Zeeuws-Vlaanderen krijgt niet de ‘eilandenstatus’

07.12.17
Het voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen hoeft niet te rekenen op extra geld. Dat blijkt uit antwoorden van minister Slob. Lees verder ?
The post Zeeuws-Vlaanderen krijgt niet de ‘eilandenstatus’ appeared first on VOS/ABB.
Deel bericht
(advertentie)

Kinderombudsman: 'Steeds groter verschil in geluksgevoel kinderen'

20.11.18
De kloof tussen kinderen die gelukkig zijn en kinderen die ongelukkig zijn in Nederland wordt groter. Een op de tien kinderen is ontevreden over het eigen leven en geeft dat een onvoldoende (gemiddeld een 3,8). Het verschil tussen de twee groepen wordt steeds groter, concludeert Kinderombudsman Margrite Kalverboer dinsdag op basis van onderzoek en gesprekken.
Deel bericht

Nieuw scholennetwerk rond internationalisering

20.11.18
Op 21 november wordt de aftrap gegeven van een nieuw netwerk voor vo-scholen rond internationalisering: het Global Citizen Network. Binnen dit netwerk van Nuffic kunnen scholen die (verder) willen internationaliseren en het wereldburgerschap van hun leerlingen willen ontwikkelen, samen aan de slag en met en van elkaar leren. Nuffic coördineert het netwerk en biedt ondersteuning.
Deel bericht

Staatssecretaris bezoekt Arnhemse scholieren die massaal vrijwilligerswerk doen

20.11.18
‘Voorbeeld voor andere scholen’. Bijna honderd leerlingen van de GSG Guido in Arnhem gaan deels onder schooltijd vrijwilligerswerk doen.Guido is de enige school voor VO die meedoet aan de proeftuin vrijwillige maatschappelijke diensttijd.Inmiddels hebben 40 leerlingen een werkplek. Volgens Hakfoort zijn voor de kerstdagen alle 95 leerlingen aan de slag.
Deel bericht

Samen op de bres tegen kindermishandeling

19.11.18
In Nederland groeien bijna 119.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Tijdens de Week tegen kindermishandeling van 19 tot en met 25 november wordt met allerlei activiteiten voor deze groep kwetsbare kinderen extra aandacht gevraagd.Een belangrijk doel van de BTK is zorgen dat de verbeterde meldcode meer gaat leven bij onderwijsprofessionals op de werkvloer.
Deel bericht

Vmbo-scholen Brabantse Wal gaan in toekomst mogelijk loten

19.11.18
Drie vmbo-scholen op de Brabantse Wal gaan een lotingsprocedure opzetten. Als meer kinderen zich voor een bepaalde school aanmelden dan er plek is voor leerlingen, kan er vanaf volgend schooljaar geloot worden. Het beleid is opvallend, omdat voor de komende jaren de verwachting is dat het leerlingenaantal in deze regio daalt.
Deel bericht

Muiswerk Educatief lanceert nieuw leermiddel tijdens NOT

19.11.18
Tijdens de NOT lanceert Muiswerk Educatief een spectaculair nieuw leermiddel voor het aanleren van basisvaardigheden taal en rekenen: Numo. Door Numo in te zetten hoeven docenten niet in hun kostbare avonduren rekensommetjes na te kijken of in de les voor de zoveelste keer ‘t kofschip uit te leggen. De tijd is aangebroken om als docent weer echt het verschil te maken.
Deel bericht

Leerlingen RSG Tromp Meesters krijgen cadeau van de gemeente Steenwijkerland

18.11.18
Leerlingen van RSG Tromp Meesters in Steenwijk werden vandaag verrast met een cadeau van de gemeente. Ze kregen een luchtcompressor als dank voor het opknappen van klassieke straatverlichting in de historische binnenstad van Steenwijk en rondom de haven van Blokzijl.
Deel bericht

Zuidplas (Nieuwerk/IJssel e.o.) gaat 17,5 miljoen investeren in onderwijs

18.11.18
Het ambitieus onderwijs huisvestigingsplan bevat diverse nieuwbouw voor basisscholen, gymzalen, start van klassen speciaal basisonderwijs in Nieuwerkerk aan den IJssel en nieuwbouw van een middelbare school. De scholen die nieuwbouw of renovatie krijgen moeten ook voldoen aan de luchtkwaliteitseisen en moet energieneutraal zijn.
Deel bericht

Bredase school kwijnt langzaam weg: ‘Leerlingen verdienen meer dan deze ouwe troep’

18.11.18
Het schoolgebouw van Het Berkenhofcollege is zo verpauperd dat goed onderwijs geven nog amper mogelijk is. Docenten van de praktijkschool luiden de noodklok.?Iedereen onderkent de problemen. Maar intussen gebeurt er weinig.In een gebouw dat hopeloos verouderd is. Het pand dateert van 1980, en was oorspronkelijk bedoeld voor voorlopige huisvesting.
Deel bericht

Internationale dag van de Rechten van het Kind

17.11.18
Elk jaar wordt op 20 november de 'Internationale Dag van de Rechten van het Kind' (Universal Children's Day) gevierd. Op deze dag zijn er allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. Zo komt de Lot's Foundation dit jaar met nieuwe website: Lot's Channel.
Deel bericht

Tiny Pheninckx van De Rooi Pannen Eindhoven: 'Scholen krijgen wél genoeg geld’

17.11.18
De overheidsbijdrage aan scholen in het VO is wél toereikend, ook bij de huidige digitalisering. Scholen moeten kritischer kijken naar hun eigen financiën en bestedingspatroon. Wij vragen geen ouderbijdrage. Wij zorgen voor de apparaten, laptops, computers. Wij betalen de licentie, wij betalen de boeken. Alles wat de leerlingen nodig hebben voor onderwijs betalen wij en zorgen wij voor.
Deel bericht

De Week van de Mediawijsheid is begonnen!

