoolkinderen van 10 tot 14 jaar (groep 7 en 8 van de basisschool en jaar 1 en 2 van de middelbare school). Vanwege het thema Voeding is dit jaar gekozen voor Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten.
Deel bericht

Voorschools aanbod vluchtelingenpeuters hard nodig

22.03.18
Er is behoefte aan concrete handvatten voor de educatieve opvang en ondersteuning van vluchtelingenpeuters en hun ouders. Voor deze kinderen en ouders is het belangrijk zo snel mogelijk deel uit te maken van de samenleving.
Deel bericht

Leraren in Spanje vinden ludieke manier om frustraties over werkdruk te uiten

21.03.18
Leraren in het Spaanse basis- en voortgezet onderwijs hebben een ludieke manier gevonden om hun frustraties over de hoge werkdruk die ze ervaren te uiten. Via de hashtag #CuadrosDocentes plaatsen ze schilderijen die hun situatie representeren.
Deel bericht

Babygehoor belangrijk bij ontwikkelen taalachterstand

21.03.18
Een baby past zich in het eerste levensjaar aan aan de taal die hij om zich heen hoort. Daardoor kan een taalachterstand ontstaan, die niet zo makkelijk is op te lossen, stelt hoogleraar Engelse taalkunde Janet Grijzenhout.
Deel bericht

Wandelen voor water

20.03.18
Leren over het belang van veilig drinkwater én kinderen in ontwikkelingslanden helpen? Doe dan mee aan Wandelen voor Water. Elke school wordt ondersteund door een partner van Wandelen voor Water. Scholen bepalen zelf de beste wandeldatum (maart t/m juni).
Deel bericht

Voorschoolse educatie geven mag zonder diploma

20.03.18
Een pedagogisch medewerker mag toch zonder diploma op een groep met voorschoolse educatie werken. Voorwaarde daarvoor is dat zij een opleiding voor voorschoolse educatie volgt. Dat schrijft minister Arie Slob van Onderwijs in een brief aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

Subsidie (hoog)begaafdheid vanaf dit jaar beschikbaar

20.03.18
Minister Slob zal dit jaar een subsidieregeling publiceren om het onderwijs aan (hoog)begaafde leerlingen een impuls te geven. Met deze subsidie wil hij de voorlopers op dit gebied belonen en de achterblijvers stimuleren, zo schrijft de minister.
Deel bericht

Veel ongelijkheid in het onderwijs: 'Het is echt vijf voor twaalf'

20.03.18
Kinderen met een migratieachtergrond hebben in Nederland nog steeds weinig kansen in het onderwijs. Ze belanden vaker op het vmbo en doen het daardoor minder goed op de arbeidsmarkt dan kinderen zonder migratieachtergrond. Nederland scoort op dit gebied net zo slecht als bijvoorbeeld België en Duitsland, maar slechter dan Zweden of Groot-Brittannië.
Deel bericht

Yustin (11) vindt schatkist: voorbijganger pakt 'm af

20.03.18
Flink schrikken voor Yustin van 11. Met zijn nieuwe metaaldetector vond hij een kistje. Maar nog voor hij ermee naar huis kon gaan, kwam een onbekende man langsgereden. Die pakte met een smoes het kistje van Yustin af.
Deel bericht

Lerarenbeurs is een hordeloop

20.03.18
De lerarenbeurs, die dit jaar zijn tienjarig bestaan viert, blijft populair. Toch gaat het budget voor docenten die naast hun baan een studie willen volgen niet op. Gebrek aan studie-uren en vervanging maken van het afstuderen een hordeloop.
Deel bericht

Wettelijke grondslag diagnostische toets van de baan

20.03.18
Het initiatiefvoorstel van de Tweede Kamerleden Bisschop (SGP) en Rog (CDA) is aangenomen door de Tweede Kamer. Dit betekent dat de wettelijke bevoegdheid om een diagnostische toets te kunnen verplichten is geschrapt.
Deel bericht

Opinie | Onderwijs ‘verzuipt’ in wet- en regelgeving

20.03.18
Het onderwijs dreigt zonder een duidelijke achterliggende maatschappelijke visie een stuurloos en zinkend schip te worden.
Deel bericht

Kamervragen over doorbetalen stakende leraren

20.03.18
De SP heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van het bericht van VOS/ABB dat het ministerie van OCW geen standpunt meer inneemt over het wel of niet doorbetalen van stakende leraren.
Deel bericht

Lerarentekort in Rotterdam valt lager uit

20.03.18
Het verwachte lerarentekort in Rotterdam valt lager uit dan de gemeente eerder had berekend. Toch ziet wethouder Sven de Langen geen reden tot juichen. "De situatie blijft ernstig", schrijft hij aan de Rotterdamse gemeenteraad.
Deel bericht

Geldropse school weer open: bestuurder en RvT opgestapt

20.03.18
De Raad van Toezicht van de drie Geldropse Nuts-basisscholen stapt op. Ook de vorige week benoemde interim crisis-bestuurder Mieke van den Broek vertrekt per direct. De Nutsscholen gaan dinsdag weer open.
Deel bericht