Kinderen uit arme gezinnen krijgen zomervakantie-pakket

11.07.18
De zomervakantie is op veel plekken begonnen en dus gaan veel kinderen met hun ouders op vakantie. Maar dat geldt niet voor iedereen. Er zijn in Nederland veel gezinnen waar er te weinig geld is om op vakantie te gaan. Daarom krijgen sommige gezinnen een zomervakantie-pakket. Daarin zitten bijvoorbeeld kaartjes om naar het zwembad of pretpark te gaan.
Deel bericht
(advertentie)

Zet pabo-student Kiki nu al voor de klas

24.09.18
Het basisonderwijs in Amsterdam heeft 150 leraren te weinig. In een ‘hackathon’ gingen mensen op zoek naar een oplossing.
Deel bericht

Ik Creëer Mijn Wereld op NOT 2019 gelanceerd

24.09.18
‘Ik creëer mijn wereld’ is een nieuwe, online lesmethode voor het primair onderwijs, die leerlingen van groep 1 t/m 8 prikkelt hun kijk op zichzelf en de wereld te verkennen.
Deel bericht

Leraar24 gebruikersonderzoek

24.09.18
Leraar24 zoekt leraren die willen deelnemen aan een gebruikersonderzoek waarbij wordt gekeken naar wat leraren kunnen met de informatie op leraar24.nl én wat ze mogelijk missen.
Deel bericht

Nieuwe fase voor nieuwe kerndoelen-in-wording

24.09.18
De leraren en schoolleiders die werken aan nieuwe kerndoelen voor het primair en voortgezet onderwijs beginnen volgende maand aan een nieuwe fase in de ontwikkeling van deze kerndoelen.
Deel bericht

Steeds meer kinderen krijgen bijles op voetbalschool

23.09.18
De laatste jaren zijn voetbalscholen in Nederland in opkomst. Op zo'n school krijgen kinderen naast hun normale voetbalclub extra training in een kleinere groep. Tussen januari 2013 en juli 2018 is het aantal voetbalscholen in ons land bijna verdrievoudigd, van 58 naar 155.
Deel bericht

Een appje tikken vergt grammaticaal inzicht

23.09.18
De korte en snelle berichtjes die tieners uitwisselen op hun telefoon, zouden wel eens kunnen wijzen op een goed ontwikkeld taalbewustzijn.
Deel bericht

Basisscholen houden 110 miljoen euro op de plank

22.09.18
Basisscholen hebben afgelopen jaar 110 miljoen euro op de plank laten liggen. In het heetst van de strijd om meer geld voor het basisonderwijs liepen de reserves zelfs met 35 miljoen euro op. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).
Deel bericht

PO-Raad wil simpelere bekostiging primair onderwijs

22.09.18
Versimpel de bekostiging van het primair onderwijs, zodat schoolbesturen beter zicht hebben op hoeveel geld ze jaarlijks te besteden hebben en voor maatschappij en politiek inzichtelijker wordt waaraan zij het geld uitgeven.
Deel bericht

Subsidie voor zij-instromers primair onderwijs bijna op

21.09.18
De subsidiepot voor zij-instromers in het primair onderwijs is zo goed als leeg. Medewerker personeelszaken Barbera Cantor bij scholenstichting Het Sticht ontving een email dat haar aanvraag mogelijk wordt afgewezen omdat het ‘subsidieplafond bijna is bereikt'.
Deel bericht

Haagse juf ontslagen na 'zeer schokkend bericht' over slachtoffertjes Oss

21.09.18
Een leerkracht van basisschool De Spiegel in Den Haag is per direct ontslagen, nadat ze op social media zeer kwetsende berichten had geplaatst over de slachtoffertjes van het spoordrama in Oss. De vrouw klaagde in krachttermen over de vertraging 'door' de kinderen.
Deel bericht

Logopediewetenschapper Ellen Gerrits pleit voor meer aandacht voor TOS

21.09.18
Op 22 september is het WereldTOSdag om aandacht te vragen voor mensen met een taalontwikkelingsstoornis. Kinderen met TOS hebben moeite met taal.
Deel bericht

Fries onderwijs niet goed op meer dan de helft van de scholen

21.09.18
Op meer dan de helft van de scholen is het Fries onderwijs niet goed genoeg. Van de basisscholen heeft slechts 30 procent de plannen klaar. Het voortgezet onderwijs haalt de 40 procent niet.
Deel bericht

Ruim 900 scholen hebben te weinig leerlingen

21.09.18
Ruim negenhonderd basisscholen in Nederland hebben te weinig leerlingen. Dat komt neer op één op zeven scholen. Voor een onbekend aantal scholen dreigt sluiting.
Deel bericht

Educatieve favorieten verzamelen en delen. Yurls is vernieuwd!

21.09.18
De vooral in het onderwijs veel gebruikte gratis webdienst Yurls is sinds afgelopen woensdag vernieuwd. De vernieuwde Yurls is nu nog beter te bedienen op mobiele apparaten, uitgebreid met enkele nieuwe toepassingen en (belangrijker nog) klaar om toekomstige toepassingen mogelijk te maken.
Deel bericht

Weer naar school na ongeluk Oss: 'Dit biedt de leerlingen houvast'

21.09.18
De basisschool in Oss waarop de vier kinderen zaten die gisteren om het leven kwamen bij het ongeluk op een spoorwegovergang gaat vandaag weer open. Dat is ook belangrijk, zegt rouwdeskundige Riet Fiddelaers van het expertisecentrum Omgaan met Verlies. "Het biedt de leerlingen houvast en veiligheid."
Deel bericht

Tieners lezen steeds minder boeken

20.09.18
Het aantal tieners dat wekelijks minstens 10 minuten aaneengesloten leest is enorm gedaald, meldt het Sociaal en Cultureel Planbureau. In 2006 las nog 65 procent thuis af en toe een boek. In 2016 was dat 40 procent.
Deel bericht

Opinie | Gebruik smartphone juist wel op school

20.09.18
Doe smartphones op school niet in de ban, maar gebruik ze juist om jongeren iets te leren over de wereld waarin ze opgroeien, stelt mediawetenschapper Rob Leurs voor.
Deel bericht

Dood vier kinderen bij treinongeluk met bakfiets kinderopvang schokt Oss

20.09.18
Bij een ongeval op een bewaakte spoorwegovergang in Oss, waarbij een bakfiets van een kinderdagverblijf is betrokken, zijn vanochtend vier kinderen om het leven gekomen en twee zwaargewonden gevallen. De verslagenheid in Oss is groot.
Deel bericht

Onbegrip over onverwachte bezuinigingen

20.09.18
Na meer dan een jaar vol acties en stakingen in het basis- en speciaal onderwijs, komt het kabinet niet over de brug met nieuwe investeringen. In het mbo en hoger onderwijs roepen onverwachte tegenvallers het nodige chagrijn op. Een bloemlezing uit de reacties.
Deel bericht

Krimp duurt nog jaren, vooral in voortgezet onderwijs

20.09.18
Het aantal leerlingen in het primair onderwijs blijft zeker tot en met het schooljaar 2024-2025 dalen. In het voortgezet onderwijs zal sprake zijn van krimp tot en met 2031-2032. Dat blijkt uit de referentieraming OCW 2018. Lees verder ? The post Krimp duurt nog jaren, vooral in voortgezet ond...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)