Leerling bepaalt zelf wat hij doet bij nieuwe onderwijsvorm Groevenbeek

10.01.18
De vmbo-afdeling van Christelijk College Groevenbeek in Ermelo gaat volgend schooljaar van start met een nieuw onderwijsconcept: Groevenbeek NEXT. In onderwijsland staat deze vorm van onderwijs ook wel bekend als ‘gepersonaliseerd leren’.
Deel bericht
(advertentie)

Veel ongelijkheid in het onderwijs: 'Het is echt vijf voor twaalf'

20.03.18
Kinderen met een migratieachtergrond hebben in Nederland nog steeds weinig kansen in het onderwijs. Ze belanden vaker op het vmbo en doen het daardoor minder goed op de arbeidsmarkt dan kinderen zonder migratieachtergrond. Nederland scoort op dit gebied net zo slecht als bijvoorbeeld België en Duitsland, maar slechter dan Zweden of Groot-Brittannië.
Deel bericht

Yustin (11) vindt schatkist: voorbijganger pakt 'm af

20.03.18
Flink schrikken voor Yustin van 11. Met zijn nieuwe metaaldetector vond hij een kistje. Maar nog voor hij ermee naar huis kon gaan, kwam een onbekende man langsgereden. Die pakte met een smoes het kistje van Yustin af.
Deel bericht

Lerarenbeurs is een hordeloop

20.03.18
De lerarenbeurs, die dit jaar zijn tienjarig bestaan viert, blijft populair. Toch gaat het budget voor docenten die naast hun baan een studie willen volgen niet op. Gebrek aan studie-uren en vervanging maken van het afstuderen een hordeloop.
Deel bericht

Wettelijke grondslag diagnostische toets van de baan

20.03.18
Het initiatiefvoorstel van de Tweede Kamerleden Bisschop (SGP) en Rog (CDA) is aangenomen door de Tweede Kamer. Dit betekent dat de wettelijke bevoegdheid om een diagnostische toets te kunnen verplichten is geschrapt.
Deel bericht

Opinie | Onderwijs ‘verzuipt’ in wet- en regelgeving

20.03.18
Het onderwijs dreigt zonder een duidelijke achterliggende maatschappelijke visie een stuurloos en zinkend schip te worden.
Deel bericht

ECDL Nederland en Uitgeverij Instruct maken totaalpakket KDDV

20.03.18
ECDL Nederland (van het Europees Computer Rijbewijs®) en Uitgeverij Instruct gaan samenwerken bij het keuzedeel Digitale Vaardigheden voor mbo-studenten. Voor studenten is er vanaf vandaag lesmateriaal met een examen, zowel voor KDDV Basis als voor KDDV Gevorderd.
Deel bericht

Kamervragen over doorbetalen stakende leraren

20.03.18
De SP heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van het bericht van VOS/ABB dat het ministerie van OCW geen standpunt meer inneemt over het wel of niet doorbetalen van stakende leraren.
Deel bericht

Scholieren brengen hun stem uit

20.03.18
Hoe ziet de gemeenteraad eruit als jongeren het voor het zeggen hebben? Het antwoord op die vraag wordt dinsdagmiddag bekend, want dat komt de uitslag van de scholierenverkiezingen naar buiten.
Deel bericht

Lerarentekort in Rotterdam valt lager uit

20.03.18
Het verwachte lerarentekort in Rotterdam valt lager uit dan de gemeente eerder had berekend. Toch ziet wethouder Sven de Langen geen reden tot juichen. "De situatie blijft ernstig", schrijft hij aan de Rotterdamse gemeenteraad.
Deel bericht

Geldropse school weer open: bestuurder en RvT opgestapt

20.03.18
De Raad van Toezicht van de drie Geldropse Nuts-basisscholen stapt op. Ook de vorige week benoemde interim crisis-bestuurder Mieke van den Broek vertrekt per direct. De Nutsscholen gaan dinsdag weer open.
Deel bericht

Week van de Hoop

20.03.18
Ruim 30.000 leerlingen van meer dan 150 scholen in heel Nederland nemen deel aan de Week van de Hoop van 19 t/m 25 maart 2018. De Week van de Hoop dit jaar in het teken van hoop delen. Leerlingen gaan zelf actief aan de slag om hoop te delen in en om hun eigen school.
Deel bericht

Was Berend Botje eigenlijk een Drentse edelman die voor Rusland streed?

