In de gloria: een betoverende manier om Bijbelverhalen aan kinderen door te geven

29.03.23

[EduAd] Uitgeverij Kwintessens heeft de kinderbijbel In de gloria uitgebracht, een boek dat kinderen op een unieke manier laat kennismaken met Bijbelverhalen. In de gloria is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en bevat zestig verhalen. Deze verhalen worden aangevuld met prachtige illustraties die uitnodigen om niet alleen te luisteren, maar de verhalen ook te bekijken en te verkennen.

In de gloria vertelt het verhaal van God en de mens. De verhalen zijn zo verteld dat kinderen erin mee kunnen gaan, terwijl het karakter van de Bijbel behouden blijft. Voor de voorlezers is er per verhaal een korte toelichting opgenomen om het verhaal in de context te plaatsen.

De auteur, Bara van Pelt, is een expert in vertellen. Ze heeft de Bijbelverhalen zo geschreven dat kinderen er helemaal in mee kunnen gaan. De sfeervolle illustraties van Willemke Brouwer geven de kinderen de kans om de verhalen in beeld verder te verkennen.

De 5 bijzonderheden die In de gloria zo uniek maken
1. Het boek nodigt uit om de verhalen uit de Bijbel te verkennen op een eigentijdse en begrijpelijke manier, terwijl de oorspronkelijke boodschap intact blijft.
2. De prachtige illustraties bieden een extra laag om de verhalen te verkennen en te begrijpen. Ze dagen kinderen uit om te kijken en na te denken over wat er wordt verteld in de verhalen.
3. In de gloria laat kinderen kennismaken met verhalen die al eeuwenlang mensen raken en inspireren. De geloofsverhalen geven richting aan het leven en bieden handvatten om het geloof te begrijpen en te beleven.
4. De Bijbelverhalen maken deel uit van de wereldliteratuur en hebben de taal verrijkt. Componisten, dichters, schrijvers en schilders hebben zich door deze verhalen laten inspireren en beïnvloeden. Door deze verhalen aan kinderen te vertellen, neemt u ze mee in een rijke culturele traditie.
5. Voor de voorlezer zijn er korte en toegankelijke toelichtingen opgenomen over de context van elk verhaal, zodat ouders en opvoeders de verhalen op een betekenisvolle manier kunnen delen met kinderen.

Kortom, In de gloria is een onmisbare kinderbijbel die kinderen en volwassenen uitnodigt om de rijkdom en betekenis van de Bijbelverhalen te ontdekken en te verkennen.

Deel bericht
(advertentie)

Meer werken oké, maar dan wel meer geld

30.05.23
Eén op de drie werkenden in Nederland wil meer uren werken als daar een hogere beloning tegenover staat. Dat meldt De Nederlandsche Bank op basis van een enquête onder 1.300 werkenden.
Deel bericht

Nieuwsbrief inspectie: De versterking van ons toezicht

30.05.23
In deze nieuwsbrief leest u hoe we het toezicht in het funderend onderwijs en het mbo versterken. We vertellen wat er voor scholen en besturen verandert vanaf 1 augustus.
Deel bericht

Digitale hulpmiddelen verbinden zieke leerlingen met de klas

30.05.23
Ook zieke kinderen hebben recht op onderwijs. Daarom zijn scholen verplicht onderwijs te regelen voor langdurig zieke leerlingen. Met behulp van digitale middelen kunnen ze bij hun klas betrokken blijven. KlasseContact en AV1 zijn voorbeelden van tools die zorgen voor verbondenheid tussen de zieke leerling en zijn klas.
Deel bericht

Elke leerling moet mee kunnen op schoolreis, vindt Scholen aan Zee. En dus komt er een speciaal ’solidariteitsfonds’

30.05.23
Scholen aan Zee heeft een speciaal fonds in het leven geroepen, zodat leerlingen waarvan de ouders weinig geld hebben toch mee kunnen op schoolreis.
Deel bericht

Minderjarige opgepakt voor een bedreiging van een school via sociale media

30.05.23
De politie heeft maandagochtend een minderjarige jongen aangehouden nadat hij een paar dagen geleden op sociale media een Rotterdamse school bedreigde. Volgens de politie gaf de bedreiging veel onrust bij de school, ouders en leerlingen. Vanwege de leeftijd en wie de verdachte is, is in overleg met het Openbaar Ministerie en ouders besloten dat de jongen een alternatieve straf krijgt.
Deel bericht

Audio | Waarom geven we kinderen niet gewoon goed te eten op school?

29.05.23
Als het broodtrommeltje vervangen zou worden door een gezonde schoollunch, zouden kinderen gezonder worden én hebben kinderen meer gelijke kansen. Dat laat onderzoek in Zweden zien. In Zweden krijgen kinderen al jaren een gezonde lunch op school. Het probleem is dat ouders niet van het broodtrommeltje af willen.
Deel bericht

Geboren in een gevangenis, nu is Aurora (18) op weg naar het prestigieuze Harvard

29.05.23
Geboren in een gevangenis en nu met haar diploma op zak naar een van de meest prestigieuze universiteiten van de Verenigde Staten. De 18-jarige Aurora Sky Castner bewijst dat met een minder goede start, maar met wat hulp, zelfs de zotste dromen haalbaar zijn.
Deel bericht

