Check hoeveel NPO-geld jouw school krijgt

30.06.21
Onderwijspersoneel uit het primair en voortgezet onderwijs kan vanaf vandaag via een tool zien hoeveel geld hun school in het nieuwe schooljaar ontvangt vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO).
Deel bericht
(advertentie)

Ook scholen enthousiast over digitaal platform Stamtafel

03.08.21
Volgens recente cijfers zijn inmiddels negentigduizend mensen aangesloten bij het sociale zorg platform, waarbij verbinding en communicatie de sleutelwoorden zijn. Ook scholen uit het speciaal onderwijs tonen een toenemende belangstelling.
Deel bericht

Nieuwe wet in België moet inclusief onderwijs verbeteren

27.07.21
Vrijwel gelijktijdig met Nederland werd in België in 2015 de stap naar passend onderwijs gezet die voor meer inclusie moest zorgen. Leerlingen met een beperking zouden voortaan ook op reguliere scholen terechtkunnen in plaats van alleen in het speciaal onderwijs. Maar dat wil nog niet echt vlotten. Er is een nieuwe wet in de maak waarmee het nu wel zou moeten gaan lukken.
Deel bericht

Met rode loper en confettikanon laat Mees speciaal onderwijs achter zich

23.07.21
Terwijl de meeste examenleerlingen al lang van hun welverdiende vakantie genieten, moest Mees Hoogenboom (16) uit Tilburg de afgelopen weken nog aan de bak. Mees is leerling van scholengemeenschap De Keyzer, middelbare school voor speciaal onderwijs. Maar nu zit het er eindelijk ook voor hem op: hij is geslaagd. En dat werd donderdagmiddag groots gevierd.
Deel bericht

Tim heeft het syndroom van Down maar doorliep de reguliere basisschool: ‘Je gunt elke klas zo’n kind’

15.07.21
En ineens is het vandaag de laatste dag van Tim op school. Dat wordt wennen voor zijn klasgenootjes van groep 8 en ook voor basisschool De Bergse Zonnebloem, waar hij acht jaar lang op zat. Tim Groenewegen (12) heeft het syndroom van Down en maakte met zijn aanwezigheid de school specialer dan de meeste andere scholen in Rotterdam.
Deel bericht

Vlag kan uit voor examenleerlingen voortgezet speciaal onderwijs

09.07.21
De eerste staatsexamenkandidaten in de regio Noord zijn geslaagd en daarmee starten we de feestelijke vlag-estafette voor examenleerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs (vso). De komende weken horen examenkandidaten vso in andere regio’s of ze geslaagd zijn en kan ook daar de vlag uit.
Deel bericht

Grote verschillen bij afstandsonderwijs

08.07.21
Scholen/opleidingen zijn in de tweede lockdown snel omgeschakeld naar afstandsonderwijs. Schoolleiders en leraren laten daarbij ook een groot lerend vermogen zien. Dit komt naar voren uit een onderzoek van de inspectie naar de organisatie en kwaliteit van het afstandsonderwijs. Het beschrijft de div...
Deel bericht

Derde landelijke editie Special Media Awards zoekt mediamakers voor award-uitreiking

01.07.21
De Special Media Awards 2021-uitreiking, voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken, vindt plaats op 5 november.
Deel bericht

Tonnen extra voor school met veel leerachterstanden

30.06.21
Scholen die met grote onderwijsachterstanden kampen, krijgen komend schooljaar veel meer geld dan scholen waar dat minder speelt. De exacte bedragen maakt demissionair minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) vandaag bekend. De verschillen kunnen in de tonnen lopen.
Deel bericht

Examenleerlingen speciaal onderwijs in zak en as: 'Minister laat ons vallen'

30.06.21
Duizenden leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) die staatsexamen doen, klagen over stress, hoge spanning en zelfs depressie. Een groot aantal van hen kan geen gebruikmaken van de versoepelingen die er vanwege corona zijn, terwijl leerlingen uit het reguliere onderwijs dat wel kunnen. "Zo oneerlijk", zegt havoleerling Marthijn.
Deel bericht

