Openbaar Ministerie lanceert moordspel voor jongeren: 'Los jij 'm op?'

20.03.17
Het Openbaar Ministerie wil met de OM Moordgame jongeren leren hoe een officier van justitie te werk gaat. En dat is hard nodig. "Ze hebben vaak geen idee wat het verschil is tussen rechtbank, OM en soms zelfs een advocaat."
Deel bericht

Arbeidsbeperkten nauwelijks aan de slag in het onderwijs

25.03.17
Er werken steeds minder mensen met een beperking bij de overheid. Vooral de scholen schieten tekort.
Deel bericht

Leraren willen niet naar grote stad, ook niet met bonus

25.03.17
De welkomstpremie van de gemeente Rotterdam om meer leraren naar die stad te halen, heeft nauwelijks effect.
Deel bericht

Functiemix geeft blije en scheve gezichten

24.03.17
Met de functiemix kunnen meer leraren doorstromen naar een hogere salarisschaal. Veel leraren vinden dan ook dat de functiemix de loopbaanmogelijkheden vergroot en erkenning geeft. Tegelijkertijd leidt het mislopen van promotie tot teleurstelling en frustratie.
Deel bericht

38% van ouders op zoek naar hulp bij mediaopvoeding

24.03.17
Mediawijzer.net lanceert de MediaDiamant, ontwikkeld door Nederlandse experts in mediaopvoeding. De MediaDiamant is een wegwijzer om kinderen van 0 tot 18 jaar mediawijs op te laten groeien. Het bericht 38% van ouders op zoek naar hulp bij mediaopvoeding verscheen eerst op Mediawijzer.net.
Deel bericht

Lagere btw op digitale leermiddelen beetje meer in zicht

24.03.17
Demissionair minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem heeft in Brussel de druk opgevoerd om de btw voor digitale boeken te verlagen naar 6 procent. Daarmee komt ook een verlaging van de btw op digitale leermiddelen een stapje dichterbij.
Deel bericht

Scholen laten zich niet afschrikken door terreur Londen

23.03.17
Veel scholen die nog uitstapjes hebben gepland naar Londen, laten zich niet afschrikken door de aanslag van gisteren. Bij grote specialisten in schoolreisjes zijn nog nauwelijks annuleringen binnengekomen.
Deel bericht

Kennismaken met robotica en programmeren in het vo

23.03.17
Kom naar het Experience lab op de NHL in Groningen en experimenteer zelf met bijvoorbeeld Picaxe, Bucket-bot, mBlock, Lego Mindstorms, Arduino, CodeBug, Coder MiP, Crumble Controller, Micro:Bit, Gamestudio. Maandag 3 april 2017 van 15.00 tot 18.30 uur. NHL Hogeschool, Zernikepark 10, 9747 AN Groningen. Experience lab (lokaal 2.13, tweede etage).
Deel bericht

De generatie die gamend leert

23.03.17
Ze worden generatie Z genoemd. Alle jongeren die vanaf 1992 zijn geboren en voor beeldschermen zijn opgegroeid. Je ziet ze weleens: gefixeerd op hun toestel zitten ze in de trein of lopen ze door de stad.
Deel bericht

Google.org gaat kinderen uit conflictgebieden helpen bij onderwijs

22.03.17
Google.org gaat 2,5 miljoen dollar investeren in de innovatieve lesmethode Can’t Wait to Learn van War Child. De investering is een van de negen uitverkozen projecten wereldwijd die vandaag van Google.org een bijdrage ontvangt voor beter onderwijs.
Deel bericht

„Leraren mijden Holocaust-onderwijs juist níet”

21.03.17
Er is „absoluut geen sprake van” dat geschiedenisleraren uit vrees voor reacties van hun islamitische leerlingen de lessen over Jodenvervolging uit de weg gaan....
Deel bericht

Week van de HOOP toert door Nederland

20.03.17
Wij leven in een tijd van polarisatie, angst, terrorisme en algehele verharding van de maatschappij. Verus vindt het de hoogste tijd om daar iets ongekend positiefs tegenover te zetten: HOOP! Daarom organiseert Verus, vereniging voor katholieke en christelijke onderwijs, van 20 t/m 26 maart 2017 de Week van de Hoop.
Deel bericht

Reclame in het digitale tijdperk: nieuwe manieren van beïnvloeding

20.03.17
Kinderen en jongeren worden op nieuwe manieren blootgesteld aan reclameboodschappen via sociale media. Zij herkennen deze reclame echter niet altijd. Wat kunnen we daaraan doen?
Deel bericht

Gratis kennismaken met app Goedemorgen op school!

20.03.17
Scholen voor voortgezet onderwijs kunnen gratis kennismaken met voorbeeldteksten, opdrachten en filmpjes zoals die dagelijks zullen worden aangeboden in de app Goedemorgen op school!.
Deel bericht

Germaanse goden in Romeinse tijd

18.03.17
Religie in de oudheid is het thema van de Week van de Klassieken. Maar wat weten we over de goden van de Germaanse bewoners van Nederland aan het begin van onze jaartelling?
Deel bericht

Scholen stoppen met geven paracetamol

17.03.17
Het Udens College stopt met het geven van paracetamol aan leerlingen. De school verstrekt alleen medicijnen aan leerlingen als zij mogelijk in levensgevaar zijn. Hoe gaan andere middelbare scholen om met leerlingen die zich niet lekker voelen?
Deel bericht

Gezonde School Ondersteuningsronde 2017

17.03.17
Het programma Gezonde School streeft ernaar dat gezondheid in het DNA van elke school komt. U kunt het ondersteuningsaanbod aanvragen van 15 maart tot en met 5 mei op mijngezondeschool.nl.
Deel bericht

Subsidieregeling Lerarenbeurs gepubliceerd

16.03.17
De Subsidieregeling Lerarenbeurs is gepubliceerd. Deze Regeling is van toepassing voor scholing, zij-instroom en bewegingsonderwijs. De Subsidieregeling Lerarenbeurs stelt bevoegde leraren in staat een geaccrediteerde bachelor- of masteropleiding te volgen om daarmee hun kwalificatieniveau te verhog...
Deel bericht

Nomineer een leraar voor 2017

16.03.17
Jaarlijks kunnen leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren hun favoriete leraar opgeven. De verkiezing draagt bij aan een positief imago en het bespreekbaar maken van kwaliteit in de beroepsgroep en is onderdeel van de activiteiten in het kader van de Dag van de Leraar.
Deel bericht

Landelijke Actieweek Thuiszitters – 8 t/m 12 mei 2017

16.03.17
Passend onderwijs houdt in dat ieder kind een schoolloopbaan krijgt die bij hem/haar past, met de juiste hulp op het juiste moment. Thuiszitten moet daarom worden voorkomen en bestreden. Ondanks alle inspanningen van de afgelopen jaren, zitten er nog steeds te veel jongeren thuis. Tijd voor actie!
Deel bericht

AOb: 'Investeer ook na de verkiezingen in onderwijs'

15.03.17
De Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft in de afgelopen verkiezingsperiode op verschillende manieren aandacht gevraagd voor het onderwijs. We bezochten verschillende partijcongressen, organiseerden het AOb Onderwijsdebat, praatten met verschillende politieke partijen en probeerden de media over te halen onderwijs onder de aandacht te brengen.
Deel bericht