Autismeweek 2012

21.03.12
Om aandacht te geven aan Wereld Autisme Dag (2 april) organiseren de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds de Autismeweek 2012 van 31 maart t/m 6 april 2012.
Deel bericht

[EduAd] Event voor jonge onderwijsprofessionals: ENERGIZER!

19.09.17
Zin in een inspirerende én ontspannen middag? Kom op 11 november naar hét event voor jonge onderwijsprofessionals van CNV Onderwijs: ENERGIZER! Met Tim Douwsma als gastheer.
Deel bericht

Amsterdam trekt 15 miljoen uit voor speciaal onderwijs

15.09.17
De gemeente Amsterdam trekt 15 miljoen euro uit om kinderen in het speciaal onderwijs tegemoet te komen. Vanaf volgend schooljaar houdt het speciaal onderwijs meer geld over voor onderwijs.
Deel bericht

Duiktank voor kids met een beperking

14.09.17
Duikschool MaiDiving geeft jongeren met een beperking letterlijk de kans om een duik in het diepe te nemen. Vanaf maandag staat er voor de St. Mattheusschool een ronde duiktank.
Deel bericht

Gewoon Speciaal ICT netwerkbijeenkomst

14.09.17
Gewoon Speciaal ICT is een landelijk netwerk van en voor ICT-Coördinatoren en iCoaches in het Speciaal Onderwijs. Hierbij worden door de deelnemers kennis en ervaringen 'good practice' uitgewisseld m.b.t. gebruik van ICT als middel bij het onderwijs aan leerlingen met speciale ondersteuningsbehoeften.
Deel bericht

Gevoelige gegevens 1800 kwetsbare kinderen op straat

05.09.17
Gevoelige gegevens van bijna 1800 kwetsbare kinderen zijn op straat beland. Het gaat om gedetailleerde informatie, zoals huisadressen en roostertijden van leerlingen in het speciaal onderwijs, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
Deel bericht

'Maartenschool speelde op de emotie en incasseerde onterecht honderdduizenden euro's'

04.09.17
De Sint Maartenschool in Ubbergen heeft jarenlang onterecht honderdduizenden euro's geïncasseerd die mede bedoeld waren voor passend onderwijs op andere scholen in de regio Nijmegen. Zonder te toetsen of het wel nodig was, is geld overgemaakt naar de school voor ondersteuning.
Deel bericht

'Lieve Koning, ik kom niet'

04.09.17
Ieder jaar staat Stijn op Prinsjesdag langs de route van de koets. Dit jaar niet. De jongen krijgt geen vrij van school. Zijn moeder scheef de koning namens hem een brief.
Deel bericht

Docent zou op eigen school 30 mille verduisterd hebben

02.09.17
Een 45-jarige man uit Doetinchem wordt verdacht van het verduisteren van 30.000 euro bij zijn voormalige werkgever Scholengemeenschap Harreveld. Vrijdag kwam hij niet opdagen op zijn rechtszaak, waarna de rechter besloot de behandeling op te schuiven naar december.
Deel bericht

Uniek onderwijsconcept in Nunspeet

31.08.17
Het Junior College is een samenwerking tussen de Verschoorschool en het Nuborgh College. Er is een samenwerking ontstaan om een nieuw onderwijsconcept te ontwikkelen. Dit houdt in dat er een doorgaande leer- en zorglijn is tussen het speciaal basisonderwijs en het regulier voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Samen naar School klas voor het eerst officieel onderwijs

30.08.17
De Samen naar School klas van Stichting KanZ in Heerhugowaard zet een belangrijke stap. Twee jaar na de oprichting van deze klas worden de kinderen met meervoudige beperkingen formeel ingeschreven als leerling op de Montessorischool in Heerhugowaard, waarmee tot dusver informeel werd samengewerkt. De Samen naar School Klas wordt nu een vast onderdeel van deze school.
Deel bericht

Nieuwe website: www.beschutaandebak.nl

28.08.17
Het Ministerie van SZW heeft, zoals we in het voorjaar hebben aangekondigd, een nieuwe website gelanceerd tbv het nieuwe beschut werk: www.beschutaandebak.nl
Deel bericht

Nieuwe onderzoeken Peil.onderwijs gestart

12.08.17
In april 2017 zijn twee nieuwe peilingsonderzoeken van start gegaan als onderdeel van Peil.onderwijs: Engels einde basisonderwijs en Mondelinge taalvaardigheid einde speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs (voormalig cluster 4)
Deel bericht

Moeder richt opvang op voor autistische kinderen die niet naar school kunnen

07.08.17
Culemborg krijgt een nieuwe opvang voor kinderen die door autisme niet naar school kunnen. Andere vestigingen zitten ook al in de planning. Gemeente en Rijk zijn enthousiast. Oprichter is Marieke Stolte, moeder van een dochter met autisme. De bedoeling is dat Linawijs in de watertoren komt.
Deel bericht

Unieke school op Bali voor kinderen met down

05.08.17
Veel mensen met een verstandelijke beperking leiden op Bali een verborgen bestaan. Een Delftenaar zette er een schoolproject op voor kinderen met down.
Deel bericht

Groningse kinderen leggen langste weg af naar basisschool

04.08.17
Basisschoolkinderen in Groningen moeten, van alle kinderen in Nederland, gemiddeld de langste afstand naar het gebouw afleggen.
Deel bericht

Grens ontheffing eindtoets iets verhoogd

18.07.17
De grens wanneer leerlingen wel en niet verplicht zijn een eindtoets te maken, is iets opgehoogd. Voortaan hoeven leerlingen met een IQ lager dan 75 deze toets niet te maken. Eerder werd een IQ van 70 aangehouden. De Wet op het primair onderwijs is hierop aangepast.
Deel bericht

81 kandidaat Excellente scholen 2017

13.07.17
De zomervakantie staat voor de deur en we zijn ongeveer halverwege de procedure Excellente Scholen 2017. De inspectieonderzoeken naar de waardering ‘Goed’ zijn inmiddels afgerond en het definitief aantal kandidaat Excellente scholen 2017 is bekend: 81! Deze scholen worden in september, oktober e...
Deel bericht

Chauffeur van Kiki uit Almelo had tijdens dollemansrit last van hypo

13.07.17
De taxi-chauffeur, die een dollemansrit maakte met drie leerlingen en pas in Duitsland stopte, is diabetespatiënt en had zeer waarschijnlijk last van een hypo. De man kan zich niets meer herinneren en zit nu gebroken thuis.
Deel bericht

Kwetsbaar kind in Rotterdam blijft vaker thuis

10.07.17
Een groeiende groep kwetsbare kinderen belandt in Rotterdam op de bank, omdat scholen en jeugdzorg naar elkaar wijzen.
Deel bericht

Workshop: Werken met Leerlingvolgsystemen vso/pro

10.07.17
Voor beginnende gebruikers van de Cito Leerlingvolgsystemen vso/pro geeft Cito een workshop 'Werken met ...' In deze gratis workshops krijgt men handige tips en trucs en hoort men hoe andere gebruikers ermee werken. Deelnemers dienen de handleiding te kennen.
Deel bericht