Examinatoren staatsexamens voortgezet (speciaal) onderwijs gezocht

29.06.21
Jaarlijks worden duizenden staatsexamens gemaakt, onder andere door ruim 5000 leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs. Op dit moment draaien de staatsexamens van het College voor Toetsing en Examens (CvTE) op volle toeren. Het CvTE heeft echter een tekort aan examinatoren. Ben jij werkzaam a...
Deel bericht

[EduAd] Hardware Zomerdeals van De Rolf groep

28.06.21
Met de Hardware Zomerdeals van de Rolf groep koop je snel en voordelig hoogwaardige producten voor een superscherpe prijs: Chromebooks, laptops, desktops en iPads. Het grootste deel van het aanbod is direct leverbaar. Bekijk de aantrekkelijke bundels!
Deel bericht

Bekostigingsbedragen NPO bekend

26.06.21
Via het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) komt volgend schooljaar zo’n € 700 per leerling en € 250 per eenheid achterstandspunt beschikbaar. Voor het (v)so liggen deze bedragen hoger. Dat maakte demissionair minister Slob definitief bekend.
Deel bericht

Voorlopig geen OV-kaart voor leerlingen praktijkonderwijs – VO

25.06.21
Leerlingen in het praktijkonderwijs hoeven er voorlopig niet op te rekenen dat zij gebruik kunnen maken van het studentenreisproduct. De onderwijsministers schuiven een besluit hierover doorschuiven naar de volgende kabinetsperiode.
Deel bericht

Praktijkverhalen over de impact van corona op school: in gesprek met Renate van Dijk, bestuurder bij Verderwijs

23.06.21
Waar lopen scholen momenteel tegenaan als het gaat om de corona-richtlijnen? Hoe kijken medewerkers in het onderwijs aan tegen de zelftesten en hoe zien ze de toekomst? De PO-Raad ging in gesprek met Renate van Dijk van stichting Verderwijs, een schoolbestuur met een school in het speciaal onderwijs...
Deel bericht

Kwetsbare kinderen vanaf 12 jaar kunnen corona-prik halen

23.06.21
Kwetsbare kinderen tussen de 12 en 17 jaar kunnen vanaf vandaag een afspraak maken voor een corona-vaccin. Het gaat om kinderen die door hun ziekte of aandoening extra ziek kunnen worden van het corona-virus.
Deel bericht

Helpdesk NPO-gelden open voor leraren

23.06.21
Onderwijsteams die onvoldoende betrokken worden bij de besteding van het geld uit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) kunnen bellen naar een speciaal helpdesk van het ministerie van Onderwijs. De helpdesk is te bereiken op 0800 424 04 24.
Deel bericht

Veel klachten examenleerlingen uit voortgezet speciaal onderwijs

22.06.21
Veel leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) die dit schooljaar staatsexamen doen, dreigen te bezwijken onder de grote druk en kansenongelijkheid. Een groot aantal van hen kan geen gebruik maken van versoepelingen in verband met corona, anders dan leerlingen uit het reguliere onderwijs.
Deel bericht

Opinie | ‘Voor mijn zoon gaat de vlag helaas nog niet uit’

19.06.21
OPINIEOpluchting bij veel eindexamenkandidaten, want de vlag kon uit. Tot haar grote spijt niet voor de zoon van Ingeborg Hogebrug uit Deventer. Hij zit op het speciaal voortgezet onderwijs en heeft geen recht op herkansingen. ,,De ongelijkheid maakt me kwaad en onmachtig.’’
Deel bericht

Kunnen we al voor september afscheid nemen van mondkapjes?

16.06.21
Wanneer kunnen we de verplichte mondkapjes afzetten in de trein, in winkels of overheidsgebouwen? Uit opinie-onderzoek in opdracht van de NOS bleek vorige week dat Nederlanders het mondkapje het liefst zien verdwijnen, van alle coronamaatregelen die nu gelden. Volgens de huidige regels gaat dat pas in september gebeuren.
Deel bericht

Gezondheidsraad: vaccineer kinderen uit risicogroepen met Pfizer

09.06.21
De Gezondheidsraad adviseert om kinderen van 12 tot en met 17 jaar uit medische risicogroepen te vaccineren met het BioNTech/Pfizer-vaccin. Naar alle waarschijnlijkheid neemt demissionair minister De Jonge het advies over.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)