Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd bankpas

12.10.17
Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een bankpas. Was de middelbare school eerst nog het moment waar de meesten die pas kregen, nu is dat vaak al op de basisschool. En dat komt mede door de banken, die de minimumleeftijd voor een eigen pas steeds verder verlagen.
Deel bericht

De rekentoets verdwijnt op middelbare scholen

10.10.17
De rekentoets telt niet meer mee voor een diploma op middelbare scholen. Het kabinet Rutte III komt met een alternatief voor de toets, die uiterlijk in het schooljaar 2019-2020 ingevoerd zal worden.
Deel bericht

[EduAd] Extra reken- en taaloefeningen? Probeer Oefenweb kosteloos

06.10.17
Benut de voordelen van een online oefenprogramma. Oefenweb biedt je toegang tot 75.000+ reken- en taalopgaven en is 100% adaptief! Zonder extra instructie direct aan de slag met Rekentuin, Taalzee of Words&Birds. Probeer gratis.
Deel bericht

Onderwijsinspectie houdt rekenen en wiskunde tegen het licht

20.09.17
De Inspectie van het Onderwijs gaat volgend jaar onderzoeken wat de oorzaak is van het dalende niveau van het reken- en wiskundeonderwijs in Nederland.
Deel bericht

ECNO Najaarsconferentie Taal, lezen en rekenen: wat werkt echt

20.09.17
Op donderdag 16 november 2017 organiseert het ECNO de jaarlijkse conferentie voor het primair onderwijs. Het thema dit jaar is: Taal, lezen en rekenen: wat werkt echt? Jelle Jolles, Karin van de Mortel, Anneke Smits, Kees Vernooy, Marcel Schmeier, Gert Rijlaarsdam e.a.
Deel bericht

Interactieve wiskundelessen met modules van Muiswerk Educatief

29.08.17
Uitgeverij Muiswerk Educatief introduceert deze week drie interactieve online modules voor wiskunde. Daarmee begeeft de uitgever zich in een nieuw vak. Naast docenten Nederlands, docenten Engels en docenten rekenen kunnen nu ook docenten wiskunde de krachtige Muiswerkmodules inzetten in hun lessen.
Deel bericht

Strijd om leraren wiskunde

02.06.17
Bonussen, LD-functies en leaseauto's: om leraren wiskunde wordt gevochten inmiddels ook door headhunters en detacheerders. De oplossing? Een beter salaris en minder werkdruk. "Anders krijg je alleen nog gekke Henkie voor de klas."
Deel bericht

Reken- en taalopdrachten met de fidget spinners

31.05.17
Leerkracht Anne Marissen maakt met de fidget spinner rage van de nood een deugd en maakte er rekenopdrachten voor en een compleet pakket aan taal- en rekenopdrachtkaarten voor de onderbouw.
Deel bericht

Nieuw op 'Redactiesommen.nl': Zet oefentaken met vraagstukjes klaar voor je leerlingen en volg de resultaten

10.05.17
Ongetwijfeld ken je de website Redactiesommen.nl. Op Redactiesommen.nl  kunnen jouw leerlingen gratis en onbeperkt online verhaaltjessommen oefenen  zonder in te loggen en kun je ook gratis werkbladen met verhaaltjessommen maken voor jouw groep.
Deel bericht

Met een groepscode meer mogelijkheden op Redactiesommen.nl

08.05.17
Leerlingen kunnen op Redactiesommen.nl oefenen zonder in te loggen. Met een groepscode zijn er echter meer mogelijkheden. Door u als leerkracht te registreren krijgt u inzicht in de resultaten van leerlingen en zet u eenvoudig een (huiswerk)taak klaar.
Deel bericht

Scholen staan in de rij voor Eva: 'Goede wiskundedocent vinden is lastig'

11.04.17
Wie wordt er nou wiskundelerares? Nou, Eva Seiger (22), als een van de weinigen. Ze weet nu al dat scholen straks voor haar in de rij zullen staan.
Deel bericht

Ervaar hoe adaptieve software uw taken als leerkracht verlichten

29.03.17
U herkent het vast wel: u onderschrijft de doelstellingen van passend en gepersonaliseerd onderwijs, maar komt er in de dagelijkse praktijk te weinig aan toe. Enkele zorgleerlingen in uw klas vragen zoveel begeleiding, dat u handen te kort komt om andere leerlingen voldoende te bedienen. Door het vele nakijkwerk heeft u nauwelijks tijd voor het bedenken en organiseren van extra activiteiten die uw onderwijs versterken.
Deel bericht

ECNO Najaarsconferentie Taal, lezen en rekenen: wat werkt echt

23.03.17
Op donderdag 16 november 2017 organiseert het ECNO de jaarlijkse conferentie voor het primair onderwijs. Het thema dit jaar is: Taal, lezen en rekenen: wat werkt echt? Jelle Jolles, Karin van de Mortel, Anneke Smits, Kees Vernooy, Marcel Schmeier, Gert Rijlaarsdam e.a.
Deel bericht

Grote rekendag 2017

19.03.17
Wij doen dit jaar, op 22 maart 2017 mee met de Grote Rekendag. Deze wordt elk jaar georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is ...
Deel bericht

Scholen en universiteiten vieren internationale Pi-dag

14.03.17
Wiskundigen en natuurkundigen over de hele wereld vieren dinsdag Pi-dag. Op veel universiteiten en scholen wordt stilgestaan bij de bijzondere wiskundige constante.
Deel bericht

De Week van het geld 2017

07.03.17
De Week van het geld 2017 vindt plaats van 27 tot en met 31 maart. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld.
Deel bericht

Alternatieve rekentoets

28.02.17
Het alternatief voor de rekentoets zal rond de zomer van 2017 klaar zijn. Dit kondigt staatssecretaris Sander Dekker aan in een brief aan de Tweede Kamer. Die vroeg vorig jaar in een motie om een alternatief voor de rekentoets in het voortgezet onderwijs.
Deel bericht

'Optellen van breuken - Snapje?' van NTR uitgeroepen tot beste kinderlied

12.02.17
De Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied is vandaag uitgereikt aan het zogenoemde 'Snapje? Optellen van breuken' van de NTR. Doel van de prijs is het stimuleren van het kwalitatieve kinderlied.
Deel bericht

Groningers lanceren nieuwe rekenmethode met Virtual Reality

27.01.17
Noordhoff Uitgevers uit Groningen heeft een nieuwe rekenmethode voor het basisonderwijs ontwikkeld. Creatief communicatiebureau RTRN in Groningen bedacht de promotiecampagne rondom het product. Onderdeel van de campagne is Virtual Reality game De Rekenruimte, een virtuele escape room waarin je je een weg naar buiten rekent.
Deel bericht

Ruimtelijk inzicht is blinde vlek in basisonderwijs

07.12.16
Als je studenten die een exact vak doen vergelijkt met andere studenten, is er één groot verschil: ze scoren een stuk beter op ruimtelijke vaardigheden. Dus als we als maatschappij meer bèta’s nodig hebben, moeten we stimuleren dat kinderen dat ruimtelijk inzicht ontwikkelen.
Deel bericht