Nu ook online sommen genereren met de webtool Sommenmaker.nl

26.11.19

De populaire webtool Sommenmaker.nl, waarmee leerkrachten rekenwerkbladen samenstellen, is uitgebreid met de mogelijkheid om sommen te genereren die online gemaakt kunnen worden.

Sommenmaker.nl is in eerste instantie gericht op leerkrachten en remedial teachers die extra oefenstof zoeken voor hun leerlingen, maar ook ouders gebruiken de tool om hun kinderen te ondersteunen. Naast de mogelijkheid om werkbladen te printen, kunnen er nu dus ook online sommen worden gegenereerd.

Na het samenstellen kan de gebruiker de URL die naar de sommen verwijst opslaan voor later gebruik of eenvoudig toevoegen aan de bekende tool Yurls . Ook is het mogelijk een QR-code te genereren. Handig als je met tablets werkt in de klas. De leerling scant de QR-code en gaat meteen naar de oefening die specifiek voor hem/haar of de klas werd samengesteld. Thuis oefenen met tablet of mobiel kan natuurlijk ook.

Naast de basissommen kunnen er ook sommen met tafels en deeltafels worden gegenereerd, maar ook diverse type stipsommen en sommen met negatieve getallen. Ook het cijferend rekenen kan geoefend worden, inclusief de staartdeling.

Eerder dit jaar werd ook Klokrekenen.nl voorzien van de mogelijkheid om online te kunnen oefenen. Leerkrachten uit België, waar het klokkijken op een andere manier wordt aangeleerd, kunnen terecht op Klokrekenen.be.

Onlangs verscheen in NRC een artikel met de titel ‘Oefenen, oefenen, oefenen. Waarom voorzien rekenmethodes daar niet in?‘ Zowel Sommenmaker.nl als ook Klokrekenen.nl voorzien dus in die behoefte.
Deel bericht
(advertentie)

Leerlingen praktijkschool gaan naar mbo voor gratis ov-kaart, scholen bezorgd

27.02.20
Praktijkscholen voor kwetsbare middelbare scholieren maken zich zorgen over leerlingen die voortijdig overstappen naar het mbo. De scholieren laten zich verleiden door een gratis ov-kaart. Om uitval te voorkomen wil het praktijkonderwijs zelf de mbo 1-opleiding bieden, maar dat lukt niet overal.
Deel bericht

Studiedag rondom onderwijs voor leerlingen met downsyndroom op (V)SO

26.02.20
Op vrijdag 27 maart 2020 organiseert de Stichting Down Syndroom een studiedag rondom onderwijs voor leerlingen met downsyndroom op het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs.
Deel bericht

Nieuwe rekeninstrumenten meerjarenbegroting sbo en (v)so

24.02.20
Wij hebben nieuwe rekeninstrumenten online gezet. Het betreft rekeninstrumenten voor de meerjarenbegroting in de sectoren speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs.
Deel bericht

Fouilleren en cameratoezicht: scholenkoepel pakt wapenbezit aan

21.02.20
Scholen voor leerlingen met gedragsproblemen slaan alarm vanwege het wapenbezit onder leerlingen, dat volgens de scholen fors is toegenomen. Om het dragen van messen tegen te gaan, zetten ze onder meer extra cameratoezicht in en gaan ze waar nodig leerlingen fouilleren.
Deel bericht

Hartverwarmende actie: om dwerggroei gepeste Quaden (9) mag naar Disneyland

21.02.20
Quadens moeder zette de video van haar huilende zoon online om de effecten van pesten te laten zien en om van anderen te horen wat ze eraan kon doen. Zij wilde met de video ook scholen tonen dat ze leerlingen moeten leren hoe ze met gehandicapte kinderen om moeten gaan en dat ze hard op moeten treden tegen pesters.
Deel bericht

Smartwatches voor leerlingen in het speciaal onderwijs: een goed plan?

19.02.20
In deze podcast-aflevering staat de smartwatch in het speciaal onderwijs centraal. Centrale vraag: Is het een goed idee om leerlingen met een gedragsstoornis en/of psychische problematiek een smartwatch te laten dragen die hun fysieke toestand (zoals hartslag en bloeddruk) monitort? Zo ja, is dit et...
Deel bericht

Campagne ‘werken in het onderwijs, de baan van het leven’ van start

13.02.20
Werken in het onderwijs is net zo mooi, heftig, dankbaar en veelzijdig als het leven zelf. Dat is het idee achter de campagne: ‘Werken in het onderwijs. De baan van het leven.’ Diverse partijen, waaronder de AVS, andere vakbonden, gemeenten en het ministerie van OCW willen samen het imago van we...
Deel bericht

