Wiskundemethode voor heel vmbo: Bettermarks

09.12.17
Binnen het voortgezet onderwijs gaat Bettermarks nieuwe digitale content voor vmbo leerlingen in de bovenbouw ontwikkelen.
Deel bericht

Slob: Voor de kerst duidelijkheid over rekentoets

07.12.17
Voor de kerst hoopt minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs te regelen dat de rekentoets komend jaar niet meer meetelt voor het eindexamen.
Deel bericht

Congres Rekenen op Taal 2018

26.11.17
Voor het derde jaar op rij presenteren tijdschrift Volgens Bartjens en MeerTaal het congres Rekenen op Taal.
Deel bericht

Samen met Robot Onsy tafels leren

18.11.17
De Robot in de klas. Voor de leerlingen van Christelijke Basisonderwijs Oranje Nassau school is dat niet nieuw meer. Vorige maand heeft de school Robot Onsy, vernoemd naar de school, aangeschaft. Robots gaan een grote rol spelen in de toekomst van onze kinderen. Met de RoboTutor gaan de leerlingen, onder leiding van medewerkers van de TU Delft, de toekomst verkennen.
Deel bericht

Finale International Junior Science Olympiad (IJSO) in Arnhem en Nijmegen

10.11.17
Vijftig landen, tien dagen, meer dan driehonderd leerlingen, ruim achthonderd gasten. ’s Werelds meest getalenteerde leerlingen van maximaal 15 jaar komen van 3 t/m 12 december naar Nederland om de competitie aan te gaan in de vakken scheikunde, natuurkunde en biologie.
Deel bericht

Sommen stampen terug van weggeweest

04.11.17
Er woedt een guerrillaoorlog in rekenland. Voorstanders van het traditionele sommen maken winnen terrein.
Deel bericht

Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd bankpas

12.10.17
Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een bankpas. Was de middelbare school eerst nog het moment waar de meesten die pas kregen, nu is dat vaak al op de basisschool. En dat komt mede door de banken, die de minimumleeftijd voor een eigen pas steeds verder verlagen.
Deel bericht

De rekentoets verdwijnt op middelbare scholen

10.10.17
De rekentoets telt niet meer mee voor een diploma op middelbare scholen. Het kabinet Rutte III komt met een alternatief voor de toets, die uiterlijk in het schooljaar 2019-2020 ingevoerd zal worden.
Deel bericht

[EduAd] Extra reken- en taaloefeningen? Probeer Oefenweb kosteloos

06.10.17
Benut de voordelen van een online oefenprogramma. Oefenweb biedt je toegang tot 75.000+ reken- en taalopgaven en is 100% adaptief! Zonder extra instructie direct aan de slag met Rekentuin, Taalzee of Words&Birds. Probeer gratis.
Deel bericht

Onderwijsinspectie houdt rekenen en wiskunde tegen het licht

20.09.17
De Inspectie van het Onderwijs gaat volgend jaar onderzoeken wat de oorzaak is van het dalende niveau van het reken- en wiskundeonderwijs in Nederland.
Deel bericht

ECNO Najaarsconferentie Taal, lezen en rekenen: wat werkt echt

20.09.17
Op donderdag 16 november 2017 organiseert het ECNO de jaarlijkse conferentie voor het primair onderwijs. Het thema dit jaar is: Taal, lezen en rekenen: wat werkt echt? Jelle Jolles, Karin van de Mortel, Anneke Smits, Kees Vernooy, Marcel Schmeier, Gert Rijlaarsdam e.a.
Deel bericht

Interactieve wiskundelessen met modules van Muiswerk Educatief

29.08.17
Uitgeverij Muiswerk Educatief introduceert deze week drie interactieve online modules voor wiskunde. Daarmee begeeft de uitgever zich in een nieuw vak. Naast docenten Nederlands, docenten Engels en docenten rekenen kunnen nu ook docenten wiskunde de krachtige Muiswerkmodules inzetten in hun lessen.
Deel bericht

Strijd om leraren wiskunde

02.06.17
Bonussen, LD-functies en leaseauto's: om leraren wiskunde wordt gevochten inmiddels ook door headhunters en detacheerders. De oplossing? Een beter salaris en minder werkdruk. "Anders krijg je alleen nog gekke Henkie voor de klas."
Deel bericht

Reken- en taalopdrachten met de fidget spinners

31.05.17
Leerkracht Anne Marissen maakt met de fidget spinner rage van de nood een deugd en maakte er rekenopdrachten voor en een compleet pakket aan taal- en rekenopdrachtkaarten voor de onderbouw.
Deel bericht

Nieuw op 'Redactiesommen.nl': Zet oefentaken met vraagstukjes klaar voor je leerlingen en volg de resultaten

10.05.17
Ongetwijfeld ken je de website Redactiesommen.nl. Op Redactiesommen.nl  kunnen jouw leerlingen gratis en onbeperkt online verhaaltjessommen oefenen  zonder in te loggen en kun je ook gratis werkbladen met verhaaltjessommen maken voor jouw groep.
Deel bericht

Met een groepscode meer mogelijkheden op Redactiesommen.nl

08.05.17
Leerlingen kunnen op Redactiesommen.nl oefenen zonder in te loggen. Met een groepscode zijn er echter meer mogelijkheden. Door u als leerkracht te registreren krijgt u inzicht in de resultaten van leerlingen en zet u eenvoudig een (huiswerk)taak klaar.
Deel bericht

Scholen staan in de rij voor Eva: 'Goede wiskundedocent vinden is lastig'

11.04.17
Wie wordt er nou wiskundelerares? Nou, Eva Seiger (22), als een van de weinigen. Ze weet nu al dat scholen straks voor haar in de rij zullen staan.
Deel bericht

Ervaar hoe adaptieve software uw taken als leerkracht verlichten

29.03.17
U herkent het vast wel: u onderschrijft de doelstellingen van passend en gepersonaliseerd onderwijs, maar komt er in de dagelijkse praktijk te weinig aan toe. Enkele zorgleerlingen in uw klas vragen zoveel begeleiding, dat u handen te kort komt om andere leerlingen voldoende te bedienen. Door het vele nakijkwerk heeft u nauwelijks tijd voor het bedenken en organiseren van extra activiteiten die uw onderwijs versterken.
Deel bericht

ECNO Najaarsconferentie Taal, lezen en rekenen: wat werkt echt

23.03.17
Op donderdag 16 november 2017 organiseert het ECNO de jaarlijkse conferentie voor het primair onderwijs. Het thema dit jaar is: Taal, lezen en rekenen: wat werkt echt? Jelle Jolles, Karin van de Mortel, Anneke Smits, Kees Vernooy, Marcel Schmeier, Gert Rijlaarsdam e.a.
Deel bericht

Grote rekendag 2017

19.03.17
Wij doen dit jaar, op 22 maart 2017 mee met de Grote Rekendag. Deze wordt elk jaar georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is ...
Deel bericht