Tientallen Haagse bedrijven één dag onder leiding van kinderen

29.05.23
Elk jaar geeft de organisatie JINC scholieren uit het basisonderwijs en vmbo de kans om één dag plaats te nemen op de stoel van een directeur, CEO of politicus tijdens het event 'Baas van Morgen'.
Deel bericht

Lector Chiel van der Veen is bezig kansengelijkheid in Almere te verbeteren

29.05.23
Het onderwijs kent veel uitdagingen. Chiel van der Veen, lector aan Hogeschool Windesheim in Almere gaat aan de slag om de kwaliteit en toegankelijkheid van het onderwijs aan te pakken. De grootste uitdaging is het verbeteren van de kansengelijkheid voor alle kinderen en jongeren in Almere.
Deel bericht

Woedeaanvallen leren beteugelen is hard werken

27.05.23
Dennis Wiersma, de minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs belooft beterschap. Hij geeft toe last te hebben van woedeaanvallen en krijgt van zijn eigen partij nog één kans zijn leven te beteren. De belofte komt nadat meerdere klachten van medewerkers en oud- medewerkers naar buiten kwamen. Maar hoe verander je zo’n patroon van woede-uitbarstingen?
Deel bericht

Zoveel salaris verdienen leraren die nu dreigen te staken

26.05.23
Indien de vakbonden en de Rijksoverheid niet tot een akkoord komen voor 16 juni, duurt de zomervakantie waarschijnlijk langer dan normaal. Zowel de docenten in het primair als in het voortgezet onderwijs eisen een betere verloning en dreigen met een collectieve staking zodra leerlingen terug naar de schoolbanken moeten. Maar hoeveel salaris verdienen deze leraren momenteel?
Deel bericht

Looneis 12%: minister tempert verwachtingen

26.05.23
Onderwijsminister Dennis Wiersma gaat de looneis van 12% van onderwijsvakbonden bespreken met het kabinet, maar hij meldt er direct bij dat hij de verwachtingen hierover wil temperen.
Deel bericht

Engels wordt basisschoolvak in Marokko

26.05.23
Vanaf het schooljaar 2023-2024 wordt Engels een verplicht vak op alle basisscholen in Marokko. Dat heeft het ministerie van Nationaal Onderwijs, Basis- en Voortgezet Onderwijs en Sport bekendgemaakt.
Deel bericht

Prinses Laurentien prijst extra aandacht voor basisvaardigheden op Deurnese scholen

26.05.23
Tijdens een studiemiddag van scholengemeenschap IVO Deurne en het Willibrord Gymnasium werd woensdag in Cultuurcentrum Deurne gesproken over de 3,8 miljoen euro die in het Deurnese onderwijs wordt ingezet om basisvaardigheden van scholieren zoals taal en rekenen te verbeteren.
Deel bericht

'Ondanks voedselsteun op scholen nog steeds kinderen met honger in de klas'

26.05.23
Veel kinderen zitten nog steeds met een lege maag in de klas, ondanks voedselsteunmaatregelen van het kabinet. Dat zei Nicole van Batenburg van het Rode Kruis in het NOS Radio 1 Journaal. "We kunnen veel kinderen helpen, maar zien ook dat heel veel kinderen buiten de boot vallen."
Deel bericht

Izabella (4) vergeten in bus na schoolreisje: ‘Niemand had het door’

26.05.23
Een meisje van 4 jaar oud uit Eindhoven is donderdag na haar schoolreisje in Uden vergeten in de bus. Het kind was in slaap gevallen en niemand had door dat ze nog in de bus zat, toen de chauffeur naar Helvoirt reed om een andere groep op te halen. Na een paar minuten werd het kind plotseling vermist.
Deel bericht

Onderwijsinspectie tegen plannen Wiersma weekendscholen

26.05.23
Minister Dennis Wiersma van primair en voortgezet onderwijs streeft ernaar weekendscholen die zogeheten ‘extremistische ideeën’ verspreiden te kunnen sluiten. Hoewel Wiersma de onderwijsinspectie wil betrekken bij het toezicht op deze scholen, is de inspectie tegen zijn plan.
Deel bericht

Rekensommen maken en intussen een bal gooien. Leerlingen De Dijk oefenen alvast met ’bewegend leren’

26.05.23
Leren door te bewegen moet veel leuker zijn, denken ze bij basisschool De Dijk in Den Helder. Daarom start de school komend schooljaar met ’bewegend leren’. Leerlingen leren vaardigheden en het automatiseren van sommen of taal, door ondertussen met een bal te gooien of op de grond te stampen.
Deel bericht

PvdA wil verplichte seksuele voorlichting van basisschool tot universiteit

26.05.23
Als het aan de PvdA ligt, zullen universiteiten het initiatief van de Universiteit Maastricht volgen door een verplicht curriculum seksuele voorlichting in te voeren. Hoewel minister Dijkgraaf niet zo ver wil gaan, kondigt hij wel de oprichting van een regieorgaan aan en zullen de rechten van studenten met betrekking tot seksuele veiligheid beter worden beschreven.
Deel bericht

Hoe scholen om zouden moeten gaan met online bedreigingen: 'Het lijkt wel een challenge ...'

26.05.23
Het lijkt online dreigementen te regenen aan het adres van scholen. Bijna 20 scholen in Amsterdam hebben ermee te maken en verschillende sloten daarom hun deuren al. Wat is verstandig om te doen als schoolleider? "Sluiten is echt een grote stap."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)