19.03.18
Een dobberend beertje met een zeemuts schuin op zijn hoofd. Zo stellen veel mensen zich Berend Botje uit het bekende kinderliedje voor. Niet als een onverschrokken Drentse edelman die zijn geboorteplaats Zuidlaren ontvlucht om voor de Russen te gaan vechten.
Deel bericht

Dreigende taal van schoolbestuur Geldrop: ontslag voor leraren als werk niet wordt hervat

19.03.18
De leraren van drie basisscholen in Geldrop die zich maandag massaal ziek hebben gemeld, riskeren ontslag als ze het werk niet hervatten. Interim-voorzitter van scholenstichting 't Nut Mieke van den Broek-Hanskamp heeft dat maandag geschreven in een bericht aan de medewerkers.
Deel bericht

‘Werkdruk verlagen in voortgezet onderwijs heeft prioriteit’

19.03.18
Wanneer er geen cao voortgezet onderwijs komt, roept de VO-raad de scholen op om zelf de lonen te verhogen. AOb-hoofdbestuurder Henrik de Moel is verrast door het plan.
Deel bericht

Lessen over diversiteit in de Week van de Lentekriebels

19.03.18
In de Week van de Lentekriebels, van 19 t/m 23 maart 2018, doen basisscholen in heel Nederland mee aan een projectweek over weerbaarheid, relaties en seksualiteit.  Het thema van deze 13e editie is ‘Anders?!'. Hierbij wordt diversiteit in allerlei vormen belicht: seksuele voorkeur, gender, cultu...
Deel bericht

Chaos Geldropse basisscholen compleet: woeste leerkrachten leggen massaal werk neer

19.03.18
De crisis op de Geldropse basisscholen De Regenboog, De Beneden Beekloop en de Ganzebloem is compleet. Bijna alle leerkrachten van de zogeheten Nutsscholen hebben zich zondagavond collectief ziek gemeld.
Deel bericht

[EduAd] Take it easy is de meest gebruikte methode Engels voor groep 1 t/m 8

19.03.18
Take it easy is de meest gebruikte methode Engels voor groep 1 t/m 8. En dat is niet voor niets! Engels leren was nog nooit zo easy. Met boeken of volledig digitaal, met native Engels sprekende co-teachers en altijd actueel. Go safe & easy, met Take it easy. Vraag kosteloos een zichtzending aan!
Deel bericht

Ruzie Geldropse basisscholen loopt helemaal uit de hand: nu ook interim-directeuren weggestuurd

19.03.18
Het conflict op de Geldropse Nutsscholen is helemaal uit de hand gelopen. Nu zijn ook twee interim-schooldirecteuren weggestuurd door de nieuwe crisis-bestuurder. Eerder deze zondag eisten de leerkrachten van de school al het vertrek van hun Raad van Toezicht.
Deel bericht

Druk ouders middelbare schooladvies onacceptabel

19.03.18
Driekwart van de leerkrachten ervaart druk van ouders bij het middelbare schooladvies. Dat blijkt uit een peiling van CNV Onderwijs en het tv-programma EenVandaag onder ruim 2.200 leraren. Meer dan de helft van de leraren heeft daarbij wel eens te maken met grensoverschrijdend gedrag, zoals schelden en dreigmailtjes.
Deel bericht

Middelbare scholen overwegen zelf lonen te verhogen

19.03.18
Om de impasse in de cao-onderhandelingen voor leraren te doorbreken, overwegen middelbare scholen zelf een loonsverhoging door te voeren. De VO-raad, de koepel van scholen in het voortgezet onderwijs, roept de onderwijsbonden op het overleg over een nieuwe cao te hervatten.
Deel bericht