Vernieuwd Rustboekje Zomer

22.06.17
Het Rustboekje Zomer met rustgevende kleurplaten en een oefening is uitgebreid met 2 mooie mandala’s. Op Yurls Rustboekjes vind je ook rustgevende muziek die je tijdens het kleuren zou kunnen afspelen en online oefeningen zoals ‘Een reisje door je lichaam’ die je met de klas kunt d...
Deel bericht

Het weinige wat we weten over effectief kleuteronderwijs is best schokkend

22.06.17
Een globale benadering op kleuteronderwijs dat een breed gamma aan leerdoelen vooropstelt en actief leren vanuit het kind propageert, lijkt de verschillen tussen SES-kinderen en andere kinderen eerder te vergroten dan te verkleinen.
Deel bericht

Websites met gratis en vrij te gebruiken plaatjes voor jouw werkbladen, werkboekjes en digibordlessen en enkele tips

22.06.17
In deze blogpost noem ik een aantal websites waar je afbeeldingen kunt downloaden om op school en/of in je groep te gebruiken.
Deel bericht

21 Plekken met lesmateriaal en achtergrondinformatie voor je geschiedenislessen

21.06.17
'Geschiedenis' vond ik altijd een geweldig vak om te geven in mijn groep. En.., ook die geschiedenislessen vertoonden een ontwikkeling: van lessen uit de geschiedenismethode met de ouderwetse schoolplaten tot de geschiedenisfilmpjes van de schooltv, de 'geschiedenis'-paden van Jack Nowee en de interactieve 'vensters' op 'EnToen.nu.
Deel bericht

Met 'Parapara Animation' maken jouw leerlingen heel simpel eenvoudige animaties

20.06.17
'Parapara Animation' is een gratis tool waarmee leerlingen op een simpele manier eenvoudige animaties kunnen maken. Deze tool is ontwikkeld door Mozilla (ja, van die browser) en is zonder registratie te gebruiken.
Deel bericht

Zorgen ouders over internetgebruik kinderen

19.06.17
Het CBS publiceerde een artikel over hoe mensen veiligheid op internet ervaren. We lichten er het deel uit over ouders.
Deel bericht

De Himalaya en de beklimming van de Mount Everest (in 3D!)

17.06.17
Je kunt een virtueel schoolreisje maken naar de Himalaya en de Mount Everest m.b.v. je digitale bord en internet...
Deel bericht

Werkboekjes voor het einde van het schooljaar

17.06.17
Leuke werkboekjes bij thema’s tijdens de laatste schoolweken: Werkboekjes Zomer voor alle groepen Werkboekje Tour de France Werkboekje Einde Schooljaar Werkboekje Afscheid van de basisschool Gulden Sporenslag (Vlaanderen) http://werkboekjes.yurls.net
Deel bericht

Hypes in het kleuteronderwijs en wat ermee aan te vangen

15.06.17
Verteltassen, mindfulness, en busy bags Hebben jullie de afgelopen tien jaar al eens overwogen om verteltassen in te voeren op school? Allicht, ze zijn immers al lang aan een opmars bezig. Na deze hype kwamen ...
Deel bericht

Sander Dekker bij Juf Maike in de klas

14.06.17
Staatssecretaris Sander Dekker ging de uitdaging aan om een dag mijn klas te draaien. Afgelopen maandag was het zover. Hij was er van 7.30 – 17.45 uur, net als ik en heeft veel van de taken van een leerkracht mee gemaakt en gezien.
Deel bericht

8 Gratis 'kruiswoordpuzzel'-makers

13.06.17
Mijn ervaring is dat leerlingen deze 'kruiswoordpuzzeltjes' erg leuk vinden om te maken. Daarnaast is het een nuttige én leuke verwerking / afsluiting van een gegeven les.
Deel bericht

Pedro de Bruyckere onderzocht de vraag wat een leerkracht authentiek maakt

12.06.17
Vorige week is Pedro de Bruyckere (@thebandb) bij de Open Universiteit gepromoveerd op een proefschrift over de vraag: wat maakt een leerkracht authentiek? Op basis van kwalitatief en kwantitatief onderzoek bij leerlingen van Vlaamse middelbare scholen formuleert hij vier kenmerk...
Deel bericht

De worsteling van de AOb naar een nieuwe bestuur

12.06.17
Komenskyredacteur, oud-AOb kaderlid,  Gerard Wegman bezocht een Rayon-vergadering van de AOb. Een opmerkelijke ervaring. Door Gerard Wegman Mijn mond viel nog net niet open. De steller van de vraag was rond de pensioengerechtigde leeftijd wat tevens gold voor ongeveer de helft van de aanwezigen.
Deel bericht

Heb jij wel eens gehoord van 'Pixelspace'?

10.06.17
Heb jij wel eens gehoord van 'Pixelspace'..? Nou, ik tot voor kort ook niet, maar het is beslist een website die je uitgebreid moet bekijken... Persoonlijk vind ik dit soort websites altijd erg indrukwekkend en knap gemaakt.
Deel bericht

Van MBO naar de Pabo

09.06.17
Veel studenten op de Pabo komen van het MBO. Hoe maak je die overstap? In dit filmpje leggen onze studenten uit hoe ze naar de leukste Pabo van Utrecht (en Amersfoort) zijn gegaan! Aanmelden kan via www.hupabo.hu.nl
Deel bericht

Revisited: De Yurls 'Escape Room' van meester Henk Vink

09.06.17
Je zult deze geweldige 'Yurls' inmiddels wel kennen en/of wellicht al gebruikt hebben n.a.v. een les of thema / project.
Deel bericht

Waar vind je educatieve apps om te gebruiken op de tablets in jouw groep?

09.06.17
Je zult je wellicht wel eens afgevraagd hebben: "Waarom blogt ie nooit over educatieve apps..?". Het antwoord is heel simpel: ik heb geen tablet en heb er ook geen behoefte aan. In het geval dat ik mijn laptop niet in de buurt heb, gebruik ik mijn smartphone om ff op het internet te koekeloeren.
Deel bericht

Nieuwe escaperooms: Afscheid groep 8 en Zomer

07.06.17
Opgesloten worden in een kamer en proberen daaruit te ontsnappen, dat is wat een escaperoom is. Meester Henk heeft weer een aantal nieuwe, online escaperooms op Yurls klaar staan: Spoorzoeken, Wie is de dader, Zomer en de mens en Afscheid groep 8. http://escaperoom.yurls.net
Deel bericht

Engelstalig lesmateriaal voor hoogbegaafden op Yurls Gifted

06.06.17
Gifted is een nieuwe, Engelstalige Yurls van Jack Nowee die hoofdzakelijk gericht is op hoogbegaafde (en meerbegaafde) kinderen. Jack heeft veel van zijn reeds ontwikkelde materiaal voor deze doelgroep omgezet naar het Engels, zoals de Bloom-Gardner-projects, de Thinkers Keys en de HOD-spots. Maa...
Deel bericht

3 Nieuwe internetopdrachten van Jack Nowee

06.06.17
Jack Nowee heeft zijn internetopdrachten voor de maand juni online gezet. Het zijn drie weer geweldig mooie en leerzame opdrachten geworden.
Deel bericht