Volgend schooljaar teambevoegdheid 10-14-scholen

14.12.19
Minister Slob meldt dat naar verwachting vanaf volgend schooljaar een teambevoegdheid zal bestaan, waarmee leraren uit het primair en voortgezet onderwijs verantwoordelijk worden voor 10-14-onderwijs.
Deel bericht
(advertentie)

Haarlemse scholen vragen om preventieve coronatest docenten

13.08.20
Het Mendelcollege en het Kennemer Lyceum in Haarlem zouden graag hun docenten en andere personeelsleden preventief willen laten testen op het coronavirus. Ze zouden in een gesprek met de GGD en de gemeente deze mogelijkheid willen bespreken, om volgende week met meer vertrouwen weer duizenden scholieren te kunnen ontvangen.
Deel bericht

'Geef alle leraren een CO2-meter'

13.08.20
Maandag gaan de scholen weer open, maar kan dat wel zonder goede ventilatie? Volgende de Vlaamse viroloog Marc van Ranst is goede ventilatie van cruciaal belang om nieuwe corona-uitbraken te voorkomen: "Door ramen en deuren open te zetten kun je verspreidin
Deel bericht

Baankansen zijn het grootst in ICT, onderwijs en zorg

13.08.20
Ondanks de oplopende werkloosheid is er in sommige sectoren nog steeds een tekort aan personeel. Uitkeringsinstantie UWV heeft een lijst gepubliceerd met de meest en minst kansrijke beroepen sinds het uitbreken van de coronacrisis.
Deel bericht

[EduAd] Met Schrijver in beeld bekende schrijvers op bezoek in jouw klas

13.08.20
Met schrijver in beeld stimuleer je kinderen op een eenvoudige en leuke manier om te lezen. Met deze gratis video's en kant-en-klare lessen kan je via het digibord aan de slag wanneer het jou uitkomt.
Deel bericht

Non-conformistische docent kampt minder vaak met burn-out

13.08.20
Docenten in het primair onderwijs die non-conformistisch handelen, en autonomie over hun eigen lessen opeisen krijgen minder vaak te maken met een burn-out. Dat blijkt uit onderzoek van de Nyenrode Business Universiteit.
Deel bericht

Is het nou coronaproof of niet? Zes vragen over ventilatie in gebouwen

13.08.20
Eind juli paste het RIVM de adviezen over ventilatie in gebouwen, zoals verpleeghuizen en scholen, aan. Toch is nog niet iedereen gerust op hoe 'coronaproof' hun gebouw is. Een uitbraak in Maassluis droeg daar niet bepaald aan bij. De stand van zaken uitgelegd in zes vragen en antwoorden.
Deel bericht

Middelbare scholen open met kuchschermen en mondkapjes

13.08.20
Docenten die zich niet veilig voelen, kunnen een kuchscherm in hun lokaal laten plaatsen, zegt Marcel Klaverkamp van het Dr. Nassau College in Assen. Ook bij Ubbo Emmius in Stadskanaal is het niet uitgesloten dat er een doorzichtig scherm tussen docent en leerling komt.
Deel bericht

Introweken achter de webcam: 'het was heel gezellig, online kan prima'

12.08.20
De introductieweken voor aankomend studenten zijn begonnen. Vorige week al de El Cid in Leiden, deze week ook in Utrecht en Groningen. Studenten leren van achter hun laptop hun nieuwe studiestad kennen. Hoe bevalt dat?
Deel bericht

Daan (11) kreeg anorexia in corona-tijd

12.08.20
Daan van 11 zat op freerunnen, taekwondo en sportte graag in de sportschool. Maar toen alles dicht moest door het corona-virus, ging het mis. Daan ging thuis extreem veel workout-video's doen, at supergezond en wilde veel afvallen. In het ziekenhuis werd duidelijk dat hij de eetstoornis anorexia had.
Deel bericht