17.11.18
Deze week staat helemaal in het teken van smartphones, social media en nepnieuws. Bijna 5000 scholen en een hoop bibliotheken doen dan mee aan de Week van de Mediawijsheid. Het thema van dit jaar is 'Heb jij het onder de duim?' Volgens experts is het goed als je weet hoe je met informatie om kunt gaan en hoe je kunt checken of iets wel of niet klopt.
Deel bericht

Lerarentekort Rotterdam: Leraren in prefab-huurwoningen

16.11.18
Rotterdam gaat tot 3000 kant-en-klare huurwoningen neerzetten en leraren krijgen voorrang om zo’n woning te huren. Dat besloot de gemeenteraad deze week. Het lerarentekort in de Maasstad is gigantisch: roosters op middelbare scholen worden ‘verschraald’ en basisscholen moeten elke dag improviseren.
Deel bericht

Apeldoornse scholen starten campagne: 'Trots op het vmbo'

16.11.18
Het idee dat vmbo-scholen minderwaardig zijn moet verdwijnen. Met die gedachte startten de Apeldoornse vmbo's het project 'Trots op het vmbo', om jongeren te leren dat het niet erg is om op het vmbo te leren. Het vmbo-onderwijs is praktisch ingericht. We leiden hier kinderen op voor ontzettend veel banen waarbij met de handen gewerkt moet worden. Daar is de komende jaren veel behoefte aan.
Deel bericht

Zeeuws onderwijs zoekt samenwerking in zoute delta

16.11.18
Het Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee wil de samenwerking met de HZ in Vlissingen verder uitbreiden. Rector Peter van der Gaag zei dat bij de opening van ‘Living Lab Het Zout’ in de Zierikzeese scholengemeenschap. In het Living Lab doen middelbare scholieren onder supervisie van de hogeschool onderzoek naar kansen en knelpunten van het zoute water op Schouwen-Duiveland.
Deel bericht

Leren verbeteren werkt

16.11.18
Het project Leren Verbeteren ondersteunde van 2012 tot 2016 39 scholen met 58 zeer zwakke afdelingen. Uit een onderzoek onder deze scholen blijkt dat vrijwel alle afdelingen weer terug zijn op niveau. Op basis van het onderzoek zijn zes lessen geformuleerd die van belang kunnen zijn voor scholen die willen werken aan een duurzame kwaliteitsverbetering
Deel bericht

Opinie: Paniekvoetbal van het Ministerie van Onderwijs

16.11.18
Vanaf 1985 zijn er fatale beleidsfouten op het Ministerie van Onderwijs gemaakt. Generaties kinderen worden de verkeerde kant opgestuurd en men blijft volharden in foute keuzes In 1985 zijn de huishoudscholen en technische scholen afgeschaft. Wat een miskleun! Ik moest jongens naar theoretisch ingerichte opleidingen sturen die veel intelligenter waren met hun handen.
Deel bericht

Landelijke belangstelling voor 'Zeeuws' vmbo-diploma

16.11.18
Er is landelijke belangstelling voor een uniek samenwerkingsmodel in Goes. Leerlingen van speciaal voortgezet onderwijsinstelling OdyZee in Kloetinge volgen hun praktijklessen op Pontes in Goes. De stap voor hen naar een grote vmbo-school is niet makkelijk, maar wel één die nodig is voor een diploma. Door de samenwerking hebben al vijf leerlingen van OdyZee een vmbo-diploma gehaald.
Deel bericht

Laat leraren voortouw nemen bij professionalisering

15.11.18
Laat leraren zelf het initiatief nemen om zich verder te professionaliseren. Dat adviseert Alexander Rinnooy Kan. Hij heeft op verzoek van onderwijsminister Arie Slob een verkenning uitgevoerd naar kwaliteitsverbetering van leraren. De verkenning volgt op het verdwijnen van de vooral door leraren fel bekritiseerde Onderwijscoöperatie. Die zou te ver van hen hebben afgestaan.
Deel bericht

Geef gegevens van scholen en zorginstanties vrij om criminaliteit te bestrijden

15.11.18
Burgemeester Theo Weterings van Tilburg wil dat politie en justitie makkelijker kunnen beschikken over gegevens van scholen en zorginstellingen om de ondermijnende criminaliteit te kunnen bestrijden. Volgens burgemeesters zouden scholen en zorginstellingen makkelijker gegevens van jongeren moeten kunnen delen als die dreigen te bezwijken voor de verleidingen van criminelen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)