‘Digitale geletterdheid met spoed in curriculum’

07.04.21
Aan het curriculum van het primair en voortgezet onderwijs moet met spoed digitale geletterdheid worden toegevoegd. Dat adviseert de Cyber Security Raad (CSR).
Deel bericht
(advertentie)

Kinderboekenweekgeschenk 2022 voor 't eerst in buitenlandse handen

06.12.21
Het Kinderboekenweekgeschenk wordt volgend jaar geschreven door de Australiërs Andy Griffiths en Terry Denton, bekend van de reeks De waanzinnige boomhut. Het is voor het eerst in de 68-jarige geschiedenis van de Kinderboekenweek dat een buitenlandse auteur en illustrator het geschenk verzorgen.
Deel bericht

[EduAd] Een sociale en veilige groep?

06.12.21
Een sociale en veilige groep? Waarin je verstorend gedrag kunt voorkomen? Probeer dé online methode voor sociaal-emotioneel leren kosteloos uit. Na de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie! Inclusief Burgerschap en Mediawijsheid.
Deel bericht

Leraar van het Jaar 2021: dit zijn de winnaars

06.12.21
Tijdens een spannende ontknoping die te volgen was via een livestream, zijn de winnaars van de Leraar van het Jaar-verkiezing bekendgemaakt. Met hun verkiezing zijn deze leraren het komende jaar ook ambassadeur van Leraar24.
Deel bericht

Kinderartsen oneens over vaccineren van kinderen onder de 12

05.12.21
Alle kinderen tussen de 5 en 11 jaar zouden een vaccin tegen corona moeten kunnen krijgen. Dat zeggen zowel de Vereniging van Jeugdartsen (AJN) als verschillende kinderartsen tegen Nieuwsuur.
Deel bericht

Blog | Vlaams onderzoek laat zien dat impact van Corona bij lagere schoolkinderen groot was

05.12.21
14% had tijdens lockdown niet elke dag voldoende te eten Kinderen in Vlaanderen na Corona-minder tevreden met hun leven en minder vertrouwen in de toekomst  Zo’n 15 landen waaronder Belgie (Vlaanderen) – Nederland ontbrak – onderzochten het afgelopen jaar de effecten van coro...
Deel bericht

[EduAd] De nieuwe afscheidsmusical 2022 van Benny Vreden: Wie steelt de show?

05.12.21
Bob Babbel en Shirley Shine presenteren een talentenjacht, maar de kijkcijfers zijn een drama. De zenderbazen gooien het format om en de show gaat door. Maar wie zijn die gemaskerde juryleden? En wat verbergen ze? Groep 8 gaat op zoek naar de antwoorden.
Deel bericht

Walvissen in de wind en meer fantastische uitvindingen

04.12.21
De natuur vormt een onuitputtelijke bron van inspiratie voor de mens. Dat laat Walvissen in de wind en meer fantastische uitvindingen uit de natuur zien. Hoewel de informatie over de afgeleide technische vindingen beperkt is, is deze uitgave als inspiratieboek voor kinderen, de wetenschappers van de toekomst, zeker geslaagd.
Deel bericht

België vervroegt kerstvakantie van basis- en kleuterscholen om corona

04.12.21
Kinderen op de basis- en kleuterscholen in België krijgen een week langer kerstvakantie vanwege de coronabesmettingen in het lager onderwijs en de uitval van personeel. Daarnaast moeten kinderen vanaf 6 jaar een mondkapje dragen, zowel op school als daarbuiten. Dit melden Belgische media.
Deel bericht

Onrust, soms chaos – maar alles is beter dan dat leerlingen weer naar huis moeten

03.12.21
Sinds deze week zijn er strengere coronaregels voor scholen. Ze leiden, naast alle besmettingen, tot chaotische situaties en enkele boze ouders.
Deel bericht

In deze klas moet het raam altijd open, zelfs als het vriest

03.12.21
Het is niet anders: het raam moet open om voor genoeg frisse lucht te zorgen. De kinderen van groep 8 van basisschool De Klister in Nieuw-Duinen hebben het natuurlijk wel koud, maar het raam moet toch echt open blijven.
Deel bericht

