Leerlingen speciaal onderwijs naar theater

06.04.12
Alle vijfhonderd leerlingen van het speciaal basisonderwijs SAM in Doetinchem zijn woensdag 25 april te gast in de grote zaal van de Doetinchemse schouwburg. Daar worden ze getrakteerd op een voorstelling van muziektheatergroep Warboel.Het uitje is een cadeau van de nieuwe stichting 'Vrienden van SAM'. De leden proberen door sponsoring middelen binnen te halen ten behoeve van de kinderen.
Deel bericht

Verstandelijk en fysiek beperkte kinderen naar gewone school

20.10.17
Volgend jaar kunnen verstandelijk en lichamelijk beperkte kinderen naar een gewone school. Ook Amsterdam krijgt een 'Samen naar School'-klas.­
Deel bericht

Arie Slob, een kwaliteitspoliticus met bewezen hart voor onderwijs

20.10.17
Na amper twee jaar Zwolle keert Arie Slob (55) terug in de Haagse politiek. Als minister van onderwijs. Een verrassing. Hoewel? ,,Misschien was deze ministerspost wel zijn droom, zijn vergezicht."
Deel bericht

Virtual Reality biedt veel mogelijkheden in speciaal onderwijs

18.10.17
Er gingen maar drie handen omhoog bij de vraag wie er op school al gewerkt had met VR, virtual reality. Terwijl de bijeenkomst op de Koetsveldschool in Den Haag toch bij uitstek de plek was waar je meer handen had verwacht.
Deel bericht

[EduAd] Event voor jonge onderwijsprofessionals: ENERGIZER!

18.10.17
Zin in een inspirerende én ontspannen middag? Kom op 11 november naar hét event voor jonge onderwijsprofessionals van CNV Onderwijs: ENERGIZER! Met Tim Douwsma als gastheer.
Deel bericht

[EduAd] Congres Gedragsproblemen 3.0 op 2 november 2017 in Ede

16.10.17
Een geheel nieuwe versie van dit succesvolle congres: op een praktische manier komt aan de orde hoe je als leraar en leerlingbegeleider om kunt gaan met kinderen die probleemgedrag vertonen. Hoe je orde houdt in de klas en hoe je omgaat met specifiek gedrag bij stoornissen als Autisme, ADHD en ODD.
Deel bericht

WOSO – nieuw profiel Master Educational Needs

12.10.17
Op een conferentie van de WOSO-instellingen (de drie hogescholen, die voorheen de opleidingen voor speciaal onderwijs verzorgden) werd een nieuw profiel gepresenteerd van de nieuwe Masteropleiding voor Educational Needs.
Deel bericht

Onderwijs aan ernstig meervoudig beperkt kind rechtstreeks bekostigd

11.10.17
Het onderwijs aan kinderen met een ernstig meervoudige beperking moet rechtstreeks aan de school bekostigd worden. Dat staat in het regeerakkoord. Speciale scholen en ouders, die hier jarenlang voor streden, zijn positief, maar ontkurken de champagne pas als bekend is hoe dit plan wordt uitgewerkt.
Deel bericht

Leraren willen opnieuw staken

10.10.17
Basisschoolleraren nemen geen genoegen met de 720 miljoen euro die Rutte III extra uittrekt voor het verhogen van de salarissen en verlagen van de werkdruk. Ze kondigen aan in november twee dagen te gaan staken.
Deel bericht

Regeerakkoord: belangrijkste punten op een rij

10.10.17
Het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en Christenunie heeft vanmiddag een regeerakkoord gepresenteerd met 1,5 miljard euro aan structurele investeringen in het onderwijs. Maar bij de extra middelen voor lerarensalarissen en werkdrukverlaging in het primair onderwijs schuilt er een addertje onder het gras.
Deel bericht

Hét Congres - de inschrijving is geopend

10.10.17
Op vrijdag 24 november organiseren we Hét Congres op congrescentrum Papendal. Hét Congres is een landelijk onderwijscongres. Het onderwijs aan leerlingen die extra zorg en aandacht nodig hebben staat centraal.
Deel bericht

(V)SO | Christa Rietberg uitgeroepen tot Leraar van het Jaar

07.10.17
Christa Rietberg, gymdocent op de Aventurijn in Almere, heeft zaterdag de prijs Leraar van het Jaar gewonnen. Ze kreeg de onderscheiding binnen de categorie Speciaal Onderwijs/ Voortgezet Speciaal Onderwijs.
Deel bericht

Cito zoekt experts uit het veld

06.10.17
Cito heeft in samenwerking met leerkrachten een instrument ontwikkeld dat het sociaal emotioneel functioneren bij zeer moeilijk lerende kinderen (zml) in het so en vso in kaart brengt. Met dit instrument kunnen leerkrachten in kaart brengen welke specifieke aspecten van het sociaal emotioneel functi...
Deel bericht

Conferentie 21e-eeuwse vaardigheden

06.10.17
Op 23 november 2017 organiseert SLO de conferentie over 21e-eeuwse vaardigheden. Tijdens deze conferentie wordt u op actieve wijze geïnformeerd over de 21e-eeuwse vaardigheden. U maakt kennis met de inhouden en conceptleerlijnen en wat dit kan betekenen voor uw onderwijs.
Deel bericht

Zeker 60.000 stakers op manifestatie Zuiderpark

05.10.17
Bij de protestmanifestatie in het Zuiderpark in Den Haag zijn al zeker 60.000 juffen en meesters aanwezig. Volgens de organisatie zijn er nog mensen onderweg. De manifestatie is om 13.00 uur begonnen.
Deel bericht

Gevoelige gegevens van nog eens 4100 kwetsbare kinderen op straat

03.10.17
Nog eens 35 gemeenten zijn de fout in gegaan met de verwerking van privacygevoelige informatie van kinderen in het speciaal onderwijs. Namen, huisadressen, geboortedata, medische gegevens, telefoonnummers en schooladressen van kwetsbare kinderen zijn bij aanbestedingen voor speciaal leerlingenvervoer openbaar gepubliceerd.
Deel bericht

'Sommige kinderen zijn beter af op speciaal onderwijs'

30.09.17
Zorgleerlingen lopen achter en vinden weinig aansluiting in de klas. Driekwart van de basisschoolleraren heeft kinderen in de klas die in hun ogen beter af zouden zijn op het speciaal onderwijs.
Deel bericht

Scholen sluiten massaal de deuren

29.09.17
Ruim de helft van de Nederlandse scholen in het primair onderwijs, ongeveer 58 procent, heeft zich intussen aangemeld voor de staking op 5 oktober. Dat blijkt uit het overzichtskaartje op de website van het PO-front waar nog steeds scholen bijkomen.
Deel bericht

Nu ook voor Speciaal Onderwijs: Muziek-Methodeproeverij

28.09.17
Op zaterdag 25 november wordt voor de tweede keer i.s.m. het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) de Methodeproeverij Muziek PO.
Deel bericht

Verplicht naar de Nachtwacht

28.09.17
Scholen moeten al hun leerlingen tijdens hun schoolcarrière minstens één keer een bezoekje laten brengen aan de Haagse Tweede Kamer en het Rijksmuseum in Amsterdam. De vier formerende partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben daarover afspraken gemaakt, melden bronnen aan De Telegraaf.
Deel bericht

Nieuw: toolkit sexting van L.O.V.E Online

27.09.17
Vandaag introduceren Soa Aids Nederland en Bureau Jeugd en Media samen met Rutgers en anderen L.O.V.E Online. Een toolkit voor het praktijkonderwijs en vmbo over sexting, grooming en online veiligheid.
Deel bericht