PostNL: scholen waarvan examenpost kwijt is zijn op de hoogte

09.06.21
De twaalf scholen waarbij de bezorging van een deel van de gecorrigeerde examens is vertraagd of waarvan examens zelfs zijn kwijtgeraakt, zijn daarover inmiddels ingelicht, meldt PostNL. Welke scholen de dupe zijn geworden, maakt het postbedrijf niet bekend. "Het is niet aan ons om dat naar buiten te brengen", zegt een woordvoerder.
Deel bericht
(advertentie)

Veel klachten examenleerlingen uit voortgezet speciaal onderwijs

22.06.21
Veel leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) die dit schooljaar staatsexamen doen, dreigen te bezwijken onder de grote druk en kansenongelijkheid. Een groot aantal van hen kan geen gebruik maken van versoepelingen in verband met corona, anders dan leerlingen uit het reguliere onderwijs.
Deel bericht

Tweede Kamerleden aan zet bij versnelling digitale geletterdheid in het onderwijs

22.06.21
Tineke Netelenbos, voorzitter van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, heeft op 21 juni aan Tweede Kamerleden Lisa van Ginneken (D66) en Barbara Kathmann (PvdA) het pleidooi voor het versnellen van de invoering van digitale geletterdheid in het onderwijs aangeboden. In dit pleidooi, dat centraal stond tijdens de bijeenkomst “Versnellen van digitale geletterdheid in het onderwijs”, georganiseerd door ECP en VodafoneZiggo ....
Deel bericht

Bewustwording is belangrijk, maar je moet er ook wel wat mee doen

21.06.21
Bij Fontys Hogescholen gaat men meer onderzoek doen naar diversiteit en inclusie in de klas. Daarbij richt men zich niet alleen op bewustheid van vooroordelen en de invloed daarvan op verwachtingen van docenten en de sfeer binnen de school, er wordt ook gewerkt aan praktische sessies voor docenten.
Deel bericht

Scholen voor ‘persoonlijk onderwijs’ proberen via de rechter inspectierapporten tegen te houden

21.06.21
De Stichting voor Persoonlijk Onderwijs probeert vandaag via de rechter publicatie tegen te houden van negatieve inspectierapporten over haar scholen. De lof die de onderwijsmethode tien jaar geleden ten deel viel, is verstomd. De organisatie van de scholen oogst kritiek, en docenten lopen boos weg.
Deel bericht

Slob: ‘Zorgelijk als school geen enkel advies wil bijstellen’

21.06.21
Demissionair onderwijsminister Arie Slob vindt het zorgelijk dat er basisscholen zijn die bij voorbaat zeggen geen enkel schooladvies te zullen bijstellen op basis van de resultaten van de eindtoets in groep 8.
Deel bericht

EHBO-certificaat voor vo-leerlingen

20.06.21
Na een ongeval telt iedere minuut. Weten jouw leerlingen wat ze moeten doen als iemand flauwvalt? Of wanneer een klasgenoot zich verslikt in een snoepje? Elk jaar belanden maar liefst 140.000 jongeren op de spoedeisendehulpafdeling van een ziekenhuis. EHBO-kennis is daarom van levensbelang.
Deel bericht

Educatieve Parel - Maak de beste les en win 1.000 euro

18.06.21
Ben jij ontwikkelaar, redacteur, schrijvend docent of auteur voor het onderwijs en/of een educatieve uitgeverij? Krijg jij met jouw les iedereen op het puntje van zijn stoel? Vind jij boeiend lesmateriaal maken het leukste dat er is en wil je daarmee een prijs winnen? Stuur dan jouw les in voor de Educatieve Parel 2021.
Deel bericht

Dylan Haegens lanceert project rondom psychische gezondheid jongeren

18.06.21
De Stichting Durf Te Vragen, waar de Venrayse YouTubers Dylan Haegens en Marit Brugman de oprichters en ambassadeurs van zijn, lanceerde donderdag in het Raayland College het project Taboeiend, een virtuele en interactieve experience die langs eerste en tweede klassen van het voortgezet onderwijs gaat om jongeren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met psychische gezondheid.
Deel bericht

Halsema in openbaar gemaakte sms aan Rutte: "Je zal maar 16 zijn en verliefd..."