Aanvraag Groeifonds: Impuls Open Leermateriaal

03.12.21
Open leermaterialen vormen een rijke aanvulling op bestaande methodes. Met een verscheidenheid aan leermateriaal kunnen leraren beter inspelen op de behoeftes van hun leerlingen. Samen met publieke organisaties en scholen in het primair en voortgezet onderwijs willen we het gebruik van open leermate...
Deel bericht

Kinderen kiezen leukste museum

03.12.21
Het Discovery Museum in Kerkrade is door kinderen verkozen tot leukste museum. Het museum kreeg gemiddeld een 9,2 en mag zich nu een jaar lang hét Kidsproof Museum 2022 van Nederland noemen.
Deel bericht

Opinie | Te vaak laten antipestprogramma’s scholen aan hun lot over

03.12.21
De effectiviteit van antipestprogramma’s is teleurstellend. Van de pestslachtoffers wordt 20 procent ná de programma’s nog steeds gepest. Vaak verslechtert de situatie zelfs na de programma’s.
Deel bericht

Commissiedebat onderwijs en digitalisering: Meldplicht voor scholen na hack

03.12.21
Er komt een meldplicht voor scholen en besturen in het primair en voortgezet onderwijs die gehackt zijn of die getroffen zijn door een ransomwareaanval. Minister Slob maakte dat 1 december 2021 bekend in het commissiedebat onderwijs en digitalisering.
Deel bericht

Deze scholen gaan meesters en juffen zélf testen op corona: ‘Hoe eerder ik ze terug heb voor de klas, hoe liever’

03.12.21
Scholenkoepel O2A5 gaat vanaf volgende week zelf het personeel testen op corona, omdat het bij de GGD lang duurt voor er plaats is. ,,Dan kan het zo maar drie dagen duren voor een leerkracht weer voor de klas staat en dat is een ernstig probleem.’’
Deel bericht

Ouders boos om ‘snotneuzenbeleid’ basisschool: ‘Soms lopen gemoederen hoog op’

03.12.21
Basisscholen hebben sinds afgelopen maandag te maken met strengere coronaregels, maar ze mogen wél openblijven. Hoe is de eerste week verlopen?
Deel bericht

In de weer met een lasersnijmachine of VR-bril: TechExplore24 wil kinderen enthousiast maken voor techniek

02.12.21
Het ene groepje leerlingen staat met een VR-bril op ‘vlinders’ te vangen, het andere is heel geconcentreerd in de weer met een lasersnijmachine. Geloof het of niet, hier staan de techneuten van de toekomst. Welkom bij TechExplore24, het project dat Rivierenland-breed leerlingen uit zowel basis- als voortgezet onderwijs enthousiast wil maken voor de technische beroepen.
Deel bericht

ABP verhoogt pensioenen niet

02.12.21
Gepensioneerden bij pensioenfonds ABP krijgen volgend jaar niet meer pensioen. Het ABP is niet in staat de pensioenen te verhogen, omdat hun financiële positie dit niet toelaat. De premie voor werkenden en werkgevers verandert niet.
Deel bericht

Kinderen halen recordbedrag op voor Grote Clubactie

02.12.21
Nog nooit haalden kinderen voor de Grote Clubactie zoveel geld op als dit jaar. 10.756.383 euro, om precies te zijn, meer dan 10,7 miljoen euro dus. Daarvoor zijn 3,6 miljoen loten verkocht. Veel kinderen uit heel Nederland hebben voor hun sportclub loten verkocht.
Deel bericht

Corona leidt volgens minister tot chaos in scholen Vlaanderen

02.12.21
Door een te hoog aantal coronabesmettingen en zieke kinderen en leerkrachten zijn 115 scholen van het Nederlandstalig onderwijs in Vlaanderen en Brussel gesloten, meldt het Vlaamse ministerie van Onderwijs. In totaal 4000 kinderen zitten daardoor thuis.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)