Friese scholen passen lesrooster aan op Arriva

12.08.20
Arriva begint maandag weer met de dienstregeling zoals die was voor het begin van de coronacrisis. Sinds de corona-uitbraak werden er aanpassingen gemaakt in de dienstregeling. Om leerlingendrukte in het ov te spreiden passen scholen hun lesroosters aan.
Deel bericht

Site voor afspraak coronatest en opvragen uitslag gelanceerd

12.08.20
Het is sinds 10.00 uur vanochtend mogelijk om online een afspraak te maken voor een coronatest. Via de website www.rijksoverheid.nl/coronatest kan dat 24 uur per dag. Na de test zal ook de uitslag online in te zien zijn. Je krijgt een email of sms als die beschikbaar is.
Deel bericht

Scholen in Noord-Nederland moeten zich vanaf volgende week aan vier coronaregels houden

12.08.20
De scholen in Noord-Nederland kunnen volgende week onbekommerd open, maar de aanvoer van verse lucht is essentieel.
Deel bericht

RIVM: scholen kunnen veilig open als ventilatie op orde is

12.08.20
Kijk of de ventilatie op scholen voldoet aan de normen en zorg dat zieke kinderen niet naar school gaan. Dat adviseerde Jaap van Dissel van het RIVM tijdens een briefing aan Kamerleden in de Tweede Kamer.
Deel bericht

Zorgen over opening scholen: 'Kinderen van 15+ minstens zo vatbaar als volwassenen'

12.08.20
Minder dan een week voordat in het noorden de scholen open gaan, vragen meerdere deskundigen zich hardop af of het openen van middelbare scholen zonder beperkingen verstandig is. Het aantal coronabesmettingen in Nederland stijgt al weken en de aanwijzingen dat oudere tieners het virus gemakkelijk verspreiden, stapelen zich op.
Deel bericht

Voortgezet onderwijs zet zich met coronamaatregelen schrap voor nieuw schooljaar

11.08.20
Hoe bereiden de scholen in het voortgezet onderwijs zich, met alle ongemakken die het coronavirus met zich meebrengt, voor op een nieuw schooljaar? "De zorgplicht is te allen tijden belangrijker dan de leerplicht."
Deel bericht

'Kunnen de kinderen straks veilig naar school?'

11.08.20
D66 in Almere vraagt zich af of kinderen na de zomervakantie wel veilig naar school kunnen. Aanleiding is de problematiek rond ventilatiesystemen. Sommige zouden verantwoordelijk kunnen zijn voor de verspreiding van het coronavirus. Daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan.
Deel bericht

Airco’s uit, ramen open? Grote zorgen over kans besmetting

11.08.20
De verwarring over de rol van ventilatie in gebouwen bij de kans op besmetting met corona leidt tot ‘grote zorgen’ bij de raad voor het Voortgezet Onderwijs (VO-raad), en ook ondernemersvereniging VNO-NCW dringt aan op duidelijkheid. De VO-raad wil advies van het Outbreak Management Team (OMT) over ventilatie in scholen.
Deel bericht

Scholen maken zich meer zorgen, maar willen volgende week wel open

11.08.20
Voorzitter van de onderwijsorganisatie VO-raad Paul Rosenmöller vindt dat iedereen op en rondom de scholen met de corona-onzekerheden moet leren leven.
Deel bericht

Waarom je oplaadt in de natuur

09.08.20
Op een gemiddelde dag zie ik vooral beton, asfalt en baksteen. Ik woon en werk in een grote stad en ben daardoor slechts sporadisch in de natuur. Behalve als ik op vakantie ben. Dan ben ik een paar weken achter elkaar buiten, in de bossen en op het water. En dat voelt heel goed. Maar waarom is dat eigenlijk?
Deel bericht

Volgens onderzoek moeten scholen de lucht elke 4 minuten verversen, maar dat lukt amper

08.08.20
Volgens klimaatinstallateur Harry Vaatstra moet de lucht in een gezonde klas iedere acht minuten ververst worden; als je rekening houdt met aerosolen, mogelijk nog vaker.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)