Gezonde School Ondersteuningsronde 2017

17.03.17
Het programma Gezonde School streeft ernaar dat gezondheid in het DNA van elke school komt. U kunt het ondersteuningsaanbod aanvragen van 15 maart tot en met 5 mei op mijngezondeschool.nl.
Deel bericht

[EduAd] Event voor jonge onderwijsprofessionals: ENERGIZER!

19.09.17
Zin in een inspirerende én ontspannen middag? Kom op 11 november naar hét event voor jonge onderwijsprofessionals van CNV Onderwijs: ENERGIZER! Met Tim Douwsma als gastheer.
Deel bericht

’Groene scholen’ krijgen meer geld

19.09.17
Agrarische scholen krijgen een doekje voor het bloeden. Het kabinet trekt 6,2 miljoen euro extra uit om het groen onderwijs te helpen.
Deel bericht

Lerares Kim: Meer aandacht voor iedere leerling

19.09.17
Kim van Strien (29) uit Leiden is lerares Frans in het voortgezet onderwijs en valt in die functie onder het Ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Als zij beheerder was van de schatkist dan zou dit haar troonrede zijn.
Deel bericht

Een week tegen pesten is niet genoeg: verhoog de leerlingbetrokkenheid

19.09.17
Alle themaweken ten spijt: scholieren pesten elkaar nog steeds de klas uit, zowel offline als online. Hoe moeten we het wél aanpakken? Leerlingen zijn de sleutel tot de oplossing, aldus Bamber Delver. Het bericht Een week tegen pesten is niet genoeg: verhoog de leerlingbetrokkenheid verscheen eers...
Deel bericht

Cyberpesten centraal in week tegen pesten

19.09.17
Digitaal pesten onder scholieren meer onder de aandacht brengen: dat is dit jaar de missie van de jaarlijkse Week Tegen Pesten van 18 tot en met 22 september.
Deel bericht

Vooral meisjes slachtoffer van online pesten

18.09.17
Meisjes worden veel vaker online gepest dan jongens. Jongens lossen hun meningsverschillen veel fysieker op.
Deel bericht

Geen rooster, vakken of huiswerk: op deze school bepaal je zelf hoe je leert

17.09.17
Een school zonder rooster, zonder vakken en zonder huiswerk. Voor de leerlingen van laboratoriumschool Agora in Roermond is het heel normaal. De school is nu drie jaar bezig en de eerste leerlingen doen dit jaar eindexamen.
Deel bericht

Thea Beckmanprijs naar Rob Ruggenberg voor Haaieneiland

17.09.17
In Museumpark Archeon is zaterdagochtend de Thea Beckmanprijs 2017 uitgereikt aan schrijver Rob Ruggenberg voor zijn jeugdboek Haaieneiland. Ook de kinderjury koos voor Haaieneiland als beste jeugdboek.
Deel bericht

Dekker: verbetercultuur slaat aan in onderwijs

16.09.17
Meer uitdagingen voor excellente leerlingen, en minder zwakke scholen: de verbetercultuur is langzaam maar zeker in het onderwijs aangeslagen. Dat zegt demissionair staatssecretaris Dekker vandaag in een gesprek in Met het Oog op Morgen.
Deel bericht

Macron wil mobieltjes verbieden op Franse scholen

15.09.17
Het was een verkiezingsbelofte van Macron en die lijkt hij nu door te zetten: het verbieden van mobieltjes op scholen in Frankrijk. Het gebruik van mobieltjes in de klas was al verboden, maar hij wil nu verder gaan.
Deel bericht

Stichting Leergeld: Ouderbijdrage steeds moeilijker op te brengen

15.09.17
Aantal ouders dat bijdrage onderwijs niet kan betalen neemt toe, zegt Stichting Leergeld. ,,Het kwijtschelden van de ouderbijdrage door De Rooi Pannen juichen wij toe."
Deel bericht

Stimuleringsregeling regionale aanpak lerarentekort voortgezet onderwijs

14.09.17
Heeft u een goed idee om het aantal en de kwaliteit van docenten voor de tekortvakken te vergroten? Voion gaat schoolbesturen en lerarenopleidingen faciliteren om regionale projecten te starten die helpen het lerarentekort in de regio terug te dringen en biedt hiervoor cofinanciering aan via de Stimuleringsregeling regionale aanpak lerarentekort voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Brabantse school gaat studiekosten leerlingen uit eigen zak betalen

14.09.17
De 8.000 leerlingen van scholengemeenschap De Rooi Pannen in Tilburg, Breda en Eindhoven hoeven de studiekosten voor bijvoorbeeld boeken, tablet, ouderbijdrage, excursies en studiereizen niet meer te betalen. De school voor mbo en vmbo betaalt de studiekosten voortaan uit eigen zak.
Deel bericht

Meisje onder boom bij school

13.09.17
Bij een school in Enschede is een meisje onder een omgewaaide boom terechtgekomen. De scholiere is gewond naar het ziekenhuis gebracht.
Deel bericht

Professionaliseringsportaal speciaal voor het voortgezet onderwijs

13.09.17
Voor vo-scholen is er nu het Professionaliseringsportaal-VO: een instrument waarmee ze een extra impuls kunnen geven aan hun professionele ontwikkelcultuur. En medewerkers faciliteren en stimuleren aan de slag te gaan met hun eigen professionalisering, loopbaan en inzetbaarheid. Voion ontwikkelde het portaal samen met Focus en ORION, een netwerk van 13 vo-scholen.
Deel bericht

19-jarige Bavelse tiener verdacht van verkrachting van en seks-chats met jonge meisjes

13.09.17
Een 19-jarige jongen uit Bavel staat centraal in een omvangrijke zedenzaak. De scholier, die al drieënhalve maand vastzit, zou via chats naaktfoto’s hebben opgeëist bij tientallen jonge meisjes.
Deel bericht

Nederlandse scholen hebben grote klassen

13.09.17
In Nederland zijn de gemiddelde omvang van de klassen en het gemiddelde aantal leerlingen per leraar aanmerkelijk groter dan het gemiddelde in de Europese Unie.
Deel bericht

Islamitische school begint met krap 30 leerlingen

12.09.17
Op de eerste schooldag van het Cornelius Haga Lyceum waren er krap 30 leerlingen. En geen 186 zoals in de aanvraag stond en op basis waarvan de school een gebouw had gekregen.
Deel bericht

Wij zijn LIT – open je mond tegen pesten

12.09.17
Pesten is van alle tijden. Daarom lanceert KRO-NCRV in het kader van de Week Tegen Pesten 2017 een online game via WhatsApp: Wij zijn LIT.
Deel bericht

Duizenden scholieren zonder schoolboeken

12.09.17
Duizenden leerlingen in het voorgezet onderwijs wachten nog altijd op schoolboeken. Van Dijk Educatie in Kampen, de grootste leverancier van schoolboeken in Nederland, heeft grote leveringsproblemen. Scholieren en scholen maken zich zorgen.
Deel bericht