Nieuw experiment om zorgleerlingen in gewone klas te houden

13.02.20
Er komt een nieuw experiment om leerlingen van speciale en reguliere scholen meer te mengen. Daarmee wil onderwijsminister Slob ontdekken wat er nodig is om meer kinderen die extra hulp nodig hebben in de gewone klassen te houden.
Deel bericht

Omstanders filmen zware mishandeling van tiener bij middelbare school

12.02.20
Omstanders hebben op 5 februari de zware mishandeling van een dertienjarig meisje voor een middelbare school in Eindhoven gefilmd en de video verspreid via sociale media, maakte de politie dinsdag bekend. Een vijftienjarige verdachte meldde zich kort na het incident zelf bij de politie en is aangehouden.
Deel bericht

Gratis Rotterdampas voor 12.000 leraren

11.02.20
Leraren in het Rotterdamse onderwijs krijgen de Rotterdampas cadeau, als blijk van waardering voor hun inzet. Dit jaar is de pas ook voor leraren met een tijdelijk contract. Deze pas is niet alleen voor leraren en pedagogisch medewerkers in de voor- en vroegschoolse educatie, maar bijvoorbeeld ook voor onderwijsassistenten en conciërges in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en de instructeurs van het mbo.
Deel bericht

Op deze scholen krijgen leerlingen de beste en leukste sekslessen

11.02.20
Hoe geef je goede seksuele voorlichting aan tieners? In de week voorafgaand aan Valentijnsdag zetten stichting Rutgers en Soa Aids Nederland vier scholen in het zonnetje, die het goede voorbeeld geven in hun aandacht voor seksualiteit en relaties.
Deel bericht

[EduAd] Een sociaal veilige school? Start na de voorjaarsvakantie

10.02.20
Start na de voorjaarsvakantie met een proefabonnement Kwink voor de hele school! U kunt Kwink gratis uitproberen tot aan de meivakantie! Kwink is preventief tegen pesten. Geïnspireerd op het boek Groepsplan Gedrag.
Deel bericht

Waarom juist in het speciaal onderwijs het aantal leerlingen toeneemt

07.02.20
Naast het lerarentekort kampt het speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs ook nog eens met een toename van het aantal leerlingen. Dit terwijl het reguliere basisonderwijs en voortgezet onderwijs wel in leerlingaantal dalen. Hoe kan dat?
Deel bericht

'Meer samenwerking leidt tot minder thuiszitten'

06.02.20
Steeds meer thuiszitters keren terug naar school, doordat betrokken partijen in de regio beter samenwerken. Dat schrijft minister Arie Slob van Onderwijs aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

IPON 2020 geopend

05.02.20
Woensdag 5 en donderdag 6 februari is het in de Jaarbeurs Utrecht tijd voor IPON 2020. Ook op de tiende editie van dit twee jaarlijkse event voor het onderwijs wordt volop aandacht besteed aan innovatie en ICT.
Deel bericht

Wie verdient de titel ‘Leraar van het jaar 2021/2022’?

04.02.20
Leraren in Nederland erkennen, waarderen en positief aanmoedigen, dat doet De Leraar van het Jaar verkiezing. Sinds de eerste Leraar van het Jaar binnen het voortgezet onderwijs in 1999 de trofee ontving van de Minister van Onderwijs, volgden vele Leraren van het Jaar uit het primair onderwijs, middelbaar beroeps en het speciaal onderwijs.
Deel bericht

‘Meervoudig gehandicapt kind kan vaak niet naar school’

04.02.20
Voor veel kinderen met een meervoudige handicap is naar school gaan geen optie. Ook zijn er bij ouders veel onduidelijkheden over de kosten van zorg en onderwijs.
Deel bericht

Meer aandacht voor thuiszitters

31.01.20
In 2019 gingen er 2480 leerlingen die langer dan drie maanden thuis zaten terug naar school. Dat zijn er 339 meer dan in het jaar daarvoor. Er wordt dus voor steeds meer kinderen een oplossing gevonden. Tegelijkertijd groeide ook het aantal thuiszitters.
Deel bericht

‘Het slaat toch nergens op dat leraren in het speciaal onderwijs minder betaald krijgen’

30.01.20
Nee, ze staken niet. Op Zuiderbos, school voor speciaal onderwijs in Vught. Het gaat de docenten daar vooralsnog ook niet om meer geld, wel om evenveel loon als hun vakbroeders in het gewone voortgezet onderwijs. Hun boodschap: álle docenten zijn gelijk en moeten hetzelfde betaald krijgen.
Deel bericht

Hoe een meisje van dertien een werkbezoek van D66 betovert

23.01.20
India werkt nu vier jaar met de spraakcomputer en ze zit zo’n beetje op het niveau van groep acht van de basisschool. Wat – ik zeg het nog één keer – indrukwekkend is. Grote vraag: wat komt hierna?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)