School is verbaasd over ‘onrust' door witte pieten

06.12.14
Stagiaires op basisschool Het Spectrum in Hoogeveen die vanmorgen spontaan als witte piet waren verkleed, hebben zich de boosheid van sommige ouders op de hals gehaald. Ze voelden zich overvallen door de situatie, die vooraf niet gecommuniceerd was.
Deel bericht

Dieuwertje Blok kreeg dreigbrief om Sinterklaasjournaal

05.12.14
Presentatrice Dieuwertje Blok is in aanloop naar het nieuwe seizoen van het Sinterklaasjournaal bedreigd. Ze heeft aangifte gedaan, zei ze in het programma De Wereld Draait Door.
Deel bericht

Sinterklaasspelletjes

02.12.14
Educatieve Sinterklaasspelletjes.
Deel bericht

Sinterklaasjournaal zaait verwarring

30.11.14
De auteur Dr. Christa Nieuwboer is docent/onderzoeker aan de Fontys Hogeschool Pedagogiek en onderzoeksleider bij het Expertisecentrum Online Jeugdzorg.
Deel bericht

Zestig arrestaties bij intocht

15.11.14
Bij de intocht van Sinterklaas in Gouda zijn zo'n zestig mensen gearresteerd. Zowel tegenstanders als voorstanders van Zwarte Piet werden opgepakt, maakte burgemeester Milo Schoenmaker na afloop bekend.
Deel bericht

Nieuw: Rustboekje Sinterklaas

15.11.14
Naast werkboekjes zijn er nu ook rustboekjes. Een boekje om uit te printen met mooie, rustgevende kleurplaten van Gerda Hiemstra en een rustgevende oefening.
Deel bericht

Demonstranten bij intocht Sint

15.11.14
Gouda verwacht zo'n 50.000 bezoekers bij de landelijke intocht van Sinterklaas vandaag. Rond 12.00 uur zet de Sint voet aan wal. Daarna vervolgt hij zijn route te paard door de oude binnenstad. Naast acht stroopwafel- en kaaspieten lopen er ook een onbekend aantal politieagenten mee. Ze zijn verkleed en geschminkt als Zwarte Piet en dragen hun dienstwapen.
Deel bericht

Een op zeven middelbare scholen past Zwarte Piet aan

14.11.14
Ruim veertien procent van de middelbare scholen die Sinterklaas vieren, heeft dit jaar een aangepaste Zwarte Piet.
Deel bericht

Witte Pieten in Sinterklaasjournaal

14.11.14
In het Sinterklaasjournaal zijn vandaag voor het eerst Witte Pieten te zien geweest. Het zijn nieuwe Pieten van de Sint die het vak nog moeten leren.
Deel bericht

Piet zwart op school? Het Sinterklaasjournaal bepaalt

13.11.14
Voorlopig zullen de Zwarte Pieten op basisscholen in Tilburg en omgeving gewoon zwart blijven. Tenzij er in het Sinterklaasjournaal een blauwe, groene of gele Piet opduikt.
Deel bericht

Pieten in Sinterklaasjournaal zwart

12.11.14
De eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal heeft geen wijziging gebracht in het uiterlijk van de Pieten. De speculaties over een nieuw kleurtje waren van tevoren niet van de lucht, maar de Pieten in de NTR-uitzending van vandaag bleken 'ouderwets' zwart.
Deel bericht

Basisscholen passen uiterlijk Zwarte Piet amper aan

08.11.14
Zwarte Piet blijft tijdens het sinterklaasfeest op basisscholen in veel gevallen hetzelfde uiterlijk houden.
Deel bericht

Herziene Eduboeken Sinterklaas nu downloaden

07.11.14
De herziene Sinterklaas Eduboeken kun je nu downloaden.
Deel bericht

School gaat sinterklaasfeest toch een beetje anders vieren

05.11.14
De Prof. Kohnstammschool in Utrecht Oost gaat met ouders, leerlingen en medewerkers in gesprek over een andere viering van Sinterklaas voor de komende jaren. Aanleiding is een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens, die de school heeft opgedragen Zwarte Piet van 'discriminerende aspecten' te ontdoen.
Deel bericht

Sinterklaas spellen voor het digibord

04.11.14
Netwijs.nl heeft de Sinterklaasspellen voor het digibord gebundeld. Alle links zijn nu te vinden op 1 pagina.
Deel bericht

'Utrechtse school mag Sinterklaas vieren met Zwarte Piet'

04.11.14
Van het College voor de Rechten van de Mens mag de openbare Prof. Kohnstammschool in Utrecht de Sinterklaasviering dit jaar gewoon doen met Zwarte Piet in de klas. Dat geldt echter niet automatisch ook voor volgend jaar.
Deel bericht

Pepernoten typen

04.11.14
Op Yurls Typen vind je nu ook een leuke typespel met pepernoten.
Deel bericht

'Zwarte Piet op school niet discriminerend'

04.11.14
Als het aan het College voor de Rechten van de Mens ligt, mag de openbare Prof. Kohnstammschool in Utrecht de Sinterklaasviering dit jaar gewoon doen met Zwarte Piet in de klas.
Deel bericht

Amsterdamse basisscholen kiezen voor modernere Zwarte Piet

30.10.14
Het basisonderwijs in Amsterdam neemt afscheid van de traditionele Zwarte Piet. Op veel scholen duiken de Roetpiet en Kleurenpiet op.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)