18.06.21
Burgemeester Halsema heeft in april 2020 via een sms bij minister-president Rutte ervoor gepleit dat jongeren tussen de 12 en 18 voorrang moeten krijgen om weer fysiek naar school te mogen. “Je zal nu maar 16 zijn en verliefd…” berichtte ze de premier.
Deel bericht

Poll | School ziet liever geen ‘blote’ kleding: ‘Docenten kunnen last hebben van meisje met diep decolleté’

18.06.21
Naveltruitjes, minirokjes of een wel érg zichtbaar decolleté. Is dat oké bij scholieren van 14 of 15 jaar oud? De Amersfoortse middelbare school Het Element ziet dat liever niet. Ouders kregen deze week per mail het verzoek om er op toe te zien dat hun kind, ook met deze hitte, in gepaste kleding naar school gaat. Maar is dat wel aan een school om zich daarmee te bemoeien?
Deel bericht

SER: kwaliteit onderwijs onvoldoende, corona vergroot kansenongelijkheid

18.06.21
Het onderwijssysteem in Nederland verkleint de kansenongelijkheid onder kinderen niet, maar vergroot die juist. Dat stelt de Sociaal-Economische Raad (SER) in een advies aan het kabinet.
Deel bericht

De rol van de Inspectie van het Onderwijs bij het Nationaal Programma Onderwijs

17.06.21
De Inspectie van het Onderwijs verwerkt onderzoeksvragen rond het Nationaal Programma Onderwijs in de al geplande stelselonderzoeken. Daarnaast komen activiteiten die scholen, opleidingen en besturen ondernemen in het kader van dat programma automatisch aan de orde bij het reguliere instellingstoezi...
Deel bericht

'Gerestaureerde Gouden Koets kan ons helpen anders naar het verleden te kijken'

17.06.21
Ruim vijf jaar heeft de restauratie van de Gouden Koets geduurd, maar nu is het klaar. De komende acht maanden kan iedereen die dat wil de koets bekijken in het Amsterdam Museum, waar hij in een glazen behuizing op de binnenplaats tentoongesteld staat.
Deel bericht

Dankzij deze drie studenten praat de Tweede Kamer over racisme en discriminatie in de klas

17.06.21
‘Zetje In’ is de naam van een burgerinitiatief door drie studenten die binnen twee weken genoeg handtekeningen verzamelden om hun project in de Tweede Kamer aan de orde te stellen. Ze willen lessen over discriminatie in het onderwijs een vaste plek geven en wonnen de Over Hoop Prijs 2020.
Deel bericht

Tot 2035 steeds minder leerlingen op middelbare scholen, vooral in Drenthe

17.06.21
In Drenthe neemt het aantal leerlingen op middelbare scholen meer af dan in de rest van Nederland. Dat blijkt uit de Onderwijsmonitor van Trendbureau Drenthe, die dit berekende op basis van cijfers van de Dienst Onderwijs en Uitvoering (DUO).
Deel bericht

Inloggen bij DUO en onderwijsinspectie vanaf 2022 via eHerkenning

16.06.21
Voor het inloggen bij DUO en de Inspectie van het Onderwijs hebben schoolbesturen en scholen vanaf 2022 eHerkenning nodig op betrouwbaarheidsniveau 3. Met een brief heeft het Ministerie van OCW hierover bestuurders geïnformeerd. In de brief lees je ook wat je nu al kan doen om je hierop voor te ber...
Deel bericht

Kunnen we al voor september afscheid nemen van mondkapjes?

16.06.21
Wanneer kunnen we de verplichte mondkapjes afzetten in de trein, in winkels of overheidsgebouwen? Uit opinie-onderzoek in opdracht van de NOS bleek vorige week dat Nederlanders het mondkapje het liefst zien verdwijnen, van alle coronamaatregelen die nu gelden. Volgens de huidige regels gaat dat pas in september gebeuren.
Deel bericht

Na een week geduld krijgen vandaag ook ruim 40.000 vmbo'ers hun examenuitslag

16.06.21
Ze gaan nog even een serie kijken, werken of naar de orthodontist: in ieder geval op zoek naar afleiding voordat ze vanmiddag een langverwacht telefoontje krijgen. Ruim 40.000 leerlingen van het vmbo-kader en vmbo-basis die digitaal eindexamen hebben gedaan, krijgen vandaag de uitslag.
Deel bericht

Scholen ‘roven’ stagiairs van de opleiding, waardoor het lerarentekort alleen maar oploopt

16.06.21
Om roosterproblemen op te lossen, ‘roven’ scholen stagiairs van de lerarenopleiding door ze een betaalde, tijdelijke baan aan te bieden. Stagiairs lopen zo studievertraging op, waardoor het lerarentekort uiteindelijk oploopt.
Deel bericht

Slob stopt lerarenregister in koelkast, maar niet voor altijd

15.06.21
Het is en blijft de bedoeling dat er een verplicht lerarenregister komt. Daarom blijft het initiatiefwetsvoorstel daartoe bestaan, zij het dat het voorlopig in de koelkast